Sanningen att säga

hälsa

Kategori: Allmänt

Idag har jag rådfrågat en klok person om hon har tid att under våren agera hälsocoach till mig. Känner att jag saknar någon att kunna ärligt diskutera olika aspekter av mitt liv med och förvänta mig ärlighet av. Oavsett om det blir av eller inte sitter jag och filosoferar på den gyllene cirkeln av god kosthållning, hård träning och socialt umgänge som jag tror är grunden till balans i livet. 



När den här bilden togs var jag i en bra balans i livet och jag kände, när jag kom hem från Australien, att jag var riktigt nöjd med det stora hela. I dagsläget är jag långt ifrån personen på bilden. Ibland önskar jag att mina närmaste vänner kunde förstå hur det är att relatera till individer jag relaterar till, sådana personer som andra tycker synd om och inte riktigt förstår.

En nykomling bland hälsoförebilder är Biggest Loser-vinnaren Olivia Ward. Hennes resa är så inspirerande och jag finner hennes inre styrka och extraordinära viktnedgång helt galet härlig! Därför ska en bild på henne, när hon vann, upp på mitt kylskåp så jag ständigt påminns om denna fantastiska kvinna och kan inse att jag också har den inre styrkan, någonstans långt därinne.



Bilden är framgooglad i samma vända som jag började läsa hennes blogg för några månader sedan. Har ni några hälsoförebilder? Eller för den delen någon inspiration ni vill dela med er av? Behöver all visdom jag kan få just nu. :)


Love, M

trött

Kategori: Allmänt

Pluggar, pluggar och åter pluggar idag. Tanken är att så mycket som möjligt ska hinnas med innan jag åker till Stockholm 1-10 februari så att jag kan vara lite ledig där för att umgås med vänner, barnvakta min underbara systerson och leka med min brorsdotter. Just nu är det en komplettering, artikelsök och dk1-LNU som det jobbas på.

Utöver det önskar jag er alla en riktigt fin start på veckan! :)


Love, M

Halvvägs

Kategori: Allmänt

Kommit halvvägs på den stora inlämningsuppgiften som ska in på söndag. Det känns jätteskönt! Känns som om jag kommit igång på allvar igen och att jag kommer få tid att göra den sista uppgiften via hgo i veckan och hinna förbereda inför redovisningen imorgon så att allting går snabbt och smidigt på tisdag.

Det tär dock på energin att intensivplugga såhär i omgångar så jag känner mig väldigt nöjd med att vara inne på sista året! Dessutom är det så mycket intressant som händer nu i vår att det känns riktigt kul att vara igång! :)

Nu är det dags att laga mat - helstekt rostbiff med blomkålsotto. 


Love, M

Studierna - en uppdatering

Kategori: Allmänt

Så, hur går det egentligen för mig? Det undrar många av er, jag vet. Därför tänkte jag passa på att ge er en liten uppdatering om läget. Det går nämligen överlag bra, jag har konstaterat hur jag vill individanpassa min examen, jag har tagit en hel del poäng förra terminen och ser fram emot uppsatsskrivande nu på våren. Vår uppsats är planerad och påbörjad och jag är så pepp! Den kommer bli så grym! :)

Det problem jag har är att jag skulle kunna plugga i 10 år till utan att bli nöjd med den examen jag får. Älskar att plugga och lära mig nytt och utforska ämnen jag innan inte haft kunskap om. Om det går enligt plan blir det till att läsa sommarkurs i år igen, sedan göra praktiken och läsa en kurs under höstens första halva för att plocka ut examen lagom till jul. Detta skulle innebära att jag har möjlighet att hinna påbörja ett jobb innan året är slut och få en stabilare inkomst, det skulle även innebära att jag skulle ha tid att övningsköra rejält under året och förhoppningsvis kunna ta körkortet under våren 2013.

Vad får jag då för examen? Trots allt kommer jag få en ekonomie kandidat inom företagsekonomi med inriktning mot marknadsföring. Precis i linje med det jag vill, samtidigt som jag kommer ha läst medie- och kommunikationsvetenskap och förhoppningsvis lite logistik också för att bredda mina meriter.

Där har ni det, svart på vitt. Nu är det dags för mig att dricka en kopp te och skriva klart dagens inlämning! :)


Love, M

2012

Kategori: Allmänt

Det här året kommer bli omvälvande och underbart, jag vet det. Det kommer innebära en hel del känslor åt alla håll på skalan men framförallt så kommer året bjuda på så mycket glädje, så mycket som jag inte anade att jag ville förrän för bara några dagar sedan. Några av höjdpunkterna är resan till New York i april och Coldplay-konserten i Köpenhamn i augusti. Båda två kommer innebära kvalitetstid med min fina sambo!

Samtidigt är det dags att börja övningsköra, det är dags att ta en examen, det är dags att överväga flytt och hitta jobb, göra praktik och komma igång med träningen på en ny nivå. Känner mig lyckligt lottad att ha så fantastiskt fina vänner och en riktigt härlig familj som stöttar och älskar mig, det har varit det absolut viktigaste förra året och det kommer vara grunden även det här året.

Så, för att inviga nya året med några vägledande ord så blir det Fokus, Välbefinnande och Utmaning. Önskar er alla ett grymt 2012, nu ser vi vad vi bjuds på! :)


Love, M