Sanningen att säga

mina tankar är i Skottorp

Kategori: Allmänt

Igår tog cancer Håkans morfar ifrån oss och mina tankar finns bara hos min sambo och hans familj.
Kommer därför inte uppdatera bloggen på några dagar, hoppas ni har förståelse för detta.

/Marika

Irish Coffee

Kategori: Allmänt

Yes, Frida är på väg hit så Håkan har gått för att köpa grädde så vi kan dricka Irish Coffee och prata om livets problem som tentapluggspaus ;) Det är de gångerna livet känns bra.

Är väldigt osäker på att klara statistiktentan imorgon, tycker kursen är krånglig och litteraturen och anteckningarna är inte heller så att jag förstår dem. :( Men men, som sagt, tar sakerna en sak i taget och försöker klara allt jag kan just nu. SKA klara att komma ikapp även om det inte är lätt.

Nu ska jag kyssa Håkan välkommen hem från Hemköp och sen vispa grädde.


Love, M.

shoppingsug

Kategori: Allmänt

Har hittat så mycket fint till lägenheten, det enda som saknas är pengar vilket ju alltid är ett problem. Imorgon ska jag dock skicka in brevet till CSN, förhoppningsvis omprövar de mitt ärende så jag får studiemedel igen.

Letar också efter extrajobb igen, känner mig rastlös.


Love, M.

X-mas planning

Kategori: Allmänt

Okej, hittade lite mer julsaker som jag självfallet inte kan undgå att visa och berätta för er om :)

1. Äntligen har Marabou Vinter kommit till Halmstad! Något som betyder att den troligen kommit till de flesta svenska städer. Ett varningens ord är dock att inte hoppas på för mycket för jag blev allt lite besviken, självklart dyker den nog ändå upp ett antal gånger till i hemmet innan julen är slut!

2. Hittade en strålande länk till hela IKEAs julsortiment för 2009! Det är bara dyka in och spana redan nu, har hittat mig en del saker som kommer införskaffas om älsklingen min håller med. :)

3. Ytterligare en glögg har lagts till inköpslistan! Det är Tindra Årets Glögg Rosé! Men även Tindras ljusa lättglögg med smak av vit choklad och lime kommer nog dyka upp i år i min glögghylla ;)

4. Allers Julmagasin har redan dykt upp i tidningshyllorna, vilket är kul men bloggvägen har jag hört att den är lite för lik tidigare års magasin. Tror ändå på inspiration. Dessutom släpps bland annat Amelia Jul 5/11, den brukar vara underbar!

5. Tydligen ska årets julfrimärken för inrikes vara inslagna paket. Inte sett bilderna än men det låter la fint :)


Nu ska jag krypa ner i sängen med min älskade och sakta väcka honom så vi kan avnjuta pannkaksbrunch. Honungspannkakor med hjortronsylt och vispgrädde står på menyn!

Love, M.

inför tentor

Kategori: Allmänt

Såhär inför tentorna på måndag och torsdag börjar jag min dag återförenad med min älskade pojkvän genom att bara ligga och mysa i sängen, gå upp och äta hamburger-brunch och planera inför den väldigt stundande flytten (bara en månad kvar!).

Ska iväg och plugga gemensamt med en kompis om några timmar, sen hem och plugga vidare själv med te och tända ljus. Gillar hösten något enormt, speciellt sånna här kalla regniga dagar med världens bästa sambo. :)


Imorgon kväll är det Love Actually på tv.
Ska tvinga Håkan att se den för första gången och självklart äta Pollyglass till det. Sen är det sömn inför tentan.



Love, M.

what a feeling

Kategori: Allmänt

Så uppbokade dagar och kvällar just nu att jag går under. Imorgon går tåget till Höllviken vid 06.04, om det inte vore för det trevliga sällskapet Ida skulle jag inte orka upp ;)

Måste packa ihop lite tills imorgon, laga smaskig middag till älsklingen och mig, försöka hinna plugga och somna tidigt. Komplicerad ekvation. Skulle gärna skriva mer för jag har en del att uppdatera er om därhemma men det kommer till helgen. :)


Ha det strålande allesammans, tänker på er!

utlovade bilderna

Kategori: Allmänt

  
   
  
  
  
  

on my way to war

Kategori: Allmänt

Nu bär det av mot Kåren där Fredrik håller sin födelsedagsfest i bästa militärstil. Själv kommer jag självklart gå som pårökt hippi med en gul blomma som trollspö (för er som minns min tid med trollspöt). Älsklingen min ska vara DJ och ser ut som en true american military typ. Känner att vi som alltid är det vackraste och mest matchade paret - hah!

Har hämtat ut årgångsglöggen, lägenheten är snart färdigpackad (imorgon) och ska städas klart bara. Dessutom har jag snart hunnit klart med KB-arbetet och kan lämna in det samt att Köpenhamn är bokat och klart! :)


Have a nice evening, I'm off to war!

Over and out.

önskehusdjur

Kategori: Allmänt

Här är mina blivande husdjur;
1. En igelkott eller två
2. En giraff
3. Några pandor
4. Elsa
5. kanske en ekorre


Så det så.
Åter till det stressfyllda livet och förhoppningsvis en glass!

hem igen

Kategori: Allmänt

Imorgon bitti (ja, faktiskt om bara några timmar) bär det av mot Halmstad igen. Tiden går alldeles för fort när man är i Stockholm, har inte hunnit vila eller gjort något annat än ha ont i ryggen och plugga i princip. Önskar mig en semester, eller en vecka när inte folk ringer non stop för att säga saker utan relevans eller mening.. det skulle vara skönt!

Ska ta en paus innan jag filar på det sista med grupparbetesgrejen nu och se lite Vänner på tv.
Älsklingen står och diskar det sista, bara packningen kvar sen innan några få timmars sömn. Ser fram emot att sova på tåget!

Love, M.

Vad, hur och varför?

Kategori: Allmänt

Titeln är hämtad från en grymt omotiverande kurslitteraturbok jag just nu sitter med och letar grymma referenser till ett arbete vi håller på med, får se hur det går. Lär sitta uppe många timmar till. Nice att man har en Burn att avnjuta under tiden, och inte vilken Burn som helst - en sån där ny typ - en Burn Juiced. Verkar grymt god med tropisk juice i sig och kommer troligen förgylla den här studienatten med andra ord. :)

Har så mycket att göra och så mycket i mitt huvud att jag känner det som om jag är på väg att falla ihop till och från. Önskar att jag bara kunde sudda bort saker från TO DO listan som ligger bredvid mig men då är ändå bara det nödvändigaste uppskrivet så det vore en omöjlighet.

Anyhow, för att inte tappa bort mina tankegångar kan jag ju bara säga att det kommer komma en rejäl uppdatering med bilder från min och älsklingens helg här i Stockholm så fort vi än en gång hamnar på västkustens mark (på tisdag helt enkelt!).

"For all that we struggle
For all we pretend
It don't come down to nothing
Except love in the end"


Over and out.

7, 5, 13.20

Kategori: Allmänt

Idag är det den sjunde, ni vet alla vid det här laget vad det betyder - Håkan och jag har varit tillsammans i fem hela månader och vi flyttar ihop den 1 december i vår nya fina lägenhet på Linehed. :)
Kärlek, kärlek, kärlek är i luften med andra ord!

13.20 idag går tåget mot Stockholm. Det är också kärlek fast lite på ett annat sätt.


Här är förövrigt en bild på en likadan mobil som min nya förälskelse, det är också kärlek.
Lånade bilden från Elgigantens hemsida, bara för att ni skulle få se hur fin den är innan jag hinner ta egna fina bilder på den. :) W508. SonyEricsson. Love.


mot 08-land!

Kategori: Allmänt

Imorgon bär det av mot Stockholm igen (äntligen)! Ska först sitta och plugga med Nina mellan 9-12, tåget lämnar Halmstad 13.20. Lunch i Göteborg, åker därifrån runt 16 och når Hufvudstaden 21! :) Drar direkt hem till föräldrarna, äter lite, tidig kväll i säng.
torsdag är det lunch med flickorna vilket jag ser helt sjukt mycket fram emot! Alltid alldeles för länge sen vi sågs, lite shopping med älsklingen och sedan sitta och plugga och gå på bio.
Fredag är ganska lik, mycket plugga - sen kommer resten från Halmstad upp där på kvällen, får se om jag sluter upp då eller om vi kör en härlig hemmamiddag istället för utgång.
Lördag är det utbildning mellan 9-17, efter det har vi inte riktigt koll på vad som händer men det blir hem till syrrans lägenhet eftersom vi från lördag bor där i några dagar.
Utbildning även söndag mellan 9-15, får la se när de andra drar tillbaka till västkusten, själv drar jag hem och njuter av en romantisk myskväll med min älskling och såklart lite plugg ;)
Måndag är det försöka träffa Karolina, shoppa ny kalender och lite sånt skoj innan vi på kvällen möts upp av världens bästa Jennifer för Thai-middag och film. :D Sen åker vi jättetidigt dagen efter tillbaka ner till vår hemstad.

Så jag har mycket att se fram emot och mycket att göra!
Vi packar för fullt just nu för att inte glömma något. Det känns som om vi får med oss allt faktiskt (för en gångs skull). Även suttit och kollat tapeter senaste dagarna men vi har svårt att enas. ;)

Nu är det dags att krypa ner i sängen, kolla lite sköna serier och bara njuta av kvällen!

Love, M

söndagsmys

Kategori: Allmänt

  

En bra skoldag innebär en stor kaffe och chokladdoppade bilar. :)
Idag fikade jag med Frida (vilket är bild två) med kaffe och rosa bandet-bakelserna samt en hel del givande samtal. Måste träffa Frida oftare!
Så har som sagt lägenheten börjat plockas ner, här är några av kartongerna - yeay!

Nu ska vi äta små typ pizzor och mysa under filtar, sen blir det kanelbullar eftersom det trots allt är kanelbullens dag. Om två månader bor jag med Håkan i vår egna lägenhet, ska bli bäst!


Love, M

regnig lördag

Kategori: Allmänt

Haft en fantastiskt mysig lördag tack vare det iskalla, regniga vädret. Vaknade upp under ett varmt, tjockt täcke med älskade Håkan bredvid hemma i Gamletull - bara det kan göra vilken dag som helst underbar! Så drog vi oss ner till Östras och köpte färdiga baguetter till frukost, gick hem och bryggde kaffe och satte på Amy McDonald-skivan. Vi lyxade även till det med att köpa Rosa Bandet-bakelser men duktiga som vi är glömde vi dem i kylen och Håkans lillsyrra har lägenheten ikväll så vi får äta dem imorgon ;)
Utöver det har dagen spenderats med att packa ner alla mina kläder, böcker och pärmar i flyttkartonger samt skruva ner hyllor från väggarna. Börjar synas i lägenheten att man ska ge sig av.

Så fick vi skjuts av Anneli till Nyhem, tog oss en mysig powernap och har efter det varit och handlat. Just nu lagar vi färsk, ugnsbakad lax på saltbädd och senare ska vi äta vitlöksbröd med smält ost och njuta av någon film. Bäst av allt är att det är en hel dag kvar av helgen imorgon! :D

Ska fortsätta med maten nu. Bilder kommer snart men vi måste städa lite mer först ;)


Love, M

shopaholic

Kategori: Allmänt

Så kom äntligen torsdagen. Vi möttes alla upp vid kyrkans parkering, trängde in oss i den vita bilen och började resan mot vårt mål - Ullared! :D Har haft en strålande dag!
Vi kom hem med en hel del snygga grejer, inte minst varsin ny mobil som vi inhandlade på netonnet. :) Suttit och lekt med dem sen vi kom hem ungefär. På Gekås blev det mest nödvändigheter och lite inför julbaket men även en ny vinterjacka till mig, en skjorta och ett par underbara pyjamasbyxor till Håkan, pyjamasbyxor jag tvingat honom vilja ha inför vintern. Fniss!

Lägger upp lite bilder sen, ska försöka finslipa lite mer på hur vi ska packa ner min lägenhet i helgen och hur vi ska inreda nya stället. Är så himlans lycklig att ord inte kan beskriva det! Skriver även en inköpslista till vad vi behöver, bland annat den nya soffan från Chilli jag skrev om förut.


Ser fram emot nästa Ullaredtur också! :)