Sanningen att säga

tung kväll

Kategori: Allmänt

Har en allmänt tung kväll och mår dåligt så unnar mig att läsa nya Allt om bröllop och dricka te i soffan. Behöver skaka av mig lite känslor och kunna intensivplugga igen imorgon.

Skicka gärna energi om ni kan!


Love, M

hemmaspa

Kategori: Allmänt

Eftersom jag hann med allt jag skulle idag har jag avnjutit ett litet hemmaspa. Tog slut på min underbara scrub från Björk and Berries som jag älskat och istället för att köpa en ny likadan ville jag testa något nytt nu till våren så jag har köpt ljuvligt doftande sweet lemon scrub och sweet lemon whip body lotion från The Body Shop! Redan testat den sistnämnda och är riktigt förtjust. Ser fram emot en mysig vår i citronens tecken! :)


Bilderna är lånade från The Body Shops hemsida som alltid är väl värd ett besök! Sitter och spanar in lite saker jag skulle vilja köpa och testa men väntar nog till kundklubbsdagen den 3e mars. :)

Nu blir det te, massage och sen en smoothie!


Love, M

solig söndag!

Kategori: Allmänt

Idag har det varit underbart väder härnere i Halmstad, även om det varit någon minusgrad så har himlen varit klarblå, solen skinit och fågelsången spirat. Våren är på intågande! Om än så sakteliga. :)

Efter intensivt pluggande, tvättstuga, promenad och fix sitter jag nu uppkrupen i soffan och premiärdricker te ur min nya mugg jag köpte på Ittala outleten på Freeport igår! Fyndade en hel del men är mest nöjd med ljuva te-muggen från Pergola-serien Rörstrand gett ut, den kommer vara en bästa vän ett bra tag fram över!


Bilden har jag lånat från Cerveras hemsida. Tänker nog ta en promenad dit senare i veckan och se om de har fått in något roligt eller bara tråna efter Le Creuset-grytorna och de fina serviserna.

Nu ska sambon börja med middagen och jag fortsätta skriva på en inlämningsuppgift! Full rulle med studierna i veckan - wish me luck! :)


Love, M

torsdagskaffe

Kategori: Allmänt

Inser själv att det är ett par dagar sedan jag skrev något. Det har helt enkelt hänt för mycket och för lite på samma gång och jag har inte suttit så mycket vid just datorn. Lite drygt två veckor tills jag åker till Stockholm och det är mycket som händer innan det och framför allt mycket plugg jag måste hinna få klart! Svarar jag inte på telefon är det högst troligt att jag sitter med näsan i en bok eller skriver på ett arbete - be patient!

Har fått in lite fler poäng i Ladok och blivit registrerad på rätt kurser för våren vilket gör att CSN förhoppningsvis kan ge mig pengar nu! Skulle sitta riktigt bra med inkomst efter ett halvår utan. Dessutom behöver älsklingen och jag spara ihop inför praktiken så vi kommer iväg.

Någon som har bra tips på inneträningsskor jag kan ha på gymmet?


Love, M

trött och sliten

Kategori: Allmänt

Måste säga att jag efter en ganska lugn helg är märkligt trött och sliten. Musklerna gör ont, är slutkörd i huvudet och har spenderat några timmar av en annars fin söndag till studier. Framåt går det men jag vet inte om det är i tillräckligt tempo. Skulle behöva några extra timmar per dag och ett riktigt bra hemmakontor.

Hade tänkt lägga upp lite bilder men det får vänta någon dag. Ska börja göra mig redo för att krypa ner i sängen snart, måste bara föra över lite filer mellan två datorer och se till att jag hittar all info jag behöver inför arbetet jag ska lämna in i veckan.

Får inte heller glömma och se så de inte ändrat schemat för imorgon!


Ha en strålande start på veckan och skicka gärna lite energi my way! :)

Love, M

nightmares

Kategori: Allmänt

Haft extrema mardrömmar inatt och sovit både lite och dåligt. Ena gången vaknade jag skrikande och livrädd och slängde mig på Håkan som lugnt sov vidare. Usch och fy.

Idag ska jag strax äta lite lunch innan det bär av till plugg i bibblan med Maria! :) Ska bli skönt att färdigställa lite grejer så jag kan bocka av och sedan börja läsa nästa bok. På måndag ser jag även fram emot att få mer info om själva distanskursen, vilka övningar det blir och sånt.

Utöver det damp det nyss ner en gigantisk hög handlingar inför nästa veckas möte som jag ser fram emot att läsa igenom till en god kopp te någon kväll! :) Mötena är faktiskt jäkligt roliga och spännande för er som funderar på att söka styrelseuppdrag. ;)


Love, M

Semlor in my mind

Kategori: Allmänt

Har senaste dagarna fått ett olidligt sug efter semlor! Har dock bestämt mig själv att inga semlor förrän helgen vilket är en god idé då helgen blir lite av ett minifirande. :) Tänkte promenera ut till Eurostop och köpa semlor och champagne och bara njuta av att min älskade sambo är en sådan fin person hela helgen!

Den här underbara bloggen ökar dock suget även alla dagar innan helgen;
bakbloggen Little Dessert av Jennifer Lindberg (där bilden är lånad ifrån).

Nu blir det lite mer plugg innan jag ska laga mat och sedan mysa upp i soffan med Elle mat & vin och bara suga i mig inspiration och härlighet! :)


Love, M

Nej usch och fy.

Kategori: Allmänt

Idag är en sämre dag än igår välmåendemässigt. Vaknade med tung, tryckande huvudvärk och illamående. Känner mig lite suddig på synen också så det blir till att ta värktablett idag och hoppas det kan släppa innan föreläsningen vid 13. Har hunnit plugga lite nu på förmiddagen i alla fall och tänkte läsa tre kapitel till innan jag tar en liten paus och vilar upp mig.

Ikväll blir det sminkkväll med Frida och Annika. Mys! Ska dit direkt efter föreläsningen därav ytterligare ett skäl till varför jag ska må bra idag! Kommande två dagar sen är det individuella studier med Sandra och Maria på campus så då kan jag ju styra tider och sånt lite efter hur jag mår mer. Ska försöka hinna baka lite muffins ikväll av vad vi har hemma och ta med till fika imorgon så vi inte behöver gå och handla under tiden, sen blir det te i en termos för min del. Spara spara spara pengar är det som gäller nu!


Önskar er en fridfull onsdag!

Love, M

huvudvärken har återvänt

Kategori: Allmänt

Efter en effektiv och mycket givande förmiddag kom jag efter föreläsningen hem med illamående och huvudvärk och var tvungen att lägga mig och vila. För en halvtimme sedan började tvättiden så då fanns det inga alternativ att vila mer fastän det varit väldigt skönt. Därför är jag back on the horse och ska skicka ett riktigt viktigt mejl samt läsa och anteckna några kapitel till ur ena kurslitteraturboken nu mellan varven i tvättstugan och hoppas att dagens uppgiftsavklarande inte slutat redan.

Ikväll blir det förövrigt vegetarisk middag bestående av en linscurry med bulgur som jag hoppas piggar upp kroppen lite! Funderar på att be sambon handla hem lite saker också till morgondagen så jag hinner äta en ordentlig lunch och orkar med eftermiddagen i skolan.

När ska förresten snöslasket ge upp och göra Halmstad lite mer framkomligt?


Love, M

morgonpigg

Kategori: Allmänt

För ovanlighetens skull vaknade jag pigg när sambon gick upp vid sju och reste mig själv ur sängen tjugo över. Har kollat alla mejl, inlägg och annat jag skulle fixa såhär på morgonen och tänkte strax hoppa in i en dusch och sedan äta lång frukost och passa på att läsa lite kurslitteratur innan föreläsningen idag.

Hoppas få några mejlsvar under dagen samt ska kontakta CSN och hoppas på ett positivt besked den här gången, så håll tummarna! Någon annan som gått upp tidigt när du kunnat ta sovmorgon idag? :)

Uppdaterar mer under dagen! 


Love, M

lång måndag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en lång men i många fall givande måndag! Haft trevliga fikastunder, startat upp studiegruppen med Sandra vi två ska ha under våren för att ta ikapp poäng och hållit i ett möte som gick väldigt bra! :)
Försöker just nu få schemat för våren att gå ihop, vet inte riktigt hur det ska gå och det är en kurs senare under våren som jag troligen måste läsa om helt vilket svider lite eftersom jag gjort några av uppgifterna redan och inte tycker jag ska behöva göra om dem. Ska försöka prata med läraren om det i veckan.

Har en sak kvar att göra idag, ett mejl som ska skickas till registrering, sedan är det dags att dricka lite vatten, göra mig i ordning och lägga mig för att vila och förhoppningsvis somna tidigt! Måste upp absolut senast 08.30 imorgon om dagen ska gå ihop!

Hoppas ni andra har en skön start på veckan! :)


Love, M

heldag med älsklingen

Kategori: Allmänt

Idag har vi bestämt oss för att bara ta det lugnt. Det är dåligt väder och igår var som tidigare nämnt en riktig effektiv dag. Därför har en av oss tagit sovmorgon (Håkan) medan jag fixat lite mejl och skrivit in lite nyinbokningar i kalendern, ätit en sen frukost, ska strax gå och handla och sedan bara stanna hemma, äta gott, se film och spela Wii. :)

Funderar på att testa ett recept jag läste i någon tidning som hette Frikadeller i röd curry. Låter som en riktigt gott recept som passar oss och passar den här regniga lördagen. 

Skickar lite extra tankar till underbar Jeanette idag som åkt på en awesome semester!


Love, M

on fire

Kategori: Allmänt

Har klarat av TVÅ att göra listor idag! Sitter med den sista punkten just nu vilket känns fantastiskt. Är inte ens trött och jag fick sim-kortet så jag har hunnit fixa massor med telefonen också. Yeay!

Dock önskar jag att jag fick sitta i ett fint kontor just nu för att inte få så ont i ryggen. Njuter dock av min nya bukett av vita tulpaner jag passade på att köpa när jag var ute nyss och bokade in en tvättid ikväll också när jag ändå var i svängen. Funderar på att städa källaren också ikväll. Hrm, overkill?


(Foto: Living Etc)
På bilden ovan befinner jag mig i drömmarna just nu! Älskar bilden, den utstrålar lugn och harmoni. Hur tänker ni er att ett hemmakontor ska se ut? Jag älskar färger men tror jag skulle arbeta effektivast i en ganska stillsam färgskala i vitt och grått med några färgstänk, som office tabsen jag visade tidigare.

Ska göra mig en kopp te till. Lite huvudvärk börjar smyga sig på igen.


Love, M

stolt!

Kategori: Allmänt

Eftersom jag varit sjukt effektiv under förmiddagen har jag hunnit pricka av allt utom det beroende av att mitt nya sim-kort kommer idag från att göra listan och har dessutom redan hunnit äta lunch! Detta resulterar i en belöning med massor av guldstjärnor men även att jag skrivit en andra lista att klara av under eftermiddagen. :) Det här med att vara sjuk och gå upp tidigt verkar ju vara en riktigt bra kombination! 

(googlad bild)


Hoppas min älskade Håkan blir så stolt över mig att han inte vet vart han ska ta vägen! ;)


Love, M

To do-list

Kategori: Allmänt

Idag har jag en ganska lång att göra lista även om jag vaknat upp småsjuk och behövt ställa in morgonens möte. Bland annat håller jag och sambon på att försöka komma överens om en smartare lösning till kontorsytan här hemma, dvs den 120 långa delen av ena väggen i rummet av vår etta. ;) Så där har jag lite förslag att ta fram. Dessutom har jag en del att förbereda för vårens studier, en stark förhoppning om att mitt nya sim-kort dyker upp i brevlådan idag så jag kan lösa allt som ligger och väntar där samt lite mejl att svara på och skicka ut.

Har som på gamla goda tiden ett möte på måndag att förbereda inför och ett arbete att korrekturläsa igenom och se vad som behöver justeras i för att kunna lämna in snarast. Har lite folk att kontakta i olika frågor också men det ser ändå ut att finnas tid för vila och läsning i Bilbo.

Har hittat riktigt fina office tabs jag skulle vilja köpa hem för att bättre få en översikt av allt från en underbar sida som heter seejanework.com där jag tycker ni ska ta er en titt. Hittade riktigt mycket fina saker jag vill beställa men som alltid får vi se med ekonomin vad den tillåter. ;)


(bild lånad från seejanework.com)

Nu blir det till att dricka en stor kopp te, författa ihop ett mejl och förbereda mötet på måndag innan jag tar tag i den tråkigaste punkten på min lista för dagen - diska!


Love, M

Nyårslöfte

Kategori: Allmänt

Är redan jättetrött och lär somna tidigt inatt, vilket ju är lägligt eftersom jag är ensam ikväll. Ska laga en lätt middag strax, sedan unna mig ett hemmaspa och läsa i boken jag håller på med. Ett av de "mål" jag satte för året var att komma igång och läsa vanliga böcker igen istället för enbart kurslitteratur, för att göra målet mer mätbart valde jag att sätta 5 skönlitterära verk på listan. :)

Började för några dagar sedan med att läsa Bilbo av Tolkien. Inte läst hela den förut utan bara fått den högläst av min syrra när jag var mindre. Efter det står Liftarens guide till galaxen på tur och sedan lite nya böcker jag köpt hem. Läser någon av er något ni kan rekommendera? Alla tips är välkomna. 


Love, M

datorer

Kategori: Allmänt

Sitter och tittar på när sambon bygger ihop sin nya dator. Förstår som vanligt ingenting och hjälper istället till med att packa upp lådor och ställa tusen frågor. ;)

Skulle också behöva lite nya prylar men pengarna sinar snabbt. 1500 kronor läggs på kurslitteratur den här månaden så ja, resten av shoppingen blir snål. Det är kul dock att sambon äntligen skaffat ny dator eftersom han faktiskt förtjänar det och nu kan spela de spel han fick av mig i julklapp.


Love, M

lägenhetsfix

Kategori: Allmänt

Är sugen på att lägga om golvet i köket från en grönsmutsiga färg det är nu till ett mörkgrått golv. Detta eftersom väggarna är ljusblå och skåpluckorna vita vilket jag tycker passar bra till grått. Dessutom skulle golvet inte se lika smutsigt ut och passa hallgolvet bättre eftersom det är grått.

Funderar också på att måla om badrummet i en fräschare vit än den nyans som är nu och i samma veva laga hålen i väggen som förra hyresgästen gjorde. Utöver det vore det ju självfallet kul att (äntligen!) försöka hitta ett badrumsskåp till underhandfatet men vi får se.

I stora rummet planerar jag att skapa en bättre arbetsstation för mig och sambon nu när han köper ny dator och jag behöver bättre studieutrymme till våren. Har tänkt ut en lösning som kräver en vända till IKEA och sedan en snabb justering av nuvarande möblemang. :) Får se vad sambon tycker ikväll när vi kan prata om det.

Några bra idéer till studie-/arbetsplats?


Love, M

våren på intågande

Kategori: Allmänt

Jag har senaste dagarna känt av vårens första små glimtar fastän det är långt kvar och har därför köpt hem lite sommarkläder och letar skor som passar ett varmare klimat. Bland annat har jag köpt en klänning från H&M (bild lånad därifrån) som är väldigt enkelt, helt min stil och ska bli så skön att strosa runt i!


Tänker som alltid matcha den med sandaler och scarfs i håret och mot kvällarna med en sval kofta över. :) Älskar verkligen långklänningar och hoppas köpa minst två till innan sommaren är här men vi får se vad butikerna erbjuder. Någon annan som börjat fundera på våren och sommaren? :)

Nu ska jag göra mig klar att sova eftersom jag ska till läkaren imorgon!


Sov gott!
Love, M

Grattis Danmark!

Kategori: Allmänt

Vill passa på att gratta fina kronprinsparet i Danmark till tvillingarna! Idag födde Mary en liten pojke och en liten flicka, som ännu inte fått några namn men jag hoppas på riktigt söta namn som passar syskonen, Christian och Isabella.


(bilden är framgooglad)

Ser fram emot när Victoria och Daniel skaffar smått! Carl-Philip också såklart, även om jag hoppas det inte blir med nuvarande tjejen.


M.

svår att få tag i

Kategori: Allmänt

Om ni försöker få tag i mig via telefon går det inte just nu. Vet inte vart problemet ligger men har kontaktat det bolag jag har och väntar ivrigt på hjälp och svar. :)

Vill ni prata får ni helt enkelt mejla eller skriva på facebook.
Eller komma ner.


Keep in touch, nu är det Liam Neeson på tv! :D


Love, M

1 oktober

Kategori: Allmänt

Det är ett datum jag prickat in i min kalender! Har som ett mål detta år att springa ett lopp och jag är väldigt intresserad av att springa Topploppet som tidningen ToppHälsa ordnar. Räknar inte med något rekordresultat men jag vill visa för mig själv att jag fortfarande kan springa som mina forna dagar när jag sprang Tjejmilen 5 gånger.

Vore jättekul om fler av er ville vara med och inte bara peppa mig men även springa själva! Vad säger ni? :)
Om man är i lag brukar man få picknick och hur mysigt tycker vi inte det är?




Nu ska här spelas lite Wii!


Love, M

Nystart

Kategori: Allmänt

Eller ja. Har filosoferat fram vad jag vill ska leda mig det här året, mina fokusområden och mina drömmar. Det har lett fram till ett antal ord och mål som jag tänkte dela med mig av. Målen är delvis mätbara och delvis långsiktiga och lite luddiga men viktiga och jag kommer dela med mig av dem lite pö om pö under årets gång.

2011 års ledord kommer vara välbefinnande, acceptera och agera.
Med välbefinnande menar jag självfallet att såväl ta hand om mig själv som att unna mig och utmana mig. Att må bra är ett sådant viktigt begrepp och något man alltid bör sträva efter och det innebär mer än att träna, äta rätt eller skratta mycket. Därför är välbefinnande det ledord som i första hand ska göra detta året legendariskt.

Acceptera handlar om att inse att allt inte går att påverka och att livet har sin gång. Det jag reflekterat över är mycket punkten för missbrukare som handlar om just acceptans, att inse att en del saker är utom min egen kontroll och att en hel del saker är sådant jag kan göra något år. Det är där som agera kommer in i bilden. Gör saker! Ta för dig och bara gör, jag har gått på lågvarv en lång tid nu och det är dags att ta tag i mig själv och bli den jag brukade vara och den som fortfarande finns där inne i mig.
Jag tror jag avslutar inledningen på vad mitt år ska innehålla och gör mig en kopp te för att värma upp innan jag går ut på promenad i det strålande, dock iskalla, vädret!


Love, M

2011

Kategori: Allmänt

Så var vi inne på det underbara nya året 2011. Jag känner på mig att året kommer bjuda på en hel del förändringar, såväl goda som mindre önskvärda och jag anar ett legendariskt år är att komma! Tackar alla som var närvarande vid Smeds 30-årsfest och gjorde kvällen underbar. :) Tyvärr finns det inga bilder på Håkan och mig fastän vi var finare än vi någonsin varit och det sötaste paret för kvällen utan att vara partisk ;)

Tänkte passa på att visa ena ljuvliga födelsedagpresenten jag fick i Stockholm. Googlade fram bilden då jag har lite problem med kameran men min box ser om möjligt bättre ut! Tackar Marie så otroligt mycket för såväl sällskapet som denna Christmas Candy Box från Lush. Än så länge har jag bara hunnit testa Snow Fairy Lip Tint som är jättefint och imorgon ska jag unna mig ett långt bad med polkagrisbubblet.


Nu ska jag testa teet jag fick från min fina vän Karolina som ska göra det lättare att sova gott om nätterna - du känner mig väl som ger mig detta. :) Eftersom det doftar jättegott kan jag bara ana hur gott det kommer smaka.

Med det önskar jag er alla en godnatt och en fortsatt fin helg som start på 2011!


Love, M