Sanningen att säga

tidig julklapp! :D

Kategori: Allmänt

Har precis beställt min julklapp till mig själv i år - en ipod nano! :) Något jag önskat mig och verkligen behöver eftersom jag annars går och sjunger för mig själv lite för högt och falskt bland folk. Heh, Jennifer om någon vet hur det låter ;)


Valde självklart den snyggt gröna med en personlig touch - David Gray gravering. :)
Längtar tills den kommer i veckan så jag kan börja fylla den med skön musik och bara njuta, kommer definitivt älska den under tågresan upp till Stockholm på julafton när jag sitter där helt själv.

Btw, ska äta julmiddag hos Håkans mamma den 23e, min älskling kunde inte låta mig ha en jul utan julmat! Han är verkligen världens mest omtänksamma och fantastiska sambo och pojkvän. (enough med kärlekstramset nu, behöver gå iväg och köpa mig lite godis ;)).


All min kärlek, M.

new

Kategori: Allmänt

Sitter i vår nya soffa, i vår nya lägenhet och bara njuter av att i alla fall hälften av kartongerna är uppackade och lite ordning har börjat anas. :) Ska köpa skruvar imorgon så kökslampan kommer upp, flyttstäda gamla lägenheten, sammanställa de halvöppnade lådorna till fulla igen och skriva en inköpslista till nästa helg när vi drar till IKEA. Yeay!

Vill tacka alla som hjälpt oss flytta och välkomnar dem att komma och hjälpa oss städa imorgon om de har tråkigt ;)


Love, M.

ps! någon som hunnit testa Baileys Kaffe?

imorgon går flyttlasset!

Kategori: Allmänt

Målat och gipsspacklat idag. Alla väggar är jättefina, klädkammaren kommer kunna målas i helgen och ett andra lager vit färg i köksskåpen åker på senare ikväll - precis varit och köpt mer färg så att det räcker. Imorgon runt 15 kommer vännerna att hjälpa till att flytta alla möbler och lådor så ikväll är sista kvällen på Nyhem. :)
Ska hinna klart på en del av arbetet nu innan jag tar sopborset och går tillbaka till nya lägenheten för att städa iordning lite och måla lager två i köksskåpen. Bilder på lägenheten kommer efter helgen! Räknar med att allt är färdigt vecka 51 - jippi!

Är så galet trött och vill så gärna sova lite men jag kan inte, måste måste måste skriva klart det sista och bege mig till the place. Oh well, hoppas ni andra får sova precis hur mycket ni vill och när ni vill ;)


Love, M

måla om lägenheten

Kategori: Allmänt

Idag var den första av 3 heldagar i den nya lägenheten med att tejpa, spackla och måla. :) Vi har fått jättemycket hjälp av Peter, vilket är grymt nice. Färgerna ser jättebra ut än så länge men det ska bli intressant att se dem i dagsljuset. Man ser redan en gigantisk skillnad från hur väggarna var innan och det känns som ett steg i rätt riktning. Imorgon hoppas jag kunna riva ut inredningen i klädkammaren och eventuellt måla två av de väggarna så att den sista blir i en stark, glad färg.. någon som har ett förslag på någon fin färg? :)

Nu ska min målarpojkvän och jag vila lite i sängen och kolla på tv, ska bli skönt, mina fötter och min rygg är helt slutkörda. Ser fram emot morgondagens fika på köksgolvet ;)


Love, M.

söndag

Kategori: Allmänt

Fixar te, lyssnar på musik och plugga klart kb-arbetet idag. Samtidigt har jag tvättstugan, städar, tejpar kartonger, planerar färginköp imorgon och anmäler mig till januari-tentorna. Det är kyligt i lägenheten, regnet smattrar lite på fönstrena och mina tofflor och baggy-jeans gör livet inomhus lite härligare. :) Gillar sånna här söndagar, det ända som skulle kunna gjort den bättre är om älsklingen min låg och värmde mig i sängen men det är kanske att kräva för mycket.. ;)

Glömde jag säga att jag äter pepparkakor också?

Anyhow, hittade en söt bild jag hunnit glömma bort som jag tänkte passa på att lägga upp här. Rensar alla mina filer för att göra backup och grejer (Håkan gör med andra ord grejerna inte jag), fantastiskt hur mycket mysiga gamla foton som dyker upp!


Saknar er ladies!


love, M.

lördagsgodis

Kategori: Allmänt

Hade en grymt trevlig kväll igår hemma hos Tina och Andreas! Tittade på Idol, åt god mat och bara snackade. Så svängde Smed och Emma förbi senare vilket också var nice, inte träffat dem på ett bra tag nu. Märkte hur mycket Håkan gillar att hänga med dem alla och när han är glad blir jag alltid lite gladare. :)

Idag har jag en fullsmockad lista att klara av, har redan börjat men tänker ändå punkta upp allt för min egen skull så jag kan stryka det jag gör klart. :) Ska börja dagen med att gå och handla lite lördagsgodis för att hålla energin uppe under dagen!

□ handla mat
□ göra klart Minislaget-affischen
□ mejla Filippa K-benchen
□ jämföra modeller från boken 
□ skriva klart analys och slutsats för kb-arbetet 
□ laga hjortsteksmiddag 
□ packa några fler kartonger 
□ fixa inför morgondagens tvätt

Dagens musik kommer vara The Script, David Gray och en lugn playlist på Spotify.

ΜΙΚΟ

DAVID GRAY!

Kategori: Allmänt

Oh shit äntligen kommer han tillbaka till Sverige! :) David Gray kommer till Sverige!
Okej, så såhär ligger det till, om två dagar den 19 november släpps biljetterna och 31 januari nästa år står han på scenen på Cirkus i Stockholm!
Är helt galet glad och exalterad, längtat i flera år efter att få se honom live igen. He's the best! :D Ska självklart dra med mig Håkan vilket betyder att vi troligen kan svänga förbi Emma på hennes födelsedag också nästa år och gratta vilket vore awesome eftersom jag inte sett henne på evigheter nu.


Någon mer som vill med på årets bästa konsert? :)


Love, M.

Glöggmys&Ullaredsresa

Kategori: Allmänt

Så har helgen kommit och gått och mina kära 08-vänner är hemma igen i vardagslivet. Vi hade en jättemysig helg, handlade som alltid massor på Gekås och närliggande butiker samt hade vår numer årliga glöggprovning!
Tänkte börja med att lägga upp lite bilder och sen publicera resultaten från glöggprovningen och kort sammanfatta vad vi gjort och pratat om och allt sånt. :)

   
De kom körande ner, spänningen var hög i bilen (tar jag för givet ;)) och jag väntade ivrigt i Halmstad. De hann med godisstop för att överleva resan och när de väl kom hit tog vi dem på middag på thai-stället runt hörnan - it was awesome! Sedan även en tur upp i Trade för att se Halmstad by night :)

   
Vissa av oss var gladare än andra i bilen mot Ullared, i kön in till Ullared och troligen även inne på Gekås även om det inte finns bildbevis ;) Som vi försökt förmedla via bilderna var det som sagt kö, en hel del kö.. ungefär 1 timme och 40 minuters kö innan vi fick komma in. Lyckligtvis nog är vi ett glatt gäng med sångkunskaper och lekte därför nynningsleken som gick över förväntan och bjöd på många skratt! :D

   
    
   
  
Så provade vi då glögg, massa glögg men färre än förra året. :) Blev mycket pepparkakor, polkagrisar, godis, vinterchoklad och frukt till det också. Kan inte förklara i ord precis hur mätt jag var när vi gick och lade oss sen ;)
Om ni undrar om snögloben så var det ett av Christines inköp på Ullared som Jennifer ville föreviga på bild ungefär 40 gånger. Sista bilden är förövrigt Christine när alla andra var klara och redo att åka till Eurostop för att köpa flyttkartonger, färdgodis och godmorgon-kaffe.

Har som sagt varit en underbar helg med 5 personer i vår lilla etta! Önskar de kunde komma ner oftare, vi har försökt sätta att de ska komma ner en helg eller en vecka i sommar men vi får alla se hur det blir med jobb och liknande först. Ingen aning om hur sommaren kommer te sig.

----

Glöggprovning 2009
Expertpanel: Jennifer, Maria, Christine, Marika och Håkan

Blossa 08 Blåbär dracks varm och fick betyget 2 av 10. Vi mindes den från förra året och utlåtandet blev liknande; stark, lite besk och saknade den där blåbärssmaken vi önskade oss.
Tindra lättglögg vit choklad och lime dracks kall och sedan varm. Kall fick den betyget 8 och varm betyget 9. Den blev förra årets vaniljglögg på bordet och passar de som inte gillar glöggsmak. Den har en tydlig smak av lime och sedan en söt eftersmak av vit choklad som förhöjdes när den dracks varm. Rekommenderas starkt!
Dufvenkrooks Xmas Delight dracks varm av alla utom Christine som valde den rumstempererad. Betyget blev en 7:a varm och endast en 2:a kall. Den var god men stark i början men blev efter några klunkar godare och mjukar vilket höjde betyget.
Tindra Lättglögg Rosé dracks kall med is och fick betyget 9. Den hade en söt, härlig och frisk smak som ändå lyckades hålla glöggens kryddighet. Fick oss att längta till sommaren!
Glühwein Åkesson dracks varm och fick en 4:a i betyg. Saknade helt glöggkänslan och smakade som ett billigt rödvin. Inte att rekommendera till glöggbordet eller julmyset.
Dufvenkrooks Prestige med cognac. Dracks varm och fick en 4:a av Håkan och Marika men bara en 1:a av de andra. Vissa uppskattade den vuxnare glöggtonen medan andra föll handlöst till golvet av ogillande (läs Jennifer).
Blossa lättglögg dracks som alltid varm och fick som alltid en 10:a! Pålitlig glögg som alltid går hem, skulle fått en 12:a om det bara gick.
Blossa 09 Clementin dracks varm och fick betyget 7. En frisk smak som växer i och med att den svalnar. Mycket bättre än förra årsglöggen men inte oslagbar, vi förväntade oss mer!



Så nu ska jag återgå till att vila min ömmande rygg som utsatts för morgonakupunktur.
All min kärlek (och min enorma saknad av er vänner),


M.

idag

Kategori: Allmänt

Idag kommer mina kära vänner från Stockholm ner för en repris av förra årets glögg- och Ullaredshelg! Ser grymt mycket fram emot det, de ska börja åka om ungefär en- en och en halv timme. :)
Har laddat glögghyllan inför imorgon, snart gjort klart julmusikslistorna för året samt håller på att städa av lägenheten nu så vi alla ska få plats! Ska ringa Jennifer snart och höra hur det går för henne.

Håkan ska på begravningen av sin morfar idag i Skottorp. Tänker på hela familjen och ska hålla ett ljus tänt här hemma hela dagen.



Nu blir det julmusik!
Love, M.

sömnsvårigheter

Kategori: Allmänt

..kan inte somna utan Håkan intill mig. Ligger bara och vrider och vänder mig och tycker sängen är för kall och stor. Det är en av mina favoritstunder av dagen när vi kryper ner i sängen och hela världen blir bara vi två, precis där, tätt ihopkurade och skrattande.

Ska ta lite huvudvärkstabletter nu och se om förkylningssymptomen släpper. Fick inte gå på akupunkturen idag på grund av de känningarna så jag är inbokad på måndag och fredag istället.


Saknar dig min älskade sambo,
skynda dig hem imorgon!

Love, M

yeay!

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått massa bra/glada/roliga nyheter på sistone så livet känns bra :)
Igår var det 6m-val igen och 5 nya familjemedlemmar tillkom. Hade en strålande kväll så tack alla!

Idag fick jag även beslut från CSN att jag får studiemedel fram till sommaren! Det är grymt bra eftersom jag börjar sina ekonomiskt och nu med flytten och allt blir det lite utgifter. Det var kanske den bästa morgonnyheten på länge faktiskt. :)

Sen den underbara nyhet som jag inte velat dela med mig i bloggen än men som jag nämnt i några månader nu är att jag ska bli moster! :D Min älskade syster och Claes ska ha en liten son i början av februari som har arbetsnamnet Simon. Ser jättemycket fram emot ett litet barn att leka med och skämma bort och krama på! Redan börjat köpa paket och planera julklapp och doppresent. Tihi! Självklart är jag mest glad för Ingela och Claes, de har pratat om att skaffa barn det här året så det är jättekul att hon blev gravid så pass snabbt. Undrar bara när jag ska kunna ge Simon en liten kusin.. får låta min bror och hans sambo jobba lite på det sålänge ;)

Försöker övertala Håkan att vi ska tänka på huruvida vi vill skaffa barn inom 5 år eller vänta längre, vart vi ska bo efter examen, vad har vi för mål och visioner och drömmar. Det har bara gått ett halvår men det har varit intensivt och underbart och nu ska vi bara njuta i några år men det är alltid bra att samtala igenom hur vi känner så vi inte flyttar ihop och sen inte vill samma saker. Fast det vet jag ju att vi vill. Vår brevlåda säger ju snart Fasth-Ström :)

Dags för studier och vilopaus nu,

love M.

ny dag, nya tag

Kategori: Allmänt

Yes, så var det söndag. :) Gillar verkligen söndagar, även de som inte är helt lediga, som den här.

Igår var det ett halvår sedan jag och Håkan blev tillsammans! YEAY! Det betyder att det bara är ett halvår kvar till ett år, som ska firas rejält ;) Igår passade vi på att äta 3-rätters hemmalagad middag och titta på film och bara mysa och umgås och prata och skratta. Älskar hans skratt.

Så idag är det dags att kolla mejlen igen och ta tag i allt jag skjutit på sedan i fredags kväll och det är två möten (som kommer ta typ hela dagen), sen middag ute med Håkan och hans pappa, sen skriva klart analysen i KB-arbetet, sen mejla in det sista till KS och sen, ja, hitta den där förbaskade kallelsen till läkartid eftersom den försvunnit ur min ägo och jag inte har en aning om vilken läkare jag ska till. Suck.

Nu, efter att ha ätit upp lasagnen och druckit lite bubbelvatten bär det av till O-huset! :)
Njut av söndagen allesammans!



Love, M

Christmas

Kategori: Allmänt

I ett försök att hitta ett härligt julrecept på muffins hittade jag istället tusen andra skoj saker som känns relevant att dela med mig till er kära vänner! :)

Låt oss börja med de ätbara nyheterna för julen. Vi har Ahlgrens julgranar som återkommer i år igen, de är helt okej om än inte en julfavorit. Sen har vi en glass jag ska satsa på att köpa hem nästa vecka Diplom-Is Gammeldags gräddglass Pepparkaksdröm som låter lovely!

Utöver det kommer jag (som tidigare nämnt) springa till Maxi imorgon och köpa upp jultidningarna som släpps nu, bland annat Amelia Jul och Lantlivs julnummer. Yeay! Inspiration som jag ser fram emot, inte för att jag inte redan är insnöad på allt vad julen hör till men mer inspiration behövs alltid!

Letar dessutom efter mysigt julpyssel att sysselsätta min decembermånad med. Skulle vilja göra julkort i år och självklart försöker jag pyssla ihop den ultimata playlisten på Spotify med alla mina favoritjullåtar (typ alla från förra året ska med och många nyvalda) inför att vännerna kommer ner. Blir att se The Holiday, The Nightmare before Christmas, Love Actually, Polarexpressen och Tomten är far till alla barnen i år bland annat. Letar efter de där riktigt bra julfilmerna, har du tips kom gärna med dem! Tomten är far till alla barnen ska få en ny chans, gillade den inte riktigt sist vad jag minns.


Dags att krypa ner i sängen och läsa det sista i arbetet nu,

goda jul-drömmar till er alla! :)

tisdag

Kategori: Allmänt

tidig morgon (i alla fall efter en sen natt). trött. migrän. illamående. stressad. obeslutsam. Älsklingen får ligga kvar i sängen. lång dag. ny kurs. utmattad. flyttsugen. utan frukost.

pust. M.