Sanningen att säga

Efterlängtade sömn!

Kategori: Allmänt

Dags att kryps ner i sängen och strötitta på lite dokumentärer innan vi ska sova nu. Har haft en slappardag och verkligen behövt det. Hunnit plugga lite nu på slutet och känner att det går bra och att det inte är hela världen att uppg 6 inte blivit klar än, vet vart jag är på väg med uppgiften och har hämtat all litteratur till mina kommande 5 kurser.

Vaknade sju imorse och har inte direkt sovit sen dess, så efter två nätter med dålig sömn, är det mycket efterlängtat att äntligen få sova igen! Tänkte därför passa på att önska er alla en god natt! :)


Love, M

Tidiga helgmornar

Kategori: Allmänt

Igår gick jag och Håkan upp vid 05.30 för att ta oss till Falkenberg och sitta provvakt för Högskoleprovet där. Vi var inte hemma förrän det hunnit bli mörkt igen vid 18, åt lite och somnade sen. Det var mysigt och inget direkt mer med det. FÖRUTOM att jag självklart vaknat ungefär 10 ggr i natt och nu vid 07 inte kunde somna om mer. Så älsklingen min sover glatt vidare medan jag sitter och försöker hitta litteratur till kommande c-uppsats, planerar hur jag ska få in uppg 6 till dk1 idag samt i vilken turordning jag ska läsa kommande kurslitteratur (som det fullkomligt översvämmar av här).

Dessutom har jag haft det mest märkliga drömmar inatt där GES dykt upp och festat i Sätra, jag befunnit mig på ett gigantiskt nöjesfält med mina syskon och sedan har vi ätit 2 meters-tårtor på en äng innan min syrra somnade på en soffa på ett hustak. Så att ja, min kropp kanske inte orkade med fler äventyr under en natt och bestämde sig för att väcka mig. ;)


Love, M

Tips på en härlig jultävling!

Kategori: Allmänt

Spana in Jul i Lalolands tävling om en finfin julbok att fylla i! :) Självklart är jag med i tävlingen, vore kul att kunna göra något finare än mina årliga excel-ark med julplanering.



Bilden är lånad från tävlingssidan. Skynda dit kära vänner!


Love, M

Idag är jag sugen på...

Kategori: Allmänt



...att dricka iskalla drinkar vid en pool i något soligt land med finaste Jennifer!
Istället blir det att hämta en bok i stan och sedan ta en sväng förbi gymmet för att försöka förtränga stressen och sorgsenheten över att ha tentor igen som det känns näst intill omöjligt att klara.


Love, M

Söndagsskola

Kategori: Allmänt

Sitter och försöker rodda såväl kommande kurser som plugga inför tentorna nästa vecka och planerar storhandling och en resa till Stockholm. Well. Har krasst kommit till insikt om att det nog blir att fokusera på endast en tenta den här gången då de ligger samtidigt och jag bara får lite drygt 2,5 timmar per tenta kommer det bli för tungt att skriva båda. Ska testa men fokusera på att klara den ena.

Strax kommer sambons mamma hit och hjälper oss med bil och körning så vi kan storhandla samt hämtar upp sitt lilla paket med chokladpraliner vi köpt. Hon är så snäll som hjälper oss så mycket och som ska hjälpa mig övningsköra! I år ska vi dessutom fira jul med dem vilket betyder att jag måste lista ut julklappar eftersom min sambo inte riktigt har samma framförhållning till julen som jag har. ;)

Önskar er alla en riktigt underbar solig söndag medan jag återgår till kurslitteraturen!



Love, M

Önskelista

Kategori: Allmänt

Eftersom det faktiskt väldigt snart är jul tänkte jag passa på att påbörja min önskelista här på bloggen. I år är det ju faktiskt så att jag dessutom fyller 25 i mellandagarna och tänkte därför passa på att önska mig riktiga drömföremål. Sen får man ju se vad jag faktiskt får, kan tänka mig att det mest blir pengar att själv välja vad jag vill spendera på.


Dessa alldeles ljuvliga glasunderlägg från Svenskt Tenn vore riktigt mysiga att använda som dessertfat här hemma. Älskar dessutom motivet och har hittat ett liknande svartvitt tyg med Stockholms karta på Åhlens att fixa om våra köksstolar i. Kostar 250 pix och finns som sagt på Svenskt Tenn.

Denna 5 L skål från Höganäs är så fantastiskt fin och helt i min stil! Skulle förgylla varenda måltid här hemma och troligen även agera fruktskål mellan varven. Tänk er att servera tomtegröt i denna? Holy M. Kostar ungefär 899 kronor och återfinns lite varstans, bland annat här

Från finaste Kiehls kommer denna ögonkräm Line-Reducing Eye-Brightening Concentrate som fått bra recentioner och som jag gärna skulle testa. Dessutom denna fina förpackning med deras kick-ass fantastiska lip balms i olika smaker. Framförallt är det coconut och mango jag vill åt tillsammans med mint som inte är med i förpackningen men fyra sånna här i vilka smaker som helst skulle rädda mina torra läppar och liva upp i necessären! Finns som sagt hos Kiehls som även säljs hos Åhlens City.

Så mina vänner, här är några idéer på presenter. Kommer bli uppdaterade önskelistor med jämna mellanrum nu på bloggen. En del till köket som jag vet och kanske även lite böcker på väg in på listan. :)



Love, M

en skavande känsla

Kategori: Allmänt

Idag mår jag inte bra alls. Vaknade upp med en skavande känsla inom mig, ett orosmoln, en knut av obehag. Det kommer gå över, jag vet men det är alltid lika jobbigt under tiden. Vill bara skaka av mig det, ta ett djupt andetag och sedan återgå till lugn och lycka.

Ska värma min själ med yogite nu och sedan ta en långpromenad innan föreläsningen.


Love, M

kyla

Kategori: Allmänt

I vår lägenhet är det alltid iskallt nu för tiden, känns som det skulle kunna vara en bra idé för vår hyresvärd att sätta igång elementen nu men icke. Därför blir det många koppar yogite, tända ljus och myskläder mest hela tiden här hemma.

Idag har varit en sådan typisk dag när kylan riktigt borrat sig in i lägenheten och jag frysit nonstop sen jag gick upp ur sängen imorse. Dessutom har det varit en känslomässigt utmattande dag av flera olika skäl. Ska bli skönt att Håkan strax kommer hem, mysa över en varm middag och lite tv-tittande under täcket i soffan och sedan intensivplugga resten av kvällen så jag blir klar med uppgift 4.

Tänkte dela med mig av dagens yogi-visdom; "strong desire needs strong will". Tycker det stämmer in väldigt bra på många plan i mitt liv just nu.


Kärlek till er alla sålänge!

fullbokad och utmattad

Kategori: Allmänt

Idag är en sån dag när jag önskar att jag var full av energi och bara förstod allt jag läste tillt tentorna nästa vecka och att distanskursen bara flöt på utan problem. Problem är ett starkt ord att använda det är bara mycket just nu. Väldigt mycket.

Haft en riktigt skön helg i Stockholm där jag blev fadder till min underbara lilla brorsdotter Liv och har fått mysa med min coolaste systerson Simon och träffat resten av min familj, om än bara på en blixtvisit. Ska kolla om jag kan åka upp själv i några dagar nästa månad och umgås med alla lite mer!

Träffade även min bästa vän i världen, Jennifer! Finns ingen annan som ger så mycket glädje genom att bara säga hej :) Hon är helt enkelt bäst!


Nu - vänta på att Madde ska ringa och sen göra te och skriva intensivt på inlämning 4.


Love, M

Middag

Kategori: Allmänt

Just nu står en broccoligratäng och fyllda kycklingfiléer i ugnen och blir saftiga och goda. Ska bli riktigt gott med middag efter en galet lång dag i skolan och ett datorhaveri som ledde till att två timmars arbete är borta. Är så trött att jag orkar inte fixa det igen men jag måste om det ska bli gjort i tid - är så mentalt utmattad och framför allt är jag ständigt förvirrad. Antar att det blir bättre när jag skrivit några av tentorna.

Börjar reda ut sig med uppsatsen i vår i alla fall, har hittat en höggravid tjej som heter Jenny som verkar väldigt ambitiös och rolig som jag ska skriva med. :)

Nej, nu orkar jag inte ens skriva mer nu måste jag titta till maten och sen tända ljus och krypa upp i soffan innan jag måste packa. Imorgon blir det många timmar på tåget och jag har en känsla av att Simon inte kommer låta mig sova så himla mycket ;) Längtar så mycket efter att få kramar honom! Kommer ge mig en rejäl energiboost!


Love, M

typiskt

Kategori: Allmänt

Har lyckats "tappa bort" mitt julplaneringsschema från förra året så nu har jag inga recept eller grejer inlagda i datorn längre. Får helt enkelt börja om från början och hoppas på att jag kommer på allt jag vill göra. :)
Just nu har jag inte kommit längre än att jag försöker reda ut vilka olika smaker jag ska göra på chokladpraliner. Hoppas få mer inspiration till det på chokladmässan på söndag!

Ska iväg på föreläsning efter lunch och drar sedan direkt till gymmet idag. Är så seg i huvudet att jag tror jag behöver trötta ut kroppen för att sova bättre om nätterna. Dessutom kommer dagens middag smaka extra gott efter ett träningspass - älgfärsbiffar med rödvinssås och rostade färskpotatisar! Mums!

Nu - fixa iordning allt inför föreläsningen och försöka lista ut vad som ska ätas till lunch!


Love, M

a trip down memory lane

Kategori: Allmänt

Få människor jag träffat i mitt liv är så underbara som dessa tre brudar. Vi har gått igenom massor och fastän vi ses alldeles för sällan nu för tiden (mycket eftersom jag flyttade till andra sidan landet) så blir jag lika glad varje gång jag hör deras röster! 

De ger så mycket glädje och så mycket kärlek. Skrattar mig lycklig att jag har dem i mitt liv för de betyder verkligen så otroligt mycket att jag inte har ord nog att beskriva det. Ni är mina vänner för livet - älskar er!




/M.

helg you say

Kategori: Allmänt

Okej, så tanken var att jag idag skulle hinna med fyra stora saker - träna på gymmet, tvätta, plugga och leta dopkläder. I mitt huvud har jag fått för mig att allt det här går att klämma in på en ledig vilodag som denna utan att stressa sönder mig - jag börjar tro att jag hade fel. Än så länge har jag hunnit vakna, fixa mejlen, ätit frukost och läst bloggar. Nu sitter jag här och försöker prioritera om listan, det går inge bra.

Helst av allt vill jag bara krypa ner i sängen där min älskling ligger och sover gott. Det är inte ett alternativ om jag ska hinna med någonting alls idag. Min nästa tanke är att fixa träningsväskan, dra mig till gymmet, boka tvättid på vägen och sedan när jag kommer hem sätta mig och plugga. Där ryker dopklädersletandet, då kanske jag kan hinna göra det imorgon - varför inte tänker ni - för att imorgon ska jag och lill-Madde plugga inför tentan och sen vill jag hinna vila lite innan nästa sönderstressade vecka börjar. Nämnde jag att Maria är i stan och att jag måste hinna träffa henne idag?

Sadface.


Love, M

På bättringsvägen

Kategori: Allmänt

Har ju legat sjuk med feber senaste dagarna och vaknade idag fortfarande med yrsel och huvudvärk. Har ett möte på eftermiddagen jag inte får missa dock, sen måste jag handla och hämta ut ett paket innan jag tar mig hem och vilar igen. Känner ändå att febern är borta och att jag är på bättringsvägen så det är skönt.

Saknar så många av er i Sthlm just nu, känns som en evighet sen vi sågs och som en evighet innan vi kommer ses. Hoppas i alla fall vi kan ha lite julemys i år, även om det just nu inte alls känns säkert att jag har tid och råd att åka upp ännu en gång innan jul efter nästa veckas snabbvisit.

Nästa vecka döps finaste lilla Liv! :) Ska bli en sådan mysig upplevelse och en ära att bli en av hennes faddrar. Vill se alla framsteg hon gjort och pussa på hennes gosiga kinder. Lill-tösen. Sen har jag haft en alldeles orimlig längtan efter att busa med Simon! Så full av energi och glädje och alltid lika härlig att vara med. Tänk att syskonbarn kunde vara så fantastiskt upplyftande att få. :)

Nu - anteckna inför mötet, skriva inköpslista, hinna äta något, göra mig klar.


Love, M

Julecider

Kategori: Allmänt

Titta vad jag hittade på systembolagets hemsida! Julecider med smak av äpple och kanel. :) Kommer definitivt testas, allra helst i fina Jennifers sällskap.

Kommer kosta 15 kronor flaskan enligt hemsidan - nice!



Love, M

en kropp av cement

Kategori: Allmänt

Jag visste hela tiden att det skulle vara tungt att springa igår, hur skulle det inte kunna vara det? Jag visste att jag troligen skulle få träningsvärk men var ändå inställd på att kunna gå till gymmet idag. Well.. gå kan jag, korta sträckor och om jag gör det i ett svep, varje gång jag sätter mig ner är det jobbigt att resa sig igen. Mina lår och min rygg känns som cement!

Så nu sitter jag här och filosoferar på om min sargade kropp skulle klara ett pass armar idag eller om det är ett steg närmre att inte kunna stå upp alls imorgon. Det var hur som helst skönt att komma igång och springa igen! Blev intervaller i 15 minuter och det är nog en bra startfas då jag kände av mitt knä vid tio minuter och ja, jag känner av resten av kroppen nu. ;)

Ska hursomhelst sätta mig och skriva klart uppgift 3 nu och sedan läsa ikapp Doyle. Veckan är verkligen fullspäckad och jag kommer troligen tappa all energi redan under tisdagen. Räknar dock kallt med att orka pusha mig själv igenom veckan mentalt med kunskapen att jag om bara två veckor ska upp på dopet av min fina brorsdotter Liv! :)


Hörs senare!
Love, M

Juleskum polka!

Kategori: Allmänt

I år lanseras julekum med en ny härlig smak lagom till jul - juleskum polka 2011! :) 
Tror det här kommer gå hem hos många juleskum-fantaster och även om jag självklart kommer smaka är inte juleskum mitt favoritgodis under vintern.


(bild från Torebrings)

Love, M