Sanningen att säga

önskelista H&M

Kategori: Allmänt

Från H&M kommer dessa finfina godbitar som jag gärna skulle ha i garderoben min. Främst är det tofflorna som är helst oslagbart fina och ett fynd för bara 99 pix! :)


(alla bilder lånade från H&Ms hemsida)

Nu är det dags att ta värktabletter igen och be huvudvärken att försvinna!
Imorgon är en lång dag på campus, får se om jag orkar stanna hela dagen.

Love, M

Jultävling hos Elin!

Kategori: Allmänt

Är med i en jultävling hos Elin i hopp om att vinna Pernillas Jul. Tänkte tipsa om tävlingen för även om ni själva inte vill delta så kommer det upp en hel del intressanta recept och tips till julbordets köttbullar! :)


Så dyk in hos Elin och ta er en titt! :)


Love, M

Glad advent allesammans!

Kategori: Allmänt

Dagen bjuder på riktigt höstväder men i vår lilla etta är julstämningen på topp! Julmusik, tomtegröt, julbak, lite diskret pynt har börjat hitta sin väg in i lägenheten också, tända ljus i fina lyktor. Älskar att julen äntligen är här igen - nu jäklar ska här mysas och njutas närmaste 6-7 veckorna! :)

Tänkte visa ytterligare lite saker som just nu befinner sig på min önskelista i år;

Korres finfina showergel med kokosdoft! Vilken härlig vinter det skulle bli om jag kunde längta efter att duscha med den här! :)


Detta fina penselset från MAC som bland annat säljs hos Kicks skulle verkligen pigga upp sminkväskan och jag har hintat till min fina sambo att de här gärna får ligga i en av mina klappar i år! Perfekt att de är i mindre storlek också så de lättare kan följa med när jag pendlar till Stockholm.


En brulé-brännare! Gärna denna fina från Sagaform men jag vet att det finns många liknande lite varstans. Skulle vara toppen att äntligen ha en i köket så mina bruléformar kan komma att användas lite oftare. :)
(alla bilder är framgooglade)


Tror vi nöjer oss så för dagen. Nu är det dags för mig att servera tomtegröten och njuta av en långbrunch med min fina sambo! Ha en toppenadvent allesammans! :)


Love, M

isolerat mig

Kategori: Allmänt

Gått in i ett skal och skylt mig mot omvärlden. Gömt mig från människorna omkring och byggt en mur som håller mig bortom social kontakt och som håller mig isolerad. Jag är så emotionellt utmattad. Krossad. Nu är det bara tomt. Ett tomt, vitt ljus inom mig som lyser svagt och håller mig ovanför ytan.

Jag håller mig ovanför ytan.

abstinens?

Kategori: Allmänt

Tror att den extrema huvudvärken som infunnit sig varje dag i flera dagar nu kan bero på abstinens av socker/kolhydrater. Har inte helt uteslutit det men dragit ner på dem rejält och det skulle mycket väl kunna vara orsaken. Förutom det så hade jag idag ett ögonblick av blind rädsla som fick min tandläkare att skratta.

Ska dra ut en visdomstand den 28e november, vilket jag fick veta idag och jag, som aldrig är rädd för tandläkare eller läkare, är skräckslagen. Kalle ska förbereda både lugnande och bedövning och jag har sett till att Håkan tar ledigt i några timmar för att hjälpa mig hem därifrån. Han föreslog att vi drog ut den direkt idag men när jag blev likblek och skakig förstod han att det nog inte var någon idé att fortsätta den tanken.

Ser så mycket fram emot att finaste Jennifer kommer ner hit imorgon! Kunde inte vara gladare, trots att jag har mycket att plugga ikapp så behöver jag avbrottet. Så imorgon blir det först bankett med Håkan och Högskolan, sedan hem och krama om Jennifer. På lördagen blir det långfrukost, gymmet, julmarknad på Tjolöholms slott, kanske en sväng förbi Iittala outleten, hemmalagad kycklinglasagne, julinspirerad kvällsfika och glöggprovning, film och vad mer vi kan hinna med. Söndag bjuder nog på sen frukost i soffan, en promenad på Östra stranden, åka och handla mat, kanske något mer om vi hinner innan Jennifer tråkigt nog tar bilen hem igen. 


Älskar dig Jen!
Love, M

smärtsam huvudvärk

Kategori: Allmänt

Sitter i en mörk lägenhet med jordens värsta huvudvärk sedan några timmar tillbaka och bara önskar att värktabletten ska dämpa den lagom så jag kan skriva klart uppgiften utan några större problem idag. Skulle behöva stänga av datorn för att vila ögonen men måste verkligen kämpa mig igenom reflektions-kapitlet så jag blir klar idag och så jag kan fortsätta granska referenserna i vår artikel som tydligen inte stämde helt.

Blir hemmalagad thai ikväll och förhoppningsvis lite mys med sambon innan jag måste sova. Imorgon blir en heldag med städning, hemmaspa, ekonomistyrningsläsning och kanske en liten löptur om jag mår bättre. Så länge jag är feberfri och inte har huvudvärk så klarar jag en liten runda. Heja på mig! ;)


Love, M.

inner struggle

Kategori: Allmänt

Idag är en sådan dag jag måste föra en ständig dialog med mig själv, som ett mindre krig för att inte gå ner och köpa godis eller trycka i mig allt jag hittar hemma i hopp om att stilla sockersuget. Ska strax göra en kopp kanelte för att lugna kroppen men i mitt huvud skriker den inre rösten och jag kan inte fokusera på någonting - vilket innebär att det inte blir mycket plugg gjort.

Imorgon ska vi dessutom på kalas vilket självklart innebär att tårta kommer finnas. Tårta. Hela mitt väsen går in i något vitt, brusande stillestånd bara jag tänker på sinnebilden av en tårta. Vi får se hur jag klarar av att vara i ett hus fullt med sockerfrestelser imorgon. Det är inte som att jag har ett förbud eller något sådant, det är mest det att vänja sig av vid att äta när jag inte är sugen och att få kroppen att skilja på sockersug och mättnad.

I have the power. I have the power. I have the power.


Love, M

Efter tung helg kommer tung vecka.

Kategori: Allmänt

Det har varit en riktigt tung helg rent mentalt. Pluggat non-stop mest hela tiden, lyckats få en muskel i armen som gör ont för att jag handskrivit så mycket och min rygg - i vanliga fall är den dålig, nu är den helt förstörd! Dessutom har jag så svårt att sova, det blir sällan mer än 5-6 timmar per natt längre och jag vaknar med ögon som är svullna och en kropp som skriver av smärta och som känns som bly.

Oh well, hann med allt jag planerat och lite till i helgen så jag känner mig nöjd. Önskar bara det kunde vara en lugn vecka som väntade men det är det tyvärr inte. Anyhow. Livet rullar med andra ord på. ;)

Borde göra mig i ordning och försöka sova, vet att det är tidig kväll men som sagt, ont om sömn på sistone så jag borde ta chansen när den finns! Har börjat spana på lite nya lösningar till lägenheten som inte kostar skjortan och som kan skapa lite förnyelse och ge lite färg och form. Om någon av er har ett träbord ni vill göra er av med så bara säg till! :)


Nu - krama min sambo, borsta tänderna och krypa ner i sängen med en bok (kurslitteratur såklart!).
Love, M