Sanningen att säga

Meryl Streep

Kategori: Allmänt

Självklart tar den underbara, absolut oslagbara Meryl Streep hem en oscar som bästa kvinnliga huvudroll!
Hon utstrålar sådan oerhörd glädje och är en inspirationskälla till alla kvinnor världen om.



Kom i guld och går hem med guld.


/M.

några av galans fina klänningar

Kategori: Allmänt




Maya Rudolph, Michelle Williams, Octavia Spencer och Tina Fey (vars klänning var mer lila än på bilden).
Bilder lånade från InStyle.

/M.

Funderingar inför Oscarsgalan

Kategori: Allmänt

Okej, imorgon är det äntligen dags för Oscarsgalan igen! Har planerat mat och förberett lite här hemma inför uppesittarnatten. Ska bli riktigt spännande eftersom det här året bjuder på flera höjdarfilmer med många riktigt bra skådisar i! Framförallt är det intressant ur klänningssynpunkten. Hoppas (som alltid!) på mycket färg, mycket vidd och mönster! Känns som om det är dags att damma av den gamla glamouren och återinföra den igen!

Några av de klänningar jag kan tänka mig vandrar ner för röda mattan är följande;
(alla bilder lånade från vogue.com samt designernas egna hemsidor)


Tre höjdare från Dior, älskar de första två och bara ber att någon vågar slå på stort i dem!


Romantiska klänningar från Elie Saab som jag nästan kan lova att någon dyker upp i, skulle bli förvånad om ingen av de här ljuva klänningarna syns på röda mattan imorgon!


Två modiga klänningar från Giambattista Valli som jag gärna ser!


Tre inspirerande klänningar från kändisfavoriten Marchesa som jag inte skulle tacka nej till att se!


Två mörka klänningsdrömmar från Zac Posen.


Två gröna klänningar från Armani Privé som jag skulle kunna se på någon av de nominerade.

Men vilken klänning skulle jag ha om jag närvarade vid Oscarsgalan imorgon?


Denna dröm från Oscar de la Renta såklart! Tycker den är helt underbar.

Vad tror ni om klänningarna? Kommer vi bli besvikna eller jubla av glädje? :)


Love, M

några timmar av plåga

Kategori: Allmänt

De senaste timmarna av dagen har varit en ren plåga. Min kropp skriker efter någonting, den är inte hungrig men den vill äta - choklad, glass, kakor, bakverk. En stund funderade jag på att ta mig ut på promenad för att försöka lugna mig men hela mitt jag håller emot, skulle jag gå ut skulle jag hamna någonstans där jag skulle handla något sött och vräka i mig. Istället åt jag en liten bit bröd och halsade nära en liter vatten och sen har jag suttit och bokstavligt behövt knyta mina nävar och högt övertala mig själv att inte äta, inte ge med mig. Tvingade mig själv att dra fram yogamattan och köra några övningar men jag kan bara hålla emot for so long.

Nu vill jag att sambon kommer hem och räddar mig med middag och sällskap!


Love, M

Prinsessan Estelle

Kategori: Allmänt



Jag tycker namnvalet Estelle är riktigt fint, modigt att välja något "nytt". Däremot är jag mindre nöjd med mellannamnen, trodde de skulle hylla Lilian och kanske ta ett klassiskt namn som Ingrid, Kristina eller Lovisa.

Hursomhelst önskar jag lilla Prinsessan Estelle all lycka i livet! Önskar även de nyblivna föräldrarna lugn och ro att få njuta av denna ljuva upplevelse på sitt Haga slott.


/M.

En underbar dag för Sverige!

Kategori: Allmänt

Vilken underbar nyhet att vakna till - Sverige har fått en prinsessa!
Så oerhört glad för finaste kronprinsessparet, måste vara en helt fantastisk dag för dem. Dessutom ser de ju alltid så lyckliga ut och man ser hur tydligt rörd Daniel var på presskonferensen.

Grattis till Victoria och Daniel!
Grattis Sverige!


matplanering

Kategori: Allmänt

Matplanering är A och O för mig som sockerberoende och matmissbrukare. Att i förväg ge mig själv bästa möjliga förutsättningar för att välja ett nyttigt mål mat när min kropp skriker efter socker och snabbmat. Imorgon har jag förberett för att laga en kryddig laxwrap med bönor till lunch och lunchen dan efter det blir en ceasarsallad extra grönsaker.

För mig handlar det inte heller om att inte äta godis eller glass ibland. Det är just betoningen på ibland som är svår. Idag har jag redan ätit en bit choklad och fixat så jag och sambon ska kunna äta varsin hemmafixad semla till kvällsmys. Dock är det inga problem eftersom jag för dagbok över mitt kaloriintag och min träning så jag vet hur kvällarna kan planeras. Det är ju det allt handlar om i slutändan. Planeringen.

Det är inte alltid kul. Det är inte alltid lätt. Det finns de gånger när jag blir arg på mig själv för att jag försöker när allt min kropp vill ha är en liter glass eller en 200 grams chokladkaka att trycka i mig. Å andra sidan är det ju just så, det är inte det kroppen VILL ha, det är vad kroppen TROR den vill ha. Egentligen vill min kropp frossa i frukt och grönt, hälsosam kost och få kämpa sig svettig på gymmet.

Jag är stolt över mig själv som driver mig själv hårdare mot målet om en hälsosammare livsstil, en gladare vardag.


Gör er själva stolta - oavsett vad det gäller.
Love, M

Strong desire needs strong will

Kategori: Allmänt

Tänker mig att dagen innebär skratt, vila och läsande av en skönlitterär bok. Jag vet att det bara är ett önsketänkande. På samma sätt som det var ett skämt att hinna plugga igår samtidigt som vi körde sex maskiner tvätt, städade lägenheten och försökte komma överens om hur man bäst städar lägenheten. Vi blev inte ens klara med städningen. Idag ska golven städas, disken tas hand om och så behöver jag tvätta av ena fönstret. Dessutom har jag ingen aning vad vi ska äta till middag.

Utöver det har det blivit alldeles för mycket sött de senaste två dagarna så idag ska jag vara hård mot mig själv och inte äta något sött alls. Ha! Min kropp har redan motarbetat mig i och med att den vaknade 07.50 och sedan har tänkt non-stop på chokladen i skafferiet. Dagen innebär därmed en kamp mot mig själv.

Försöker reda ut min ekonomi igen. Känns som om det är svårt att spara när det hela tiden dyker upp utgifter jag inte helt räknat med. Dessutom måste jag tänka långsiktigt i och med att sommaren snart är här och då kommer inga mer pengar in på kontot. Eftersom jag också planerar att kanske plugga utomlands nästa vår måste jag försöka hitta ett sätt att dra in rejält mycket mer pengar än jag gör nu, annars kan jag skaka bort tanken på utlandet helt och hållet.

Nu ska jag väcka min sambo och se om vi skulle äta kanelvåfflor med rivet äpple och grädde till brunch.


Njut av dagen!

Love, M

Dags att börja planera!

Kategori: Allmänt

Jo men visst ser ni, bara två veckor kvar till Oscarsgalan så det är dags att börja planera snittar och godbitar till natten. Fixa fram en extra god middag och sedan dra fram raggsockor, mjukisar och min nya favoritfilt och bara njuta av alla festligheter! :)

Så, är det någon som sitter inne på extra bra snittrecept är det bara höra av sig. Tror det blir en klassiker av vegetariska smördegspiroger i miniformat bland annat men behöver ju mer för variation! Funderar även på tre sorters mini-semlor som sötsaker. Som sagt, hör av er med härliga recept så testar jag gärna!

Blivit lite tyst på bloggen eftersom jag haft 10 dagars kvalitetstid med familjen i Stockholm. Som jag älskar att vara uppe och hälsa på syskonen och deras fina familjer, krama på mamma och den här vändan hjälpte jag även mormor att flytta. Mormor är en av mina stora idoler och jag verkligen njuter av att kunna sitta och fika med henne och bara prata om livet.

Nu ska jag börja laga mat och hoppas att sambon strax kommer hem från sin pluggstund på jobbet!


Love, M