Sanningen att säga

Dagen efter medlemsmöte

Kategori: Allmänt

Igår var en lång dag, en väldigt lång dag på väldigt dåliga stolar vilket gör att jag idag knappt kan röra mig. Jag har så galet ont i ryggen och nacken, min ena axel har låst sig helt och mitt huvud dunkar som att det ska explodera. Önskar morfindropp just nu..

Medlemsmötet igår var intressant, som vanligt kommer många synpunkter och argument att ta ställning till men det mest spännande är ändå hur fel allt kan vara och hur det kan bli ännu mer fel under mötets gång.. jaja, får hoppas att nästa medlemsmöte sköts bättre och att folk vågar erkänna när de gör fel.

Hur som helst, ska försöka skriva klart referenserna på hemtentan nu som ska in om två timmar. Helst vill jag lägga mig i ett varmt bad och gråta dock så vi får se hur det går.


Love, M

Studiesöndag

Kategori: Allmänt

Idag kommer jag sitta begravd i kurslitteratur och hemtenta tillsammans med min tekopp och förhoppningsvis choklad (får se om Håkan orkar iväg och handla eftersom han fortfarande sover, sötnosen!). Vad sysslar ni andra med en dag som denna? Hoppas verkligen det är något roligt eftersom den här lite gråa dagen är en perfekt söndag för mig, önskar jag fick spendera den med att baka och sen bjuda över någon kul person för fika, läsa en riktigt bra bok, se film, laga en härlig stor middag och kanske ta ett glas vin till, se film, ta en promenad.. ni vet, bara ha det underbart!

Saknar Simon som en tok redan - drömde att han blivit jättestor inatt och skulle börja prata :)

Någon som har en schysst idé för mat ikväll förresten? Tomt i huvudet här.


Love, M

På väg till campus

Kategori: Allmänt

Okej, okej, jag förstår att en del av er blir fundersamma nu men ja, jag ska ge mig på att gå på föreläsningarna idag trots att jag har en av de smärtsammaste ryggdagarna i år. Behöver träffa folk, vill dricka kaffe med Nina och bara insupa vårvärmen eftersom den äntligen är här! :)

Ikväll blir det härlig middag med älsklingssambon och bara titta på film för att vila. Nu blir det dagens första dos Voltaren och lite cola för att piggna till. Håkan har inte kunnat sova alls i natt och jag har bara sovit i korta sekvenser så jag ser fram emot en sovstund när jag kommer hem från skolan i eftermiddag..


Massa kärlek, M.

30 timmar

Kategori: Allmänt

Yes, cirka 30 timmar kvar till jag når Halmstad igen :D Ska bli riktigt mysigt men idag blir det en sista dag här med härlig fika tillsammans med Camilla nu om 1,5 timme, sen ska jag köpa febernedsättande till Simon och åka dit en sväng och pussa på honom!

Ikväll blir det förövrigt en tidig natt att lägga sig så jag orkar vara inne på Centralen när mitt tåg ska gå vid 10.
Ska bli så vidrigt skönt med sömn så jag inte kan förklara det i ord!

Nu - skön, kall dusch! :)


Love, M

I Stockholm

Kategori: Allmänt

.. och tror ni inte att det snöar? Hur tragiskt känns det inte att komma upp hit med sin vårgarderob och ångra det bittert fast det snart är april? Hörde i alla fall att snön i Halmstad är så gott som borta så det ska bli skönt att komma hem! Nedräkningen började tidigare idag och nu är det ungefär 43 timmar kvar om jag inte räknar helt fel - YEAY!

Hade en grymt mysig kväll med tjejerna igår och har (lucky me!) hunnit träffa hur många som helst under den här vändan till storstan! Hört glada, tråkiga, roliga och förvånande nyheter men är mest av allt lycklig för att jag hunnit spendera tid med underbart gulliga Simon! :D Ska dit imorgon igen för en hej-då-stund.

Nu ska jag dock äta paj, göra mig klar och sen bara sova.

Love, M (med snöuttråkning)

kaffe

Kategori: Allmänt

Ja, nu jäklar bär det av mot "stan" för att möta upp Maria på en vårkaffe! Inte träffat henne på jättelänge och det ska bli så kul att hinna catch up lite innan jag drar till Sthlm. :)



Ska bara rosta lite bröd till frukost först och på något magiskt sätt fixa håret. Kanske dags att köpa nya sjalar till håret nu i veckan?

Love, M

Mums mums!

Kategori: Allmänt

Precis (eller ja, inser att det är ett par timmar sen nu) ätit en härligt krämig lasagne med mycket rivna morötter i till middag. Imorgon är det sista middagen i Halmstad på en vecka, känns lite vemodigt. Ska avnjuta efterrätt strax och förhoppningsvis se The West Wing eller någon film men Håkan spelar igenom riktigt gamla tv-spel så vi får väl se.

Måste packa imorgon, vet inte riktigt vad jag ska ta med mig. Det är tydligen kallt i Stockholm men härnere är det ju tidig vår och jag har börjat vänja mig vid tunna sjalar och vårjackor. We'll see, ska ta med en skön bok också att läsa på tåget. Behöver få komma bort mentalt ett tag.

Blir nog allt för ikväll, är småtrött redan.

Love, M

Snart till Stockholm!

Kategori: Allmänt

På tisdag går tåget till Stockholm, ser fram emot det mer än jag i ord kan förklara! Ska äntligen få träffa SIMON! :D På bilderna jag fått är han drömskt söt och jag bara vet att han kommer älska mig, så klart, hur ska han inte kunna göra det? Haha. Ska bo hos Ingela och Claes första dagarna så det kommer bli kul!

Sen på lördag är det dags för baby shower för Sofia! Ska vara hemma hos Jeanette i nya lägenheten och laga afrikansk plockmat och ha juicedrinkbar och bara chilla med musik och film :) Ska bli grymt kul. Dessutom ska jag på brunch på Mosebacke med Astrid på söndagen och sen åker jag inte hem förrän på tisdagen igen. Det ända tråkiga med veckan är att Håkan kommer vara kvar i Halmstad, saknar honom fruktansvärt när vi inte är tillsammans och jag får svårt att koncentrera mig och svårt att sova. Men det är bra träning inför hans New York-resa om några veckor.


Nu ska vi mysa i soffan, se film och äta nybakta äppelkakemuffins! :)

Love, M

På inköpslistan

Kategori: Allmänt

Såg de här underbara sakerna hos Ordning och Reda som jag direkt förälskade mig i! :) Måste säga att det, trots ont om pengar denna månad, kommer ta en sväng förbi butiken på Götgatsbacken när jag är i Stockholm nästa vecka.



Någon som är sugen på att följa med dit? Seriöst, titta på det underbara blommönstret och de svarta kuverten! Den gröna färgen på anteckningsböckerna är underbar, skulle få min väska att bli underbart mycket gladare än vad den är nu.

Nu ska jag spana på Stjärnkockarna på tv3.

Love, M.

Oscarsfavoriter

Kategori: Allmänt

Okej, såg Oscarsgalan hemma hos Frida inatt, vilket var riktigt trevligt! Ska bli en repris på det nästa år. :)
Eftersom det var min nionde gala var jag lite besviken på både galan och klänningarna, vart har den klassiska glamouren tagit vägen? Hur som helst sållade jag ut några riktiga guldkorn bland klänningarna, vilka kommer här;

   
Amanda Seyfried, Oscarsvinnande Sandra Bullock, Sigourney Weaver och Tina Fey.
Så här ska det se ut! Vackert med mixer av mönster, modeller och färger. :)

Nu väntar jag och Håkan på mat, sen blir det film och popcorn!

Love, M

Våren är verkligen här!

Kategori: Allmänt

Känner våren i luften nu (och har gjort det i snart en vecka!) vilket ger härliga, friska promenader när man behöver gå och handla. Fixade hem det sista till kvällens middag och efterrätt så nu, efter en kort vilopaus, är det dags att sätta igång i köket! Måste säga att jag är väldigt glad att dagsljuset stannar så länge och lyser upp lägenheten :)

Har en underbart vacker bukett tulpaner på bordet framför mig, älskar verkligen tulpaner så jag passade på att unna mig själv lite vardagslyx. Mycket härligt! Tänkte lägga in bilder men inte fått in de på datorn än så det blir nog senare idag eller imorgon.

Ha en underbar söndag allesammans!

Love, M

Bättre sent än aldrig

Kategori: Allmänt

Har (äntligen) börjat se och fastnat för The West Wing, en mycket bra serie med många fantastiska skådisar och en härlig, lagom skön handling att följa med i på sena kvällar och tidiga mornar. :) Inne på säsong 2 nu och har ni inte sett den, se till att köpa hem den eller låna av någon som har den - ni känner definitivt någon som har den.



Kusligt hur lika Martin Sheen och sonen Charlie Sheen är, verkligen kusligt. Dock värt att nämna igen, MYCKET bra skådisar! :)


Kärlek & Godnatt, M.

Nu ska det allt bakas!

Kategori: Allmänt

Okej, så det här är planen för bakning närmaste tiden;
Lördag/söndag - vit kladdkaka med citrussmak och grädde smaksatt med mörk choklad. (för att fira att jag och Håkan närmar oss ett år som sött par!)
Tisdag - baka bröd, bland annat limpor och minibaguetter.
Fredag/lördag - Vaniljbullar med mandelmassa samt mörka chokladpraliner med någon ännu ej bestämd smak.
Så är ni sugna på att äta något sött och gott kan ni ju alltid höra av er så ser vi om vi inte kan boka in en fika någon dag. :) Är så glad att jag fått tillbaka lite energi i köket, nästa steg är att börja måla igen och efter det att komma igång med allt annat livet erbjuder.
Nu ska jag (eftersom internet lever igen och man aldrig vet hur länge) passa på att spana in bloggar, beställa skor från England och kolla upp jobb i Stockholm igen.
Puss, M

Burn Mocha Energy

Kategori: Allmänt

Dricker den nu, måste säga att den smakar väldigt likt vanliga islatte även om den är rätt söt för det ändamålet. Däremot känns det inte som en energidryck men jag får nog vänta med att uttala mig förrän den fått tid på sig att kicka in! Håkan tycker precis som jag att den är helt okej men vi är lite tveksamma till grumligheten och skulle nog hellre välja antingen en egengjord islatte i sommar eller någon av de andra härliga Burn-smakerna. :)

Snart klar med bakplanen :)

Love, M

Energitillskott

Kategori: Allmänt

Idag när jag och Tove lullade runt på Coop för att köpa strössel inför helgens bakning hittade jag en ny smak på Burn nämligen Mocha Energy. :) Den låter helt okej och eftersom jag ändå behövde ett snabbt energitillskott passade jag på att köpa den, så det blir till att testa med älsklingen imorgon.



Har som sagt planer på att baka mer i helgen, tänkte lägga upp en "bakplan" här lite senare så det är bara boka in fikastunder ;) Sen att vi just nu har ett diskberg att ta tag i och att jag är så hungrig att jag snart äter lite på datorn gör att jag inte kan skriva om mat just nu, jag skulle nog bokstavligt talat implodera.

Hoppas ni andra har en toppenkväll!


Love, M

Receptblogg

Kategori: Allmänt

Har bestämt mig för att öppna upp mina hemliga recept, mina kokböcker och min kreativa impulstillagande sida och starta en "filial"-blogg till den här med bara matlagning, bakning och härliga kökstips. :)
Efter många timmar på andras bloggar har jag insett att jag måste våga och orka laga mer, även de kvällar som just nu består av färdigmat eller mackor för jag älskar verkligen att stå i köket och det vet ni som känner mig. Så nu kan ni lättare också få tag i de recept som jag glömmer att ge er - haha!

Okej, behöver dock ett namn på bloggen så har ni några tips är det bara höra av er! :)

Den här bloggen kommer självklart fortsätta, det här är ju min plats att skriva av mig, påminna mig själv om saker och ge er de ständiga uppdateringarna om mitt inte fullt så händelserika studieliv här i Halmstad.

Bara för det är det nu strax dags för matlagning - hemmagjord pizza och äppel&hallonpaj med vaniljvisp!



Love, M

måndag

Kategori: Allmänt

Det har varit några omtumlande dagar med bra nyheter, dåliga nyheter, trevligt sällskap och nu förkylning. Har världens huvudvärk och ömmar i hela kroppen, bihålorna är som vanligt täppta vilket gör mig allmänt trött. Hur  som helst är tanken att Håkan ska hämta vår nya familjemedlem idag på Maxi medan jag ska mentalt förbereda mig på att lunka iväg till ett möte ikväll. Kommer nog bli en väldigt lugn måndag!

Har bokat min resa till Stockholm nu också! Åker 16 mars så jag kan fira St Paddy's uppe med Jeanette och förhoppningsvis resten av gänget. :) Stannar en vecka och kommer lägga tyngdpunkten på att umgås så mycket jag bara kan med min underbara lilla systerson Simon! Kommer självklart ha tid för er andra också, redan bokat in Jennifer på åtminstone en dag - yeay!


Okej, nu blir det att fixa en kopp te och ta vitaminer!

Love, M