Sanningen att säga

breakdown

Kategori: Allmänt

Idag har jag vaknat upp efter en natt av mardrömmar och hela min själ är orkeslös. Tappat aptiten, tappat viljan att träna, tappat orken att bry mig om något överhuvudtaget. Min kropp är öm och utmattad och jag vet inte.. tung antar jag. Det är bara en svacka, det vet jag, men dagar som dessa är så svåra att skaka av sig. Har i alla fall en fika inbokad på stan idag vid två med fina Linnea - ska bli skönt att komma ut och träffa någon. Tänkte dra mig direkt till gymmet efter och när jag väl är hemma ikväll ska sambon och jag laga egen pizza och bara umgås.

För att försöka skingra tankarna i någon minut tänkte jag i alla fall passa på att tipsa om ytterligare en glögg som ska inhandlas inför julen i år. Saturnus släpper två sorters glögg - den ena med skånsk whisky och den andra med skånsk choklad! Självklart är det choklad-glöggen jag tänker testa :) Gillar kombinationen av glögg och choklad, har alltid gjort. Dessutom älskar jag de här förpackningarna!



Nu är det dags att ta en kopp te och försöka börja dagen.

Love, M

25!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min bästa vän år - finaste Jennifer blir hela 25 år! :)
Saknar henne så galet mycket och önskar vi kunde spenderat dagen ihop med varsin drink i handen och en hembakad tårta att mumsa på. Käraste Jen, du betyder så galet mycket för mig - utan dig skulle allting vara så trist och grått. Just keep swimming och ha en kick-ass födelsedag!



Love, M

GLÖGG!

Kategori: Allmänt

Har ju redan förhandsbokat årets Blossa-glögg med smak av kaffe. Den kommer vara kick-ass god såklart MEN kanske roligast i år är lättglöggen med äppelsmak som kommer! Många av er minns nog att vinteräppelglöggen från 04 tror jag det var är min absoluta favoritglögg någonsin så jag har stora förhoppningar på denna. :)

Förhandboka er Blossa 2011 på www.blossa.se redan idag!


(bilder från Blossas hemsida)



Love, M

Pluggar

Kategori: Allmänt

Sysselsätter mig inte med så mycket mer än städa, laga mat och plugga nu för tiden. Hinner och orkar helt enkelt inte mer (ja, och tränar då). Den här morgonen har spenderats med att fortsätta läsa Doyle, tanken är att jag ska ha läst klart den under den här veckan men den är så tradigt upplagd att varje kapitel känns som en evighet.

Dessutom ska uppgift 3 bli klar den här veckan och jag ska hinna göra några olika redovisningsövningar. Måste säga att det är lite vatten över huvudet att försöka plugga såhär mycket men jag hoppas som sagt att det kommer gå tiptop i alla fall terminen ut. Våren ser ju lite lugnare ut än så länge. :)

Snart iväg till skolan på föreläsning - woop!


Love, M

kämpar hårt

Kategori: Allmänt

Dagens träningspass på gymmet gick strålande bra, jag börjar känna i kroppen hur bra träningen påverkar mig och jag känner mig jättenöjd att jag inte har samma sötsug eller matsug som innan. Jag känner mig starkare och jag känner att jag andas lättare, speciellt när jag går i trappor. Tittat en hel del på tv om folk med olika hälsoproblem och jag är så stolt över mig själv att jag tagit tag i livet igen och kämpar med att må fysiskt bra, kanske speciellt nu när min mentala hälsa är lite.. ostabil till och från.

Har precis bestämt mig för att utmana min bror, hans sambo, min syrra och hennes sambo och min egen sambo på ett mil-långt lopp nästa höst.  Min brorsa bara skrattade och sa att jag redan vunnit, han verkar inte veta hur dålig kondis jag tyvärr har nu. För mig är det dock seriöst, någon av dem alla kommer ställa upp (det vet jag och jag är ganska säker på att det blir giraffen) och jag kommer må så galet bra när jag kommer runt varvet vi bestämmer! :)

Så kära vänner, värna om er hälsa och så möts vi i löpspåret nästa år!



Love, M

soup

Kategori: Allmänt

Har bestämt mig för att hösten i år ska fyllas med soppor och grytor. Idag äter vi därför en krämig laxsoppa med linser, imorgon (för att det var bestämt sen tidigare) blir det en kycklinglasagne och i helgen kommer vi äta en mustig boeuf bourguignon med brytbröd till. Har lite recept på lager vi ska testa men har ni tips på recept får ni gärna höra av er!

Idag har det gått riktigt bra att plugga men jag måste säga att jag är lite nervös inför redovisningstentan, känner att den psykologiskt har ett övertag över mig som får mig att tvivla på mig själv hela tiden. Ska därför spendera morgondagen med att göra lite övningar och förhoppningsvis bättra självförtroendet!

Imorgon ska det även hinnas med en morgonpromenad med Annika och sedan en tur till gymmet för att träna överkropp (speciellt armar) och även kondition. Eftersom mitt ena ben har strulat lite de senaste rundorna till gymmet tar jag det lugnt med benträningen just nu men hoppas kunna köra igång försiktigt igen nästa vecka.


Önskar er alla en finfin onsdag så hörs vi!

Love, M

tacksamhet

Kategori: Allmänt

Idag är jag så tacksam för att beslutet om studiemedel kommit in, att kurserna flyter på utan problem, att inbjudan till Livs dop då jag blir en av hennes tre faddrar kom idag, att klänningen till dopet är på väg, att jag har en så fantastiskt fin familj och en sambo som gör mig så otroligt lycklig varenda dag.

Tacksam för livet och tacksam för glädjen!


Love, M

Städlista

Kategori: Allmänt

Idag har vi städat en hel del här hemma och det ser väldigt fint ut men eftersom vi omöjligt orkar allt idag har vi bokat in den stora höststädningen till nästa helg. Tänkte därför sätta mig och göra en ordentlig städlista nu, som kan ligga på datorn och se fin ut och tas fram till städningsdagarna. :) Har förut bara haft dem skrivna för hand men tänkta nu passa på att uppdatera den och lägga in den i datorn.

Ikväll ska vi äta thai-lax med ris och till efterrätt en bärpaj med vaniljsås. Dessutom blir det en drink eller två och ett glas vin till maten. Riktigt trevlig avslutningen på helgen med andra ord. Njuter så mycket av min fina sambos sällskap att allt vi gör just nu känns som härligt. Skrattar mig lycklig som har honom vid min sida.

Nu passar jag på att se ett avsnitt Futurama innan vi fortsätter dagen. 


Love, M

lugn helg

Kategori: Allmänt

Har passat på att unna mig en lugn helg efter två intensiva studieveckor och en hel del bra tentaresultat som dykt upp. Ska dock fixa lite med uppgift 2 idag så den kan skickas in på måndag/tisdag samt läsa ifatt i Doyle. Det är med andra ord inte jättemycket att göra men ändå en hel del när allt jag vill är att ligga i soffan och slappa med sambon framför lite roliga serier och ett gäng filmer.

Hur som helst har jag fått en ny dator att leka med, den är riktigt bra och jag är glad att sambon köpte den till oss. Ska även köpa hem lite kläder online ikväll då Livs dop närmar sig med stormsteg och eftersom jag fått äran att bli en av hennes faddrar så vill jag se någorlunda presentabel ut. :)

Resten av dagen idag går dock åt till att städa i första hand och att i andra hand planera lite mat till kommande veckan. Någon som har bra tips eller goda recept är välkomna att mejla över dem till mig, eller posta, saknar att få klassisk post :)

Önskar er alla en awesome helg!


Love, M

alkohol

Kategori: Allmänt

Önskar jag kunde förklara hur illa till mods jag blir av personer som inte kan hantera alkohol. Värst är det nästan när man inte vet vad reaktionen kommer bli, eller ja, för den delen när man vet att det kommer gå riktigt illa. Om någon av er har lust att snacka lite är min telefon intill mig resten av kvällen/natten medan jag pluggar - skönt att prata av sig när man mår såhär.


/M.

brödbak och matlagning

Kategori: Allmänt

Nästa vecka kommer, förut att innehålla olidligt mycket studier, även innehålla brödbak och massa rolig matlagning. Suttit och planerat lite vad som ska ätas och det kommer bli en härlig blandning med främst varma soppor, grytor och lasagner som sig bör på hösten. :)

Bland annat planeras en rödbetslasagne in, en fisksoppa, en köttgryta och en stroganoff. Det bästa med höstmaten är att det är lätt att göra matlådor i massor och att luncherna de dagar jag inte är i skolan bli räddade! Dessutom älskar jag höstmat lika mycket som höstkläder och är inte alls missnöjd med att sommaren är slut - jag har längtat! :)

Nu ska jag återgå till Gripsruds bok och förhoppningsvis hinna klart med den idag så jag imorgon kan påbörja första uppgiften i första distanskursen (kurserna i höst lär betecknas campus 1, 2, 3, 4 och 5 samt distans 1, 2 och 3). Det är mycket, nästan plågsamt mycket men jag har siktet inställt på att kunna ta examen nästa år, troligen till nyår, därför är det bara hugga i. Dessutom är Håkan iväg på inflyttningsfest vilket ger mig några lugna timmar med min Jennifer-playlist och en stor kopp te. 


Love, M.

Doh

Kategori: Allmänt

Önskar jag hade något spännande att dela med mig av denna soliga höstdag men istället känner jag förkylningens små indikationer komma över mig. Tungt huvud, svullen och öm hals, extrem trötthet och suddig i synen. Ändå har jag varit uppe tidigt och pluggat mellan 8-10, ska hinna med en timme till av kurslitteratursläsning nu tänkte jag innan det blir en snabblunch och sedan iväg till eftermiddagens föreläsning. Önskar jag kunde ligga inne i sängen hela dagen, nerbäddad och bara lyssna på lugn musik och halvsova.

Hur mår ni andra denna höststart? Önskar fler av er bodde härnere, även om jag inte hade haft tid att träffa er närmaste månaderna så hade det varit mysigt med möjligheten. :)

Skickar kramar så länge!


Love, M