Sanningen att säga

vardag

Kategori: Allmänt

nu kör vi! har ni massa bra idéer för att få energi och kunna peppa sig själv hör av er! :)


love, M

studentärenden

Kategori: Allmänt

Har filosoferat över hur olika lärosäten i Sverige löst medlemsavgifter och hur många medlemmar de kommer knyta an till sig, något som jag tycker är en viktig fråga att lyfta till samtal med andra kårer. Har sett att medlemsavgifterna varierar från 45-290 kronor i terminen vid andra lärosäten medan det hos oss går på 340 kronor i terminen (600kr/helår). Tycker det är så viktigt att det finns en kår kvar att värna om även nästa år och att den ska drivas mer med studentpolitik och mindre med att reglera den ideella sidan av verksamheten.

Hoppas verkligen att alla led i organisationen är villig att arbeta och föra öppna samtal med andra studentkårer i Sverige under den här hösten så att Kåren under våren kan arbeta med eventuella förändringar och förbättringar till nästa höst.

Nu peppar jag för att gå värd på kvällens finsittning och önskar alla en strålande afton!


Love, M

so it begins

Kategori: Allmänt

Skolan är tillbaka, nästa vecka börjar föreläsningar, imorgon börjar möten och på fredag är det tenta.
Jag måste hitta energi till det och till så mycket annat. Igår fick jag en mördarnackspärr som fortfarande känns lite idag vilket inte känns sådär strålande men det går inte att göra något åt - nu är det bara ta i. Ska strax göra mig en skål med hirsgröt med blandade bär och sedan ha ett kort yogapass för att försöka pigga upp ryggen.

Tentaplugg resten av kvällen, en fika med Frida för att gå igenom handlingar till imorgon och sen möta upp Håkan för att handla lite. Funderar på att laga en linssoppa ikväll men vi får se, bättre att laga något som går att göra matlåda på till Håkan imorgon. Några idéer?

Först nu läsa IKEA-katalogen som precis damp ner i min brevlåda! :D


Love, M

Mot Stockholm imorgon!

Kategori: Allmänt

Tar tåget härifrån vid 13.19 och når Stockholm runt 19 på kvällen. Ska bli mysigt att passa Simon trots att nollningen drog igång härnere idag och jag kommer missa en hel del roliga saker jag hade velat vara delaktig i bland annat en brand och vår överkursarkväll.

Var i alla fall på Kåren en sväng idag och ska nog gå värd vid andra nollepuben samt finsittningen. Får se lite, har mycket att tänka på utöver nollningen.

Nu ska jag packa lite och kanske poppa popcorn, ska se om Håkan är sugen. :)


Love, M.

tillstånd

Kategori: Allmänt

Inatt blir det att ta tillståndet med Sandra på Nollningens kickoff. Ska bli kul, ska mest plugga samtidigt och låta Sandra ta rodret men sen får vi se om det blir lite mingel med ÖS och staberna. Ska bli kul att se vissa av dem fulla (igen!). ;)

Ska göra mig klar, äta något och sen dra på möte med Madde nu, förhoppningsvis kommer Sandra tidigare också så jag slipper sitta ensam där så länge. Annika ska självfallet vara med i vår grymma trio ikväll. Yeay!

Ha en strålande måndag allesammans!


Love, M

tyst här på bloggen

Kategori: Allmänt

Krossad själ, krossat hjärta. Kämpar så stenhårt med att lyfta humöret men det är tufft och jag har haft några härliga dagar med världens bästa systerson Simon nu när de varit härnere och hälsat på.

Ber självklart om ursäkt för tystnaden och ska göra mitt yttersta för att ändra vanan. Kan berätta att jag kommer läsa åtminstone strategisk marknadsföring I och II i höst, försöka läsa ikapp lite poäng och tittar igenom nu vilka distanskurser jag skulle kunna läsa på halvfart för att komma igång med livet och studierna igen. Hittar ni något intressant är ni välkomna att höra av er!

Vill passa på att säga att ni alla betyder så mycket för mig och det gör ont att vi inte kan ses oftare!


Love, M

Lång, fullspäckad helg

Kategori: Allmänt

Yes, massor att göra hela helgen lång men kul ska det bli! :)
Ska precis hoppa in i duschen, sen bort och hämta ut två av de tre beställda glasögonen och vidare för fika med Frida och sen möte resten av kvällen. Pust!

Funderade på förresten om det är någon som har lite motivation över och vill skicka hit den? ;)


Love, M

brillor

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på synundersökning - visade sig att jag har stela, vidöppna pupiller vilket måste åtgärdas med glasögon dygnet runt nu :( Så har beställt två par nya till mig och ett par nya till Håkan vars syn blivit lite sämre.

Får visa bilder sen när brillorna kommer på posten.
Tycker det är besvärligt med glasögon, finns så många modeller och färger och sen är det overkligt dyrt att köpa nya vilket gör det omotiverat. Hoppas de här två paren passar mig perfekt - håll tummarna för mig!

Nu ska jag väl fortsätta diska antar jag, laga vegetarisk lasagne ikväll och sen Morden i Midsomer! :D Försöker även höstfixa i lägenheten, köpt ett nytt lila ljusarrangemang och försöker storstäda så mysstämningen infinner sig nu i augusti någongång.

Snart kommer Simon till Halmstad också - har jag ju glömt säga! Världens sötaste systerson!


Love, M