Sanningen att säga

SAMBO!

Kategori: Allmänt

YEAY! Älskling och jag fick den där lägenheten vi verkligen ville ha :D Ettan på Linehed som hade inglasad liten balkong, klädkammare, kök, ett stort vardagsrum och ett nice badrum med badkar. Kommer älska att flytta dit - troligen blir det i december :)


Såhär ser den ut planlösningsmässigt. Längtar tills jag kan visa upp den för er möblerad, målad och underbar!
Håkan har redan sagt att vi ska ställa julgranen på balkongen - en egen julgran! :D

Okej, nu har jag fått ur mig den första fantastiska nyheten, nästa kommer snart ;)


Love, M

snart på väg till Ullared!

Kategori: Allmänt

På torsdag drar älskling, jag, Maria, Nina och Marcus till Ullared och storshoppar! Något jag längtat efter och sett fram emot länge :) Ska bli härligt att se vad de har inne nu eftersom jag inte varit där på länge. Dessutom vill jag in på Netonnet och kolla ipod och ny mobil.

Har dessutom snart kommit över två flaskor av min favorit ur Blossas årgångsglögger dvs 04 Vinteräpple. :D
Jippi säger jag bara! Ser redan fram emot att dricka dem ;)

Nu ska jag strax lägga mig, bara äta lite först eftersom jag dör av hunger snart. Ätit liiite kolhydrater nu i två dagar och imorgon kan jag inte lova att jag kan hålla mig borta eftersom vi äntligen ska tillbaka ner till Skottorp och gratta en släkting till Håkan som fyller år och så ska jag krama på Elsa om det så får mina ögon att svullna upp som sist! SÖTASTE KATTEN NÅGONSIN! Lägger snart upp lite fler bilder och lite mer konkreta textinlägg ;)


Love, M

Mera jul!

Kategori: Allmänt

Hittade precis på Spendrups hemsida att de lanserar en vuxnare julmust i år, Nygårda Fatlagrade Julmust! :)
Tycker det låter som ett måste hemma. Kommer i butiker vecka 44 så titta lite extra i hyllorna då.



Dessutom fick jag veta att Amelias jultidning kommer ut den 5 november - kommer hänga på Icas lås då och springa in och köpa den! Älskar att frossa i jultips och härliga bilder, ska nog hämta förra årets nummer hemma på Gamletull och njuta av tills jag lägger vantarna på nya numret.
Oh, just det, andra fantastiska nyheter är självklart att Håkan och jag ska åka ner och mysa en heldag på Tivolis julmarknad i Köpenhamn någongång helgen andra advent! Ser fram emot det så mycket att jag knappt kan vänta! :D

Love, M

julkänslor

Kategori: Allmänt

Okej, ryktena i julvärlden säger att Göteborgs Kex släppt nyheten Ballerina Pepparkaka! Hur underbart låter inte det? Jag är redan nu i planerartagen för vad som ska serveras första advent och de kakorna kommer definitivt njutas i mitt kök! Mums mums. :)
Dessutom väntar vi alla med längtan efter GBs Sandwich Pepparkaka och Sandwich Lussebulle! Letar också efter andra nyheter i julhyllorna. Så fler nyheter och bilder lär dyka upp här då och då.


Love, M.

stillasittande

Kategori: Allmänt

Idag blir en stillasittande dag hemma i hopp om att mina skavsår ska sluta blöda, läka ihop och göra så jag faktiskt kan ha skor på mig igen. Vaknade flera gånger i natt av att lakanet skar till mot hälarna - inte skönt!
Har fått gå i ett par av älsklingens skor vilket har sett galet ut i två dagar nu för att ens kunna ta mig ur huset. Självklart finns det en bild på hur det såg ut;



Mer än det kan jag ju lägga upp en bild på vår pyttipanna vi gjorde i förrgår. Fantastiskt färgglad och god var den! Ska äta resterna på fredag är tanken. :) Vi har dessutom hunnit med att göra egengjord glass vilket inte direkt var någon höjdare när man inte har socker i, så vi tänkte försöka göra bärglass nästa gång och hoppas på att jordgubbarna ger lite efterlängtad sötma. Ikväll blir det kycklingfiléer med broccolimos och någon härlig röra till. Längtar redan ;)

 

Nu ska jag vila lite, kanske spela lite ps2 och sen sätta mig med kurslitteraturen i högsta hugg!
Ha en fantastisk onsdag allesammans!


Love, M

Slappar Söndag :)

Kategori: Allmänt

Nya tag i köket idag! Vi har lagt en veckomatsedel för att komma i gång och varit och handlat allt som behövs för hela veckan. :) Duktiga oss! Idag till middag blev det Baconburgare med hemmagjord tzatziki.



Vi använde;
ca 500 g köttfärs
1 paket bacon (hackad och stekt i bitar)
2 ägg
kryddning efter smak (salt, peppar, chilipeppar och allroundkrydda i vårt fall)
½ dl vispgrädde

Mixade ihop allt i en mysig smet eller deg eller vad jag ska kalla det, formade burgare och stekte.
Till det hade vi stekt lök, tomatskivor, krämig ost och tzatzikin vi gjort och sedan lindade vi in allt i isbergssalladsblad. Blev riktigt gott! Tror dock på att göra en tjockare tzatziki eller någon annan dressing samt använda hamburgerpapper kring dem för det blev lite kladdigt. :)

---

På en helt annan punkt har min nagelfil i glas försvunnit! Det är hemskt, både jag och Håkan har letat och letat men hittar den inte. Så nu är mina naglar jättevassa och inte alls sköna.

Håkan är dessutom grymt duktig och sitter hela dagarna och pluggar. Jag blir avundsjuk och känner mig lite dålig som inte pluggar lika mycket, speciellt eftersom jag har mycket att göra för att komma ikapp. Samtidigt gör jag mycket vettigt och jag ska läsa några kapitel i ena boken innan jag somnar, dock prioriterar jag just nu nagelfilsletandet. :) (och kanske lite ps2-spelande)


Love, M

the food

Kategori: Allmänt

Så kommer bilden på gårdagens middag :)
Idag har vi gjort en 70%-ig chokladmousse som är kolhydratfattig och sockerfri. Vi kämpar på stenhårt och det går jättebra än så länge! Letar fler härliga recept speciellt inför glöggsäsongen! (glögg som jag förövrigt helst ska undvika)



Är inspirerad av frukostarna i Grekland och den härliga middagen när vi tittade på solnedgången i Oia just nu. Även den fantastiska kycklingsalladen jag och Håkan åt i Göteborg är en inspirationskälla.

Blir nog fler bilder sen!



hösten är här

Kategori: Allmänt

Nu har hösten anlänt till Halmstad på allvar och det är fantastiskt mysigt. Helt klart fortfarande min favoritårstid!
Idag tog jag med mig Håkan på en solig promenad ut till Eurostop och letade kläder och testade på Max GI-burgare. Den var riktigt smaskens! Ska våga mig på Low Carben nästa gång ;)

Har ju då kört igång med LCHF igen och försöker verkligen vara diciplinerad men det är svårt. Beroendet av kolhydrater är verkligen jättestort och jag skulle kunna äta 1 kilo makaroner med ketchup just nu. Istället har vi letat upp ett nice Chili con carne-recept som ska avnjutas med hackade grönsaker, riven ost och gräddfil inlindat i salladsblad. :) Visar en bild på hur smaskigt det blev sen ;)

Älskar Håkan ännu mer för att han hjälper mig med det här och alltid får mig att le även när jag mår dåligt!
He's simply the best :)



Ska laga mat nu!
Love, M.

rise and shine

Kategori: Allmänt

Vaken men inte pigg. Tidiga mornar har aldrig varit min grej och att gå upp 9 är tidigt om man somnat vid fem. Ska på statistikföreläsningar nu mellan 10.15 och 15.00, sedan iväg för att se om jag kan få ett möte med Emmie och sedan vidare till 6m-mötet och sen hem till Gamletull för att fixa en grej som måste mejlas över och sedan hem och läsa handlingarna till SET-mötet imorgon bitti och sen läsa kurslitteratur och sen när man önskar att man bara fick sova ska jag även fixa statistiken över tillstånd så den är ikapp i datum.

Det blev väldigt många och. Suck.

önskelista till kommande lägenheten

Kategori: Allmänt

Okej, först lite härliga prylar från IKEA. :)


1,5-sits fotöljen IKEA Stockholm som jag provsuttit och absolut älskar! Önskar bara den fanns i andra färger på klädsel, men det kan man ju alltid sy och fixa med ;) Bordet Klubbo, lampan Rutbo och spegeln Stave skulle komplettera perfekt!


Lite övrigt snyggt vi spanat in är soffan Memphis från Chilli. En soffa jag är övertygad om att vi kommer köpa.
Sedan har jag högst personligen kollat in lite olika muffinsformar inför julbaksäsongen, de svarta med prickar lär köpas in. Dessa formar är från Åhlens.
Sist är lampan från Mio som även finns i vitt som just nu lockar lite extra. Ska åka och kolla på den när jag har tid någondag så den inte ser annorlunda ut i verkligheten men på bild är den underbar :)

Nu är det dags för lite mackor och sen dra på möte!


Love, M.

glögghyllan 09

Kategori: Allmänt

Så har funderingarna kring årets glögghylla börjat spinna rejält. Några favoriter från förra året kommer självklart dyka upp i år igen. Är bitter att vinteräpple-glöggen från Blossa tagits bort från sortimentet i år men men, tror stenhårt på årets Blossa! :)


Såhär ser inköpslistan ut just nu, några till sorter som jag funderar lite på att köpa in.
Blossa 09 som i förra inlägget låter fantastisk. Blossa lättglögg apelsin låter också helt underbar! :)
Dufvenkrooks sviker mig aldrig så deras Blåbär Lingon lockar något otroligt just nu.
Dufvenkrooks har även en som heter Prestige som är spetsad med cognac lockade redan förra året med klarade sig inte in på listan och har därför en självklart plats på listan i år. Sedan har vi favoriten Deluxe som är smaksatt med bland annat mörk choklad. Alla föll för den förra året och den är verkligen fantastiskt god, ser fram emot den i år igen :)

Kommer i år troligen bjuda på en pepparkakscheesecake som jag just nu letar bra recept på men letar även efter ett bra recept på glöggtini som jag sedan förra året verkligen velat testa på. Någon som har bra recept på något av detta får gärna mejla över det! (tittar väldigt mycket åt Jennifers håll)

Dags att fortsätta juldrömmarna!

Årets Blossa!

Kategori: Allmänt

Insåg precis att årgångsglöggen från Blossa har kommit på tapeten och går att förhandsboka här.
Jag har bokat upp två flaskor och ser fram emot årets glöggfester och julbak. :)
Fick ju julkänslorna redan för två veckor sedan (vilket Håkan inte riktigt förstår) och ser fram emot att få dela årets jul med min älskade!

Love, M.

new hope

Kategori: Allmänt

Så har vi fått upp hoppet på nytt om att få tag i en ny lägenhet innan året är slut. Vi ska på visning imorgon kväll och sedan till After Worken för att äta middag och dricka öl tillsammans med lite vänner. Ska bli nice :)
Om vi faktiskt kan få den här lägenheten (vilket jag hoppas av hela mitt hjärta) börjar planeringen och nedpackningen på allvar i slutet av månaden.

Sitter än en gång och drömmer mig bort på inredningshemsidor.
Uppdaterar med bildönskelista snart ;)

090909

Kategori: Allmänt

Okej, fått resultaten på två av de tentor jag skrev i augusti; G på den ena och VG på den andra! :)
Väntar dock på att få resultat från tredje tentan eftersom den är försenad nu. Känns inte jättebra. Måste dessutom lista ut hur jag ska logga in på csn och skicka brevet till dem eftersom det inte funkat på två veckor nu att komma in. Vore så skönt och en sådan enorm trygghet att få csn kommande år så jag och Håkan inte behöver stressa upp oss över ekonomin.

Idag ska vi laga grymt god mat och se slutet på första säsongen av Heroes. Älskar lugna kvällar när man kan bara njuta till 100 procent. Kommer nog lite schyssta recept upp här snart efter ett samtal med en vän idag. :)

Nu ska jag diska (jippi),

M.

sjunde

Kategori: Allmänt

Idag är det den sjunde igen. Det betyder att min älskade Håkan kysste mig för första gången för fyra månader sen, att vi blev tillsammans för fyra månader sedan. :)
Om möjligt är jag lyckligare nu än då och hur han tar hand om mig nu när jag är sjuk går inte att beskriva! Imorgon kommer jag ringa HFAB och säga upp min lägenhet. Jag ska säga upp mitt internet, min hemförsäkring, hyresgästföreningen och gå hem till Gamletull och börja packa. Idag bestämde vi nämligen att vi hellre bor tillsammans i hans lägenhet tills vi får något annat än att hålla på båda lägenheterna och hoppas på bättre tider. Håkan är underbar och hur han helt lugnt kan säga saker om vår framtid får mig att tro att jag bara drömmer ihop allt det här ibland. Sanningen, och livet, är väldigt bra just nu. :)

Dags för midnattsmiddag!

Love, M.

all by myself

Kategori: Allmänt

För ungefär två minuter sedan gick min älskling ut genom dörren för att åka hem till Skottorp och gå på släktpicknick imorgon. Jag skulle suttit bredvid honom i bilen just nu och skrattat och hållit hans hand.. men.. eftersom jag om möjligt blivit sjukare och sedan igår knaprar antibiotika var det inte riktigt tillfälle att följa med.
Kommer sakna honom så galet mycket, vi spenderar inte nätterna ifrån varandra om vi inte verkligen måste så det är en utmaning. Dessutom ska jag för första gången spendera natten ensam i hans lägenhet och eftersom jag i natt vaknade flera gånger av mardrömmar när han ändå låg bredvid mig kan vi ju gissa hur i natt kommer utspela sig. Hrm.

En av mina favoritstunder på dagen är när vi kryper ner i sängen och ska sova. Finns ingen bättre känsla. :)

Tänkte passa på att muntra upp mig själv genom att lägga upp en underbar bild på min älskade från när vi var i Stockholm. Sen ska jag krypa ner i sängen, se lite film och äta nylagad svamp och skinkpaj.



Love,
M

tidig morgon

Kategori: Allmänt

Ligger i sängen sedan ungefär tre timmar tillbaka men har istället för att somnat sött istället blivit piggare och stirrar mig blind på säsong 7 av That 70's show :)
Gjort upp en to do-list och planerar kommande veckorna för fullt nu. Ska försöka hinna upp till 08-land snart.

Dags att få älskling att vilja äta lite glass nu ;)

Love, M