Sanningen att säga

lördagsledighet

Kategori: Allmänt

Här hemma fixas inför Sthlm-resan på fredag, Ullared på måndag och det lagas lasagne och det springs varv i tvättstugan. Älskar att vara hemma med sambon och bara mysa, göra vardagssysslor och skratta. Han får mig alltid att skratta så mycket! :)

Ser fram emot Stockholm, hörde att Simon växt massor och ser fram emot att leka med mig! Yeay! Sen ska det bli härligt att träffa familj och vänner och spendera en natt på hotell med Håkan, äta middag på stan på tu man hand och upptäcka museum och allt annat som hör höststan till.

Extra mycket ser jag också fram emot att mysa med Sofia och Nia! Aaw! Hjärtegullar båda två. :)


Love, M

Hrm

Kategori: Allmänt

Filosoferar över lite saker som gör mig illa till mods. Den där magkänslan som är så svår att få bort och som får även en vardaglig sak att kännas på något sätt fel eller udda.

Försöker skaka av mig känslan med bra tv, en god paj med glass och en rejäl dos mental avslappning.


Love, M

Middag

Kategori: Allmänt

Lagar middag till mig och sambon. Blir små pajer med kyckling, broccoli och fetaost i färdiga pajskal från Hatting. Ska bli kul och se hur de smakar, älskar att snabbt kunna laga portionspajer till lunch eller middagar när älsklingen inte är här eftersom jag annars inte tycker just pajdeg är så kul att göra. :)

Så hittar ni de här tycker jag ni ska testa dem, de verkar lovande.


Bilden har jag lånat från Hattings hemsida.



Love, M

önskelista inför julen

Kategori: Allmänt

Här är lite godbitar från bagarenochkocken.se som jag har nedskrivet på min önskelista inför julen. :) Även om jag är medveten om att det inte är saker jag kommer få eller för den delen har plats med i köket så kan en önskelista vara full av drömmar.


Underbar KitchenAid i en pearl grey, två gjutjärnsgrytor från Le Creuset i Carribean blue och matt svart.


Chokladsprits från Lékué med fyra olika huvuden samt ett underbart knivblock jag faktiskt hoppas få i jul!

Bilderna är lånade från bagarenochkocken.se.


Love, M

wish me luck!

Kategori: Allmänt

Ska strax dra mig iväg på tenta (hoppas möta upp Jacob där!). Håll era tummar och sänd lite extra kärlek och styrka så jag klarar den! :)

Ullared nästa vecka - yeay! Finfint sällskap, störtkul varuhus och förhoppningsvis kommer jag ihåg allt på listan den här gången och missar inte exempelvis lypsyl. Haha!


Love, M

tentavecka

Kategori: Allmänt

Imorgon är det tenta och på onsdag är det tenta. Alla andra dagar i veckan är det styrelsemöten. :)
Varit och storhandlat idag med Håkans mamma och syrra och nu sitter jag och mest stirrar ut i tomma intet och försöker upprepa marknadsföringstermer i huvudet.

Har några julklappar kvar att lista ut också men ingen direkt aning om vad jag vill ge. Ska bli intressant att se om jag kommer på något finurligt och fint eller om det helt enkelt blir tomma, inslagna kartonger att ge bort. Någon som köpt några bra julklappar nu?

Dags för te och sedan förbereda middag!


Love, M

namnsdag och huvudvärk

Kategori: Allmänt

Yes, firar min namnsdag med migrän och muskelvärk i ryggen vilket gör det svårt att orka tentaplugga. Därför ska jag nu skaka av mig den här värken, ta en promenad med lite skön musik i ipoden och sen förhoppningsvis sätta igång på allvar med att plugga! Har strategiskt tänkt om och tänker skriva två tentor nu och ta en efter jul. Kommer bli lättare att klara det tempot.

Ser fram emot att åka upp till Stockholm igen nu i början av november och träffa mosters stora älskling Simon! :) Självklart ska jag hinna träffa några vänner också och handla lite grejer jag spanat på, bland annat en ny kalender till nästa år och en nyckelring jag sett.

Någon som filosoferar på julklappar och har bra, roliga tips?



Love, M

SNÖ!

Kategori: Allmänt

I några minuter föll snön tungt i Halmstad men nu skiner solen, trädens sista löv blänker blöta och det finns ingen snö så långt ögat kan nå. Hursomhelst hann jag få lite glädje och eftersom det har snöat nu för första gången här får jag öppna glöggflaskorna och börja dricka :) Yeay!

Idag hoppas jag att halsen ska bli lite bättre och att huvudvärken ska börja lätta så jag orkar sätta mig med kurslitteraturen och inte bara ligger energilös i soffan hela dagen. Funderar på att orka mig ut på en promenad också men vi får se.


Love, M.

dålig dag

Kategori: Allmänt

Har självklart lyckats bli sjuk igen och har så ont i hela kroppen att jag knappt kan röra mig. Utöver denna glädjedödare har jag tentor att plugga till, handlingar att läsa, mat att fixa inför kvällen. Skulle behöva en energikick men icke då, de gömmer sig långt bort.

Längtar tills sambon kommer hem ikväll och jag kan ligga och vila i hans famn. Finns ingenting skönare när jag mår dåligt, ingenting alls.

Dessutom har mina julkänslor fått fnatt nu och jag tänker på julsaker ungefär dygnet runt. Ryktas om att det ska snöa här på västkusten ikväll, i så fall öppnas nog en glögg - men vi får se. Sambon har satt reglerna för julfirande i år och det är minst en månad kvar enligt honom tills jag får börja fixa och dona härhemma. ;)

Nu blir det te och lite mer vila.


Love, M

fredagstrött

Kategori: Allmänt

Önskar att jag kunde få en helg med tre helt lediga dagar (eller två helt lediga dagar för den delen) i rad. Ska bli skönt att skriva c-uppsats så jag kan bestämma över mina tider själv och inte krångla ihop ett schema med fyra andra från två klasser.

Dricker en kopp te nu, är iskall om fötterna och önskar att Håkan hade lust att spela något spel eller nått men icke. Så jag tänkte unna mig en timmes Wii-spelande, sen ta en varm dusch och tillsist lägga mig tidigt och försöka sova.

Hoppas ni alla andra får en grym fredagskväll som start på helgen!


Love, M

gott?

Kategori: Allmänt

Hörde att Falköpings mejerier kommit ut med en pepparkaksfilmjölk. Känner mig tveksam till om detta är gott men som en äkta julentusiant ska den självklart smakas om den hittas! Så om du ser den i Halmstad - hojta till! :)


Love, M

utmattad, stressad

Kategori: Allmänt

Behöver hitta sätt att varva ner den här veckan och nästa. Det är tentaplugg för 150% varje dag varvat med föreläsningar, grupparbete, nämndmöten, försöka hinna städa i lägenheten, laga mat, tvätta och hinna träffa sambon eftersom det är den enda stunden på dagen jag är riktigt lycklig.

Nu ska jag göra en kopp te, fortsätta plugga och inte känna dåligt samvete för att jag valde att sova två timmar till på förmiddagen istället för att gå på föreläsningen eftersom jag sovit riktigt dåligt i natt och vaknade innan sju av att våra grannar river ner sitt kök med borr och hammare.


Love, M

fredag

Kategori: Allmänt

Ser fram emot en lugn fredagkväll med sambon! Varit och handlat och fick med mig underbart vackra rosor hem för att förgylla helgen ytterligare. Unnade oss också en flaska julmust som kommit in nu vilket ska bli gott. :)

Eftersom både Madde och Frida verkar vara sugna på julfika köpte jag också hem julens måste-te; Yogi. Ska självklart avnjutas med skummad, varm mjölk och lite kardemumma på toppen. Passade även på att köpa Friggs te med äppelpaj-smak som lät fantastiskt, ska testa det ikväll.

Hörde ryktas att Marabou släpper sin limited edition vinterchoklad nästa vecka, i år är det en vit choklad med vaniljsmak. Ska bli gott att testa eftersom jag älskar vit choklad!

 


Love, M

lugn dag

Kategori: Allmänt

Ska precis avnjuta en kopp te, beställa hem bästa vännens julklapp (ja, det är din Jennifer). ;)
Dessutom har jag precis sett att P.S. I love you går på tv på lördag kväll och vi ska klippa oss i helgen OCH jag ska till Ullared. Kommer bli en riktigt härlig helg tror jag. Jag ska se till att köpa en ny bukett blommor också, köpte en bukett brandgula rosor till Håkan för ett tag sedan men de slängdes förra veckan och jag trivs så mycket bättre hemma när det finns fina blommor och fräsch mat att njuta av.

Är det någon som är sugen på julfika i november? Tänkte baka polkagrisbrownies och göra julcocktails. :)
Bara säga till så bokar vi in ett datum.



Nu - stor kopp te och gamla tidningar!

Love, M.

Kanelbullens dag!

Kategori: Allmänt

Har firats med bullfrukost och ska sedan avnjutas med en promenad i det fina vädret och pluggande (förhoppningsvis med Sandra som sällskap). Hoppas kunna bli klar med två saker idag i alla fall, studiemässigt.

Vaknade av en riktigt konstig "mardröm" som utspelade sig i Grekland med lite random människor och Kevin McCloud. Ska inte dra ut på detailjer men det obehagligaste var att varje gång jag höll på att vakna drog den ner mig i sitt grepp igen och ja, obehagligt kan vi nöja oss med.

Men kära vänner, ät kanelbullar nu och hör av er om det är något! Vissa av er var det länge sen jag pratade med nu och vissa hörde jag av nyligen. :)



Love, M

baka baka bullar

Kategori: Allmänt

Oh yes, nu (lite sent) är bullbaket igång och det blir en sats kanel- och mandelmassabullar idag så fortsätter jag med två andra sorter imorgon när jag köpt mer mjöl. ;)
Hoppas ni alla kommer fira Kanelbullens dag med massor av bullar av alla dess slag! Ett underskattat bakverk.

Nu ska jag filosofera över morgondagen och baka klart.



Love, M

ps! tackar för en underbar sushimiddag ikväll och skjuts hem! :)

söndagsspa

Kategori: Allmänt

Efter en välbehövd sovmorgon och en mysfrukost med äppelpannkakor är det nu dags för ett minispa här hemma och sedan baka bullar inför Kanelbullens dag imorgon, sedan iväg för att äta sushi med tjejerna på nya sushistället i stan!

Känns som en riktigt bra söndag. Hoppas sushin är fantastiskt god och att vi hinner prata om allt mellan himmel och jord idag. Länge sen jag träffade dem. :)


Love, M

kommer hem i jul!

Kategori: Allmänt

Bokat biljetter hem över jul så både jag och sambon dyker upp den 21a december på kvällen och åker igen den 29e/30e (ska boka hemresan ikväll!). Därför blir det i vanlig ordning någon form av galej den 28e för att fira att det bara är ett år kvar till tjugofem! ;)

Så boka upp er redan nu kära vänner! :)


Love, M