Sanningen att säga

vårkänslor!

Kategori: Allmänt

Har hunnit spana in lite sköna plagg jag skulle vilja ha i min vårgarderob. Det är självklart inte allt jag hunnit spana ut men en del karameller jag tror skulle kunna förgylla månaderna fram till hösten igen!

Hos Gina Tricot har jag fallit pladask för den gråa väskan och de härliga mjukt röda tonerna i tröjor. Har länge funderat på ett par leggings med skinndetaljer och de här verkar perfekta! :)


Titta på de fantastiska skorna hos Monki! De kommer införskaffas om jag ser dem i butik, dessutom den vita tröjan som är en typisk Marika-tröja. Ser fram emot att se vad mer som kommer gömma sig i butiken!


Klänningen. Det är allt jag vill säga, den vackra klänningen med fickor är jag helt såld på! De lila tygskorna, mintgröna tröjan och kilklackarna är också perfekta för våren!


Underbara leggings och jag har länge letat efter den perfekta rutiga klänningen i blågröna nyanser. Det här kan mycket väl vara den, ska spana in dem nu under Stockholmsbesöket. Hoppas på att få lite inköpt, dock försöker vi spara lite pengar och jag har redan beställt lite smink från great England idag så vi får se.

Har dessutom spanat in en väska från Björn Borg och några par jeans från lite olika ställen. Mer om dem ifall de inhandlas. :) Nu ska jag krypa ner i sängen hos min älskade sambo!

Söta drömmar allesammans,

M.

great hair

Kategori: Allmänt

Okej, så det har blivit dags att visa vad som fått mitt hår att må bättre än jag kan minnas det. Jag sökte länge och väl bland vänner, bloggar och i butiker för att hitta vad som skulle göra det fint igen. Jag har ett tunt hår som har naturliga lockar, problemet är att lockarna inte vill stanna i håret utan det blir snabbt rakt men lockar sig igen vid fukt. Ett annat problem är att det har haft svårt att växa utan att gå av och lätt blir frissigt.


Så testade jag det här eftersom jag fick ett prov i Glamour. TRESemmé Moisture Rich - fantastiskt! Det är allt jag kan säga, hade ett prov till jag fått någon månad innan och jag fast. Så när jag var och handlade senast såg jag att de fanns i butiken och bestämde mig för att köpa hem schampoo och balsam eftersom våra hemma nästan var slut. Köpte dock varianten Healthy Volume. Efter att ha använt det nu i några veckor måste jag säga att det överträffade min förväntan. Är riktigt nöjd och jag absolut älskar de stora förpackningarna!

Dessutom köpte jag hem inpackningen från John Frieda sedan jag köpte en annan produkt från märket i julas som jag trivts med. Tycker verkligen den funkar på mitt hår vilket är en fördel. Fått massor av fina komplimanger för håret sedan jag började använda de nya produkterna och väntar nu bara på att klippa mig för att verkligen känna att håret är på topp! :)


Nu ska jag packa klart och dammsuga. Imorgon bär det av till Stockholm igen! ♥

Love, M.

Friggs fantastiska värld

Kategori: Allmänt

Okej, nu måste jag skriva ett inlägg om mitt absoluta nya favoritte! Den tillhör (självfallet) Friggs, som de bästa tesorterna jag smakat gör. Som de flesta av er vet har jag länge älskat deras pepparmyntate som dämpar mitt sötsug om kvällarna. Well, igår bestämde jag mig för att det var dags att testa ett nytt te för att komplettera tedrickandet med och se.. där stod en underbar liten ask med rooiboste rabarber vanilj!


Det är utan att tveka ett te jag tycker alla måste testa! Det enda som inte riktigt gjorde mig nöjd var att de plastat in varje tepåse - inte trevligt för miljön! Anyway, dags för er alla att köpa te med andra ord. :) Kommer troligen testa någon av de andra sorterna också men det blir nog inte för om en månad eller så, har så mycket gott te hemma nu redan.

Det finns mycket ur Friggs sortiment som jag tycker om dock. Dels är det ju pepparmyntateet som sagt, sen deras multikvinna brustabletter som piggar upp på hängiga dagar och självfallet riskakorna! De lättsaltade är de jag ätit mest men gillar även de med majs och funderar på att köpa hem ett paket någon dag.

Nu bär det av till fruktinköp så jag kan testa på att laga quinoagröt till "frukost" idag. Berättar mer om det sen.

Love, M.

Valentin-kakor!

Kategori: Allmänt

Awesome! Om ni bara visste vad jag såg när jag promenerade runt inne på Coop idag - Delicatos valentinkakor! Världens godaste kakor som jag älskat sedan jag var liten och mamma köpte med sig några hem. Vissa av er kära vänner har blivit påprackade dessa små underverk de senaste åren men eftersom de bara dyker upp kring alla hjärtans dag (och jag inte sett dem på länge) har jag inte ätit dem på många år. Så jag vet vad som kommer finnas i massor när Håkan och jag firar vår första alla hjärtans dag-söndag ihop! :)

Just nu planerar jag en hejdundrande brunch, total mys- och chilldag och en stor hemmalagad middag. Detta främst eftersom Håkan kommer vara bakis som satan efter punschbingo och två heldagar sprit på Hjärtslaget. Jag kommer hur som helst älska honom och ta hand om honom och mata honom med härlig färsk frukt och valentinkakorna!


Love, M.

pust

Kategori: Allmänt

Är helt utmattad och fått mitt ena lillfingret svullet och lila efter att ha burit hem massa tunga saker från Coop. Fick i alla fall med mig min nya favoritserie till håret, ska skriva mer om den snart. I samma veva ska ni få se min nya underbara hårinpackning! :)
Nu ska jag börja laga mat, sen hämta tvätten och tillsist sätta mig och vila i soffan.
Love, M.

önskelista just nu!

Kategori: Allmänt



Här är lite önskeprodukter till mitt badrum just nu. Främst är det Essies nagellack som lockar, Mint candy och Matte about you. Smashbox primer och The Body Shops kommande love gloss känns också som ett måste. :)

Har självfallet ännu mer härligheter att rekommendera men de kommer i ett annat inlägg. Försöker fokusera på att måla om mina naglar i en mörkblå nyans just nu samtidigt som jag tittar på Biggest Loser, de går ner galna nummer per vecka just nu och jag känner mig enormt tjock och blir ledsen av att inse att jag inte har samma disciplin. Jag måste, måste, måste orka kämpa och orka hålla humöret uppe för just nu är det inte på topp. Utan Håkans outtröttliga kärlek och support skulle det inte ens gå som det går nu, han lyfter mig och han gör mig så sanslöst lycklig. Jag är så tacksam att han vill ha mig som sin sambo!


Nu - laga kycklingwok och fixa en ny kanna citronvatten.

Love, M.

vårkänslor

Kategori: Allmänt

Nästa månad släpps en helt underbar nyhet hos The Body Shop som jag sett fram emot ett tag nu, speciellt det nya body butter och den nya shower gel som kommer. Doften allt kommer ha är nämligen citron!

Sweet Lemon
heter den, missa den inte om ni - liksom jag - är sugna på en frisk citrusdoftande kropp i vår! :)

 

Idag blev det ytterligare några skönhetsfynd på rean men främst en ny handkräm från Apoteket som jag verkligen gillar doften på. Granatäpple och vitamin E ger den härliga kombinationen som just nu håller mina händer lena. Så det får bli dagens tips!

Fixar det sista inför

same, same but different

Kategori: Allmänt

Bloggen har fått ett nytt utseende! :) Det har tagit en hel del tid eftersom jag ännu inte har stor kompetens inom ämnet men bra har det gått. Har lite småsaker kvar att ändra men nu kan jag fokusera på att få upp inläggen jag utlovat! :)

Vårt nya Wii vi fått hem är underbart! Bästa tillökningen i vår lägenhet sen vi flyttade hit.
Ska sätta mig och spela lite nu för att koppla bort dagens redovisning och sen blir det tvätta håret, lägga ansiktsmask och titta på Futurama säsong 3. Lugn, mysig kväll med andra ord!

Idag var min syrras sista dag på jobbet innan mammaledigheten btw, är så exalterad att det inte är lång tid kvar innan lilla Simon tittar ut och förtrollar mig. Vi åker upp den 28e för att gå på David Gray den helgen och åker hem igen måndag den 1 februari, så jag håller mina tummar för att Simon kommer tidigt så jag får träffa honom då. :)


Massa fredagslove,

M.

fotoalbum!

Kategori: Allmänt

Så var det äntligen dags att visa lite bilder för er alla, för nu ÄNTLIGEN har kameran blivit laddad och jag har hittat alla sladdar och kunnat lägga in bilderna på datorn. Yeay!
Där har ni min och Håkans lägenhet i bilder! :) I alla fall det jag kände var städat nog för att fota ;) Är en hel del saker kvar att fixa och tavlor ska upp och det är saker kvar att köpa, t.ex. hatthylla, spegel, sänglådor och LP-ramar men jag är nöjd, jag känner mig verkligen hemma när jag kommer innanför dörren och jag känner att det här kommer vara ett ställe där vi kommer skapa massor av glada minnen!
Om ni undrar hur det går med inventeringen så går det strålande, kommer uppdatera ett inlägg om vad som finns i min väska ikväll eller imorgon och då får ni en hel del av mina favoritprodukter med. Slängt en del, köpt en del nytt (älskar när det kommer paket på Posten!) och återupptäckt en del produkter som legat dolda i necessären.
Nu ska jag dricka kaffe, leka fram en ny design till bloggen, söka lite jobb, skriva klart ett arbete och titta på Simpsons! :) Ha en strålande måndag!
Love, M.

Moi

Kategori: Allmänt

Passar på att uppdatera er alla med lite ny kort info om mig i form av gamla hederliga frågor - svar. :) Detta är för att ni inte ska vara sura över att bilderna tar lång tid på sig att komma upp. Kan åtminstone muntra upp med att säga att jag hittat laddaren till kameran och att batteriet lever än en gång, så bilder är på väg!

Smeknamn: Miko eller Malajka
Beroende av: Socker
Vad tror folk om dig? Fått höra allt från att jag säkert är en dryg 08 till att jag alltid är glad och att jag är bokmal.
Stämmer det? En del stämmer väl alltid, t.ex. biten om att jag är Sthlmare. ;)
Vad får du oftast komplimanger för? Senast var det mitt hår och mina naglar, annars är det mest ögonen.
Var bor du? Halmstad
Trivs du där? Från och till, allt mer sen jag träffade min sambo.
Äger du några converse? Nej.
Sprit, cider, vin eller öl? Gärna vin eller drinkar, annars cider. Försöker lära mig dricka öl, lovade Pete en gång på en stor sandö..
Brukar du bli för full? Sällan, det händer men väldigt sällan.
Vem ringde du senast? Håkan
Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Att han var på väg hem, vilket var igår kväll.
Antal timmar sömn inatt: absolut minst 5, helst 9, ibland 12, som mest 25 i sträck.
Brukar du komma i tid? Oftast, beror lite på till vad och vem jag ska träffa.
När blev du fotad senast?
 Nyårsafton av Karin.
Hur känner du dig nu? Lite trött, aningen obeslutsam om vad jag vill bli.
Vanligaste färg på dina kläder? Grön, blå, svart, vit, brun och grå.
Favoritdryck på morgonen? Juice eller vatten. Annars när jag vaknat till tar jag gärna en kopp kaffe, te eller en smoothie.
När brukar du oftast gå och lägga dig? Nu för tiden runt 03, när jag vet att jag måste upp tidigt skulle jag säga midnatt.
Är du blyg? Egentligen inte, men det finns situationer när det kickar in och jag helst skulle gömma mig bakom en gardin.
Sysslar du med någon idrott? Inte längre nej, men jag är en gedingen försökare och har testat det mesta. Går på akupunktur nu om det räknas ;)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Absolut! You gotta have hope!
Är du nöjd med ditt liv? Ja. Finns detaljer som gärna får ändras på men ja, jag är nöjd.
Är du bortskämd? Nej, det vill jag absolut inte påstå.
Vad gör du i morgon? Fikar med Frida och Maria, hämtar ut mitt paket på Maxi och städar lite mer i lägenheten.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Mellan ingenting och hela sparkontot.
Vad längtar du till? 7 maj :)
Har du bra vänner och äkta vänskap? Har de bästa vänner en flicka kan hitta!
Du samlar på? Tidningar men har varit en duktig sambo och slängt en hel drös! Annars bra pocketböcker, butikspåsar i papper, inslagspapper...
Gröna eller röda äpplen? Röda ligger i fruktskålen nu men i fruktsallad helst gröna.
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Jennifer :)
Vilken tid gick du upp idag? Haha, runt 12.57
Har du sovit i din egen säng inatt? Ja.
Har du strumpor på dig nu? För kallt utan! Har med julpolkagrisar på :)
Är det okej att gråta? Absolut, tror tårar är bra i viss mängd.
När grät du senast? Strax innan jul.
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av CSN och ta med Håkan och åka jorden runt.
Bär du glasögon eller linser? Glasögon när jag ser på tv eller sitter på föreläsningar.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej, men det är viktigt att trivas.
När går du upp ur sängen en helgmorgon? Sent om jag kan annars gärna runt nio för att hinna med något under dagen.
Har du piercing? Nej och vill inte ha heller.
Vill du gifta dig? Alla som känner mig vet svaret på den här frågan.. JA JA JA! :)
Vill du ha barn? Svarar som på ovanstående.
Solar du ofta? Nej, men skulle gärna få lite mer färg på sommrarna.
Är du bra på att laga mat? Beror på vad det gäller, lagade en awesome Bolognese idag.
Är du flygrädd? Var det när jag var yngre men tre månader med typ 16 flygturer varav jag var sjuk under 5 av de flygen botade den rädslan.
Hur vig är du? Ovig.
Är du musikalisk? Mer i önskedrömmarna än på riktigt.
Vad dricker du helst när du är törstig? Citronvatten, vattenmelonsvatten eller cola.
Vilken är din favoritglass? Ben & Jerrys chunky monkey.
Tycker du om sushi? Yes! Älskar sushi!
Vad äter du helst när du ser på film? Popcorn om det är på bio, lite vad som helst om det är hemma. Fruktsallad, Polly-glass eller kladdkaka är vanligt förekommande men idag var det choklad.
Har du tandläkarskräck? Nej men jag tycker det finns trevligare saker än tandläkarbesök.
Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska, helt klart, är som effektivast kvällstid.
Vilken ögonfärg har du? Brun
Har du någon gång gråtit dig till sömns? Ja.
Biter du på naglarna? Gjorde när jag var yngre men lyckades sluta över en natt och njuter nu av mina vackra naglar.
Hur ofta tränar/motionerar du? Sällan men det är på väg att ändras.
Senaste låt du hörde? Minns inte ens, vill hävda att det var någon gammal goding men mitt minne är tomt på den fronten.


Hoppas ni alla lärde er något nytt! Ska äntligen ta tag i en ny bloggdesign och snart kommer bilderna och tipsen från min sminkväska upp :)

Love, M.

love

Kategori: Allmänt

8 månader av kärlek idag! Det firas med att vara sjuka vilket ju inte är så kul. Kanske blir choklad och te senare, vi får la se. Nu ska jag i alla fall titta på Fantastic Four och dra filten över mig så mina fötter blir varma igen! :)


Love, M.

frukost på sängen

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag av att min älskade sambo kom med frukost på sängen till mig! :) Dessutom gjorde han mitt favoritte till oss båda (älskar att han vet vilket mitt favoritte är!) vilket var en perfekt start på denna kalla dag. Vaknade dessutom med ont i halsen och rinnande ögon vilket inte är lovande alls, sjuk har jag inte tid att vara igen!
Så fort Håkan har duschat klart ska vi ge oss iväg mot Coop och handla mat för resten av veckan och kanske hinner jag in och kolla sminkrean på Kicks, vi får se lite hur tiden rinner iväg. Håller som sagt på att städa ur mina sminklådor och alla mina tidningar och ser över vad jag behöver köpa nytt - vilket är en del!
Ska lösa problemet med kameran idag också är tanken, hitta laddaren och sen kunna lägga upp alla fina bilder här. :) Har ju en del som jag lovat visa här på bloggen! Tänkte göra en kort sammanfattning över förra året också, men som sagt, ikväll... ;)
Nu -> Coop!
Love, M.

inventering!

Kategori: Allmänt

Håller för fullt på att inventera mitt liv, först ut nu i januaristarten är skönhetsprodukterna. Har delvis fyndat en hel del nytt, snyggt, kvalitativt smink nu under julrean i Stockholm men jag har också en bra bas redan i mitt (eller ja, mitt och Håkans) badrumsskåp. Tänkte fota och lägga upp lite bilder på mina favoritprodukter just nu så kanske ni kan få lite tips när ni behöver leta uppdateringar till era necessärer. :)
Dock har båda våra kameror urladdade batterier, laddarna är mystiskt försvunna och min mobilkamera har helt gett upp - vet inte hur - så bilderna får dröja (detsamma gäller bilderna på lägenheten för alla er som hört av er och väntar ;)).
Beställt lite nya godbitar idag i alla fall, vilket gick på 500 kronor så jag känner att det var prisvärt och inte för dyrt för mig just nu. Ser fram emot att få avin att paketet går att hämta ut på Maxi!
Kan fortsätta hylla min absoluta favorithandkräm - Almond Oil Daily Hand & Nail Cream från The Body Shop.
Gör mina händer fantastiskt mjuka, luktar jättegott och jag tycker förpackningen är riktigt snygg att ha i väskan. Har lovat mig själv att bli bättre på att inte glömma den hemma nu när det är riktigt kalla dagar så den står framför mig på datorbordet just nu. :)
Dags för en dusch och sen blir det en kopp pepparmyntate från Friggs. Världens bästa te som dämpar mitt sötsug och smakar underbart!
Love, M.

Tvåtusentio

Kategori: Allmänt

Så var det ett nytt år med nya möjligheter, äventyr och oförglömliga stunder! :)
Hade en riktigt trevlig afton med Håkan och Karin igår där vi lagade 3-rätters, drack vin, såg fyrverkerier och avslutade med en härlig film. Det är så det ska vara.

Kommer summera förra året i ett senare inlägg och kicka igång bloggen med inlägg om vad som får 2010 att bli helt underbart - allt från prylar, kläder, resor, vänner, smink, film, musik och självfallet mat! Har nämligen nya ledord för det nya året, nämligen att vara den bästa mig jag kan vara. Det kommer gå strålande eftersom året inleddes med att vakna upp bredvid mannen jag älskar av hela mitt hjärta!

Idag ska vi dessutom fortsätta plugga, ut och gå en uppfriskande promenad och förhoppningsvis se Avatar 3D med Jennifer i kväll. Väntar på svar men tror hon fortfarande sover, min bästa vän i världen. :)

Nu blir det frukost!

♥ M.