Sanningen att säga

Danmark

Kategori: Allmänt

Spenderat helgen med Håkan och hans släkt i Danmark. Även om det blev ett lite kortare besök för vår del var det så härligt att komma bort en sväng och få känna på hur det är att umgås med släkt igen. Saknar så många i min familj, inte träffat dem på jättelänge. Främst är det väl Emma och tvillingarna som jag verkligen saknar men alla mina kusiner och all tid vi spenderat i huset i Hälsingland.

En dag ska jag fixa ett gigantiskt hus härnere på västkusten dit hela min släkt kan komma och hälsa på i samma veva. Självklart ska även Håkans släkt få plats i samma hus samtidigt så det kommer verkligen behöva vara stort ;)

Tyvärr lägger sig en sorgsen tyngd över alla glada familjestunder också eftersom det påminner mig om vad som komma skall och vilka som kommer saknas runt middagsbordet.

Hursomhelst, varit och storhandlat med Maria idag så jag ska strax börja laga mat så det är klart när Håkan kommer hem från jobbet idag. :)


Love, M

Amelia Jul

Kategori: Allmänt

Amelia Jul dyker upp i butik den 4 november i år! Härliga nyheter.
Dessutom hittade jag en god nyhet i kakhyllan jag tänkte berätta mer om senare!

Fick dessutom tag i Frödinges kladdpepparkaka som jag tänkte bjuda Håkan på ikväll med glöggkokta jordgubbar och björnbär samt mjukt vispad grädde. Till varmrätt blir det dock oxfilé med morotspuré och grönsaker i ugn, tror jag. Kanske en rödvinssås till det. Självklart även vitlöksbröd till förrätt.

Nu ska jag fixa lite i köket och pigga upp mig med skön musik!


Love, M

stolt

Kategori: Allmänt

Jättestolt och glad för min fina Håkans skull. Han är en så underbar sambo, en fantastisk person med mycket humor och otrolig kämparglöd och kunskap. Varje dag med honom är en lycka i sig, ikväll ska jag se till att laga en ordentlig middag och städa i ordning lite här hemma så tvätten ikväll inte blir så jobbig. :)

Idag mår jag lite bättre men faller till och från ner i svackor igen. Igår var betydligt värre även om det var skönt att prata av sig med folk i Stockholm. Har ingen härnere i Halmstad som vet vad jag går igenom och som jag verkligen känner att jag kan prata med, funderade på att ringa en viss person men det skulle kännas fel just nu att ta upp det här med den personen.

Önskar jag kunde åka upp till min älskade Simon i Stockholm också! Han har börjat resa sig upp och krypa och jag tycker han är så otroligt duktig och snabb på allting! :) Tusen pussar till min Simon!


Love, M

mitt i veckan

Kategori: Allmänt

Haft några tunga dagar senaste dagarna och försöker skaka av mig allt nu och orka ta tag i saker och börja om. I helgen ska vi iväg med lite släkt till Håkan för att fira en födelsedag och det ska bli jätteskönt. Dessutom har vi tagit tag i lägenheten och köpt ny säng, skoskåpet och fått upp några vinyler och har bara spegeln kvar för den här gången. Skönt när hemma känns ännu mer hemma.

Ska träffa Frida i eftermiddag för en promenad och för att få prata av mig lite i den mån jag orkar. Ska bli riktigt härligt att verkligen träffa henne igen, känns som en evighet sen senast.


Nu ska jag försöka pigga upp mig själv med en lång dusch och sen en lunch.

Love, M

jultips

Kategori: Allmänt

Måste, måste, bara måste smaka den här! Tänker mig med kardemummagrädde eller saffransgrädde och lite glöggkokta röda bär.. holy, låter helt fantastiskt för mig och jag tror bestämt min första julfika blev bestämd ;)



Någon annan som kom på andra goda serveringsidéer? :)


Love, M.

Julkänslor :)

Kategori: Allmänt

Oh yes, julkänslorna har kommit till och från i snart två månader men först för någon dag sedan när jag såg information om Blossas årgångsglögg och årets julsnaps satte det igång på riktigt!

För er som missat det är det dags att förhandsboka Blossa X - saffran redan nu på deras hemsida så man med säkerhet kommer åt dessa guldklimpar! Speciellt i Stockholm kan det vara bra att göra detta. Glöggen ska smaka godast rumstempererad i år och sägs smaka som att ha doppat en saffransbulle i vanlig vit glögg, tydligen riktigt gott med andra ord. :)


Ser fram emot glöggprovningar, julbak och allt annat härligt som hör vintern till även om jag njuter av hösten till fullo. Hösten som är en av mina absoluta favoritårstid (vilket de flesta av er vet).

Nu ska jag försöka vila av mig den här förjäkliga förkylningen och äta lite mat.


Love, M

Gah!

Kategori: Allmänt

Jag blir så irriterad, varför kan inte folk börja bete sig som folk?
Skulle vara så skönt att kunna omge sig med bara vettiga människor.


/M

Gray

Kategori: Allmänt

David Gray mends everything.
Lyssnar på världens bästa artist, dricker en gigantisk kopp te och försöker få bort min svullna hals och feber. Avskyr att vara sjuk och avskyr när det pendlar dag för dag och timme för timme hur man mår. Idag är huvudvärken och yrseln tillbaka och halsen värre än innan men det säger ingenting om hur jag kommer må senare ikväll eller i veckan för den delen men blir det inte bättre blir det tyvärr att stanna hemma så mycket som möjligt och kurera mig.

Nu ska jag återgå till kurslitteraturen och min kopp te som just nu räddar mig!

Ha en fin start på veckan allesammans! :)


Love, M

snart helg

Kategori: Allmänt

Ska bli jätteskönt att det snart är helg även om det inte blir lång tid att vila på eftersom det är föreläsningar 8-12 på måndag också. Dags att hoppa in i duschen och sen lägga sig så jag orkar upp imorgon, börjat lösa sig med kurslitteratur och sånt i alla fall vilket är nice. 

Love, M.