Sanningen att säga

Chicken soup

Kategori: Allmänt

Mumsar hemmalagad kycklingsoppa i hopp om att vakna frisk imorgon. Är helt utmattad och mina bihålor gör så ont. Någon med riktigt bra tips på hur jag ska skynda på tillfrisknandet utöver vila, vatten, kycklingsoppa och sinova?

Peace out, M.

tilltäppt

Kategori: Allmänt

Har sedan den helt fantastiska midsommarhelgen i Haverdal legat förkyld och är även idag helt igentäppt i bihålorna. Trist för det har varit mycket att tacka nej till den här veckan. Hursomhelst har jag idag i alla fall tillräckligt med energi (och är feberfri!) för att orka plugga igen. Hoppas hinna till gymmet en gång i helgen om inte mer, vill inte slita sönder kroppen mer än nödvändigt men gillar inte för långa pauser i träningen när jag väl kommit igång!

Hoppas alla ni andra hade en fantastisk midsommarhelg! Vet att många haft det turbulent på sistone; förlovningar, graviditeter, födslar, uppbrott och brutna förlovningar. Förändringar, som kanske inte alltid känns som de är för det bättre, har en tendens att föra med sig något ännu bättre än anat! :)

Kramar, M

paketyra

Kategori: Allmänt

Den här veckan ska inte mindre än 4 paket komma till mig via posten! :) 4 jag vet om i alla fall. Ska bli kul, känns som julafton även om jag köpt allt till mig själv. Strax ska jag även trotsa regnet för att bege mig till gymmet! Som om det inte var nog med att det är gym-måndag så är det en fruktansvärt dålig dag för min nacke som är helt svullen och stel, får helt enkelt känna mig fram idag och köra benträning istället :) Håll tummar och tår för att jag överlever!

Hur ser det ut för er denna måndag?
Har haft en hel del fina samtal med många av er senaste tiden och i helgen får jag träffa CH igen! Tycker fler av er ska åka till västkusten på besök! ;)


Love, M

Studiemotivation sökes!

Kategori: Allmänt

Har efter en omtumlande dag med frossa, huvudvärk och lätt feber börjat piggna till och eftersom jag beslutade mig för att inte följa med på pizzakväll hos Smed är jag ensam hemma. Ensam hemma. Igen. Ni förstår inte den olidliga tystnaden och tristessen som kommer av att vara ensam hemma, eller ensam överlag, större delen av varenda dag.

Missförstå mig inte, jag gillar egentid men damn att vara hemma dygnet runt och alltid själv. Ingen att prata med, se stöket hela tiden.. tänkte att jag skulle passa på att läsa ut kurslitteraturbok 2 under kvällen så jag hinner skriva klart första uppgiften och opponeringarna imorgon men jag vet inte. Motivationen är på noll. Slängde ihop en kladdkaka mot mitt bättre vetande och mår nu illa och önskar den ogjord (framförallt oäten). Gympasset på måndag stressar mig.

Okej, jag tänker läsa åtminstonde ett kapitel till nu. (Har bara fyra-fem kvar och de är helt okej i längd). 
Har någon av er lite studiemotivation över så skicka den gärna hitåt under kvällens gång! Tack! :)


Love, M

dålig dag

Kategori: Allmänt

Har en dålig dag med huvudvärk, problem med fokusering och lätt yrsel. Ja, den väldigt lätta diagnosen är att mitt järnvärde troligen sjunkit alldeles för lågt igen och eftersom min blutsaft är slut och mina järntabletter likaså måste jag rota igenom medicinlådan efter brustabletter. 

Idag har jag bestämt mig för att köpa en sak till mig själv som jag tror kommer motivera mig i träningen. Nämligen powergloves! De är inte så dyra, ska sitta bra och ger en bra vardagsmotion till mina stackars armar som tappat det mesta av sin styrka senaste åren. Tackar även sötaste Jennifer för motivationen och stödet inför min träningsdebut på måndag! :) Behöver allt pepp jag kan få!


(bild lånad från sportfritid.se)


Ska bubbla lite nytt vatten och försöka skaka av mig huvudvärken så jag kan plugga lite nu på eftermiddagen! Bara en vecka till de första två inlämningarna måste in. :)


Love, M

gymkort!

Kategori: Allmänt

För första gången på så många år att jag inte ens vill nämna det egentligen har jag bokat in en tid på gymmet och ska köpa kortet på måndag. Ska bli så härligt att komma igång igen och det ska bli skönt att få starta med ett pass tillsammans med en utbildad tränare som kan säga vilka övningar jag bör undvika för ryggen och hur maskinerna fungerar igen.

Utöver det har jag försökt spana efter ett par skor att ha på gymmet men jag hittar inga riktigt än, någon som har bra förslag på stabila men ändå hyfsat billiga skor? Hör av er i sånt fall! :)

Nu ska jag ta en powernap på soffan och försöka bli av med huvudvärken.


Love, M

long time

Kategori: Allmänt

Efter en evighet av tystnad här på bloggen är det dags för en liten uppdatering igen. Var uppe i Stockholm förra helgen och träffade min underbart söta lilla brorsdotter för första gången, hon var så liten och mjuk och mysig att krama på! Saknar henne redan :)

Självklart träffade jag även systersonen Simon som är kanske den gladaste och busigaste lilla pojken, ett riktigt charmtroll som jag älskar så mycket att jag går sönder inombords av att bo såhär långt bort. Han är fantastiskt rolig att vara nära. :)

Så var vi på Grönan med Tina och Andreas och vann 2 kilo choklad och Håkan var galen och åkte Insane medan jag satt och rös på bänken nedanför. Åkte faktiskt ingenting utan satt nöjt på diverse bänkar med min chokladask. ;) Kommer aldrig få för mig att åka något så bisarrt som Insane, fy fasiken!

Utöver det så har sommarkurserna börjat vilket gör att jag inte kommer ha den tid att skriva här nu i början i alla fall som jag tänkt mig. Ska precis sätta mig och läsa första delen i första boken så får vi se hur jag ska lägga upp första uppgiften i första kursen - pust, mycket första där. Men tror bestämt det blir till att äta lunch först.

Imorgon ska jag träffa Annika, Markus och deras lilla prins Elias också! Lovely! :)
Dessutom köpa gymkort och fortsätta på kurslitteraturen. Hej hopp!