Sanningen att säga

matidéer

Kategori: Allmänt

Imorgon när Håkan lämnar stan för att vara i Uppsala på konferens i två dagar passar jag på att laga två sorters piroger samt en mördegspaj med blandad frukt och en vaniljkräm. Dessutom hoppas jag baka ut resten av pepparkakorna, baka kanelkakor och polkabrownies under helgen för att kunna ta hit folk på mys utan att sakna julkakor att bjuda på :)

Hur ser livet ut för er kära vänner?
Det är bara tre veckor tills jag och Håkan dyker upp i Stockholm för en veckas julfirande. Jippi!

Nu blir det en kopp te och något att mumsa på.


Love, M

long time ago

Kategori: Allmänt

Eller ja, det var några dagar sedan jag sist skrev. Haft några bra och några sämre dagar som igår toppades med att se Nanne Grönwall dansa poledance ;) Julbordet i Båstad var bra, alltid mysigt att komma iväg och göra saker med min underbara Håkan. Tror inte någon förstår hur otroligt mycket han betyder för mig och hur glad han gör mig varenda dag, varenda vecka, hela året om.

Idag har vi tvingats ta det riktigt lugnt eftersom vi kom hem först halv fyra imorse efter mycket kall och lång väntan i snöfall och iskyla. Trötta och med tunga huvuden vaknade vi imorse och har spenderat mer eller mindre hela dagen med endast en pizza som mat och en skön soffa att ligga i. Dessutom tittar vi på Masterchef Australia den andra säsongen och det är både spännande, inspirerande och riktigt roligt att göra ihop! :)

Blir förhoppningsvis en hel del inlägg i veckan, har en del funderingar att få ur mig. ;)


Nu är det snart dags att sova igen, älskar vår varma och absolut lagom stora säng.
Önskar er alla en fin start på nästa vecka!


Love, M.

Julfrimärken

Kategori: Allmänt

Årets julfrimärken känns lite tråkiga tycker jag. Hade velat se färgstarka frimärken med mycket julkänsla och glädje men vi får se om det skickas några julkort i år, tänkte skänka julkortspengarna till välgörenhet istället eftersom det varit lite ont om pengar under hösten så känns det bättre att prioritera en god gärning.


Snart är det första advent och sen drar hela julkarusellen igång på allvar här hemma! :) Älskar det!


Love, M

tända ljus

Kategori: Allmänt

Idag är en allmänt perfekt dag att gömma sig inomhus med tända ljus, en kanna te och lugn musik. Det är kallt ute, det är molnigt och lite mörkt, jag är förkyld och har ont i huvudet. Hursomhelst tänkte jag försöka mig på en liten promenad för att handla det sista som behövs till kommande två dagarnas middagar.

Hur ser eran dag ut kära vänner? Har en lång ringlista att ta itu med snart så jag hinner prata med er alla, känns som evigheter sen jag hörde från vissa. Hoppas i alla fall ni mår bra!


Love, M

Gjort idag

Kategori: Allmänt

Idag har varit en bra dag om än med huvudvärk och lite förkylningssymptom. Har hunnit med en hel del, haft mycket energi och ser fram emot att älskade sambon ska komma hem från jobbet strax så vi hinner mysa lite ikväll. :)

Hunnit med;
- vara på möte hela förmiddagen
- laga lunch
- boka in möten nästa vecka
- skickat viktiga mejl
- bytt lampor
- läst handlingar
- öppnat, läst och sorterat post
- fixat tvätten
- lagat middag
- skrivit på skolarbete

Nu ska jag ner näst sista rundan till tvättstugan. Hoppas ni andra har en finfin onsdagskväll!


Love, M

Söndag i soffan

Kategori: Allmänt

Hänger i soffan efter att ha kommit hem från Håkans bror i Ängelholm. Firade deras pappa med syrran genom att äta ute och sedan avnjuta cheesecaken jag och Håkan bakade igår. Var trevligt. :)

Nu försöker jag skriva in schemaändringarna i kalendern, fixa med min c-uppsatspärm och skriva matinköpslista till imorgon. Någon som har bra idéer på mat till middag i veckan?

Imorgon ska vi ha mysfika med Maria på kvällen och snacka, spela spel och slå in julklappar. Samtidigt har vi visserligen tvättstugan för att ta udden av det roliga ;) Funderar på att titta på någon kul film i veckan också, någon som kan rekommendera något? Imorgon blir det kräftstjärtssås och pasta och någon dag funderar jag på typ köttfärslimpa. Hrm.

Funderar på att ta en kopp te för att mildra huvudvärken, varit sjuk senaste dagarna och inte riktigt frisknat till än.
Skulle vara skönt att bli 100% frisk igen, ha energin och slippa värken.


Love, M

Lycka!

Kategori: Allmänt

En riktigt bra start på en lördag är att få besked att man klarat en envis 7,5 hp tenta som förföljt en sen dag ett på den här skolan! :) Känner mig helt plötsligt fylld av motivation att ta fler poäng igen och klara den här utbildningen med breddningen av sidokurser jag läser. Heja mig!

Lycklig lördag på er alla!


Love, M

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Tillbaka i vår underbara lilla kub i Halmstad :) Älskar vårt hem, älskar min sambo och älskar att leva ett vardagsliv tillsammans. Att vi bestämde att bli sambos måste vara ett av de bästa besluten i mitt liv. Han är så underbar och får mig att skratta så mycket hela tiden.

I söndags firade vi ett och ett halvt år tillsammans med en stor familjemiddag hos syrran som hade skräck som tema. Grymt god mat (som alltid när syster min är head chef) och skönt att träffa familjen igen. Dagen innan kom morfar och Margareta förbi också så nu har Håkan träffat hela närmaste släkten, nästa veva blir att träffa kusiner med respektive och barn. Det kan bli en utmaning ;)

Köpte den efterlängtade nyckelringen från Ordning&Reda, en ny härligt grön kalender från Bookbinders Design och två nya jeans. Hittade också lite julklappar till Håkans familj så det är inte jättemycket kvar att fixa på den fronten. Däremot ska Maria bjudas in hit så vi kan ta en julfika och slå in klappar ihop någon dag!


Ikväll är det 6m-valet. Awesome!


Love, M

Nu åker vi!

Kategori: Allmänt

Packat väskan, ska ta en kvällssmoothie nu och om bara några få timmar sitter vi på tåget till Stockholm med frukost i första klass. :) Heja Stockholm! Ska bli riktigt mysigt men det betyder också att det blir ännu mindre bloggande men troligen en hel del att berätta när jag väl börjar igen. Har redan en del roliga saker coming up i november.

Önskar er alla en härlig långhelg!
Är tillbaka på västkusten nästa vecka.


Love, M

Önskelista från Ittala

Kategori: Allmänt

Supersnygga saker från Ittala i klarglas, frostat glas och färgen watergreen. Skulle verkligen vilja ha dessa godbitar i köket, skulle passa strålande i vårt vit/blekblå-kök med mörkt köksbord. :) Kanske kan fynda något av dessa på Ittalas outlet på Freeport när jag och Maria åker dit i december/januari.

  
 
 

Nu ska jag och älsklingen njuta av underbar ensamtid istället för att hänga på spelning + pub som grundtanken var idag. Älskar att vara bara vi två med tända ljus, spela Wii och skratta hela kvällen. Om bara några dagar har vi varit tillsammans i ett och ett halvt år - underbart! :)

All min kärlek till min underbara sambo!


/M

Önskelista från Sagaform

Kategori: Allmänt

Här kommer två godbitar ur Sagaforms sortiment som jag skulle gilla att ha hemma. :)
Vi behöver speciellt något ställ till köksredskapen men det problem som finns med den här är att den har runda former som jag tyvärr inte tror får plats i vårt kök. Inte heller tror jag den här superfina örtkrukan får plats annars hade jag absolut köpt hem den och planterat en persilja och en basilika att ha i maten. Äter väldigt mycket persilja just nu för att kämpa upp järnvärdet som ligger lågt igen.

 

Hur som helst, lite idéer om någon får för sig att vilja köpa en julklapp eller födelsedagspresent till mig ;)


Love, M