Sanningen att säga

krossat hjärta = brännskada

Kategori: Allmänt

Läste idag att kroppen reagerar liknande på brännskador och ett krossat hjärta. Intressant tycker jag, om än väldigt smärtsamt. Har en dålig dag idag och sambon spenderar två dagar i Köpenhamn.

Därför spenderas dagen med;
tända ljus. glass. filt. vila. film. 
Saknar Stockholm idag. Alldeles för mycket för att orka med.



Love, M.

headache

Kategori: Allmänt

Den här nedrans förkylningen vägrar släppa taget och jag har så svårt att koncentrera mig. Önskar ibland att skolarbetet inte var låst till en datorskärm. Ser suddigt, har huvudvärk, ont i öronen och svullen hals - en inte alltför rolig söndag med andra ord.

Imorgon blir jag av med lite grejer jag sålt på blocket i alla fall. Ska bli riktigt skönt med lite pengar och lite mindre saker hemma som ändå inte används. Dessutom är tanken att jag ska köpa ett gymkort nu när jag gjort löst lite pengar och väntar egentligen bara på att bli frisk och på att köpa hem träningskläder.

Ska börja med middagen snart. Älsklingen har efterfrågat kyckling, so kyckling it is! 


Imorgon är det måndag igen - yihaa! ;)

Love, M

Fullt upp

Kategori: Allmänt

Det finns inte mycket tid till att småfixa med blogg och liknande. Intensivpluggar 200% resten av våren med och hela hösten. Dessutom har jag gått och blivit småkrasslig vilket är fruktansvärt irriterande! Har suttit hela morgonen nu och läst policies och styrdokument kring H&Ms personaladministration vilket är grymt intressant, dock ser jag svårigheter i att få ihop all information till en effektivt skriven sluttenta till distanskursen. Har lite mindre än två veckor på mig att få ihop det och hoppas kunna skriva första stycket under dagen. 

Hur ser era dagar ut nu för tiden kära vänner? Hunnit ringa många av er senaste dagarna men vill höra mer från fler! Saknar er. :)


Love, M

Världens godaste glass?

Kategori: Allmänt

Tidigare nämnt att jag fått en ny favoritglass, en halländsk glass till och med! Närproducerat är nice. :)
Det är Sia Glass som släppt ett nytt sortiment som heter Berte Glass.

Säljs i fina pints och har de mest lockande smaker! Hittills har jag bara smakat Äppelpaj men den var en sådan grym sensation att jag idag köpt hem både Blåbärscheesecake och Knäck Bräck att smaka. 



Missa inte att testa de här glassarna när du ser dem! Mitt nästa inköp blir självfallet Kladdkaka! :)


Love, M

sommardrömmar

Kategori: Allmänt

Snart kommer äntligen den här finfina klänningen in på Lindex för bara 500 pix. Vilken dröm, vilken underbar sommarkänsla att springa barfota på ängar i den här klänningen och ha picknick med mannen jag älskar medan solen gassar varm. Hursomhelst, hade gärna sytt på andra axelband dock, breda vita eller breda färgstarka!



Så spana in på Lindex när den här kommit ut och köp! :)


Love, M

St Paddy's Day!

Kategori: Allmänt


(bild från Google)

Jag hoppas ni alla firar denna underbara St Paddy's Day! Önskar jag än en gång kunde fira den i Dublin, det var riktigt härligt och en sann folkfest. :)

I många städer, främst runt om i USA, färgas floder gröna. Den mest kända är nog den i Chicago. Funderar på om detta skulle vara något för Nissan nästa år kanske..? Who's with me? ;)


(Bild från Chicago Free)

Nu blir det till att försöka plugga till tentan imorgon. Fick hoppa över dagens tenta på grund av den ihängande nackspärren som hängt över mig senaste dagarna men idag verkar värktabletterna ta så även om det blir kort och intensivt plugg hoppas jag kunna ta tentan imorgon! Wish me luck!


Love, M

nya Ben&Jerry's!

Kategori: Allmänt


(källa: benjerry.se)

Coconutterly fair ligger snällt och väntar i min frys på att sambon ska komma hem och jag ska tentaplugga klart för dagen! :) Underbart med nya smaker, även om jag hittat min nya absoluta favoritglass - kommer mer i ett nytt inlägg om det vid senare tillfälle. 

Love, M

kunglig bröllopsinspiration

Kategori: Allmänt

Hittade ett jättfint inspirationsbildspel där kända designers fått skissa upp hur de vill att Kates klänning ska se ut när hon gifter sig och blir prinsessa. :) En del riktigt fina bidrag som skapade massor av inspiration. Själv älskar jag enkla, minimalistiska bröllopsklänningar med volym så de här bidragen blev mina favoriter;



Hittar ni någon annan favorit? Ingen som känner att det är dags att gifta sig snart så jag får gå på bröllop? :)

Love, M

längtar tills imorgon!

Kategori: Allmänt

För imorgon kommer världens bästa vän ner och ska ge mig all energi och jävlar anamma jag behöver för att klara mig igenom tentaveckan nästa vecka! Finfina Jennifer kommer dessutom komma ner med lite grejer från föräldrarnas lägenhet jag ville ha ner samt en smaskig vinflaska vi ska avnjuta i det strålande vårvädret jag hoppas västkusten kan bjuda på i helgen! :)

Idag har jag hunnit med galet massor annars och ska precis sätta mig sista en och en halv timmen innan sambon kommer hem och läsa mer kurslitteratur till tentorna! Pust. Känner mig överväldigad över att avsluten på alla fyra kurser kommer samtidigt och bjöd på betydligt mer jobb än jag kunde vänta mig. Efter tentaveckan drar nästa två kurser igång direkt på måndagen så det blir inte mycket vila upp huvudet heller, ser dock fram emot att få in lite fler poäng i Ladok och förhoppningsvis kunna få CSN för att jag faktiskt nått upp i mina efterfrågade poäng! 



Ha en strålande eftermiddag och kväll allesammans och håll era tummar och tår för mig nästa vecka! :)


Love, M

vårens intågande

Kategori: Allmänt

De senaste två dagarna har varit underbara härnere på västkusten! Våren är verkligen här på allvar nu. Gräset skiftar i de mjukaste av gröna toner och på sina ställen kan man skymta blomster som väntar på att växa upp och blomma ut. Härliga vår, stanna länge och bjuda nu på flera veckor av detta vackra väder utan avbrott! :)

Solen riktigt värmde på kinderna idag under min promenad till och från stan! Helt enkelt härligt!
Ser fram emot att världens bästa kompis kommer ner hit på fredag men kan inte för mitt liv komma på vad vi ska äta hela helgen, det är fullt upptaget i huvudet att njuta av våren och plugga till tentorna nästa vecka. Några förslag?


Love, M

lugna kvällar

Kategori: Allmänt

Älskar lugna kvällar som denna när min älskade sambo ligger och sover tidigt av utmattning och jag får tid att njuta en kopp te, läsa lite bloggar och sedan läsa artiklar till ena uppgiften jag skriver på nu (som ska färdigställas i helgen). Hans mjuka andetag bortifrån sängen är så harmoniska att lyssna till att jag inte kan sudda bort leendet från mina läppar.

Hur härligt är inte livet när man snart två år in i ett förhållande är lika kär som vid första kyssen? :)


Love, M

balans

Kategori: Allmänt

Senaste dagarna har jag hittat en fantastisk balans när det kommer till sockerintag. Jag blir helt enkelt nöjd och tillfredsställd av mindre och vanligtvis bättre valda sockerprodukter. Dessutom har jag blivit mycket bättre på att välja bra och goda mellanmål under dagarna. Inte riktigt kommit i fas med frukost än men det kommer! Gröten slinker inte ner lätt de mornar jag orkar med frukost men jag kämpar vidare!

Testade de här idag med Håkan men vi var inte imponerade! Däremot har jag hittat några riktigt goda mörka chokladkakor från Lindt och Anton Berg jag tänkte tipsa mer om sen.



Bara att ta tag i träningen. Fynda träningskläder i min storlek så fort jag känner mig säker med pengar och sen blir det gymkort och joggning. Ser fram emot att springa Topploppet i höst! :) Länge sedan jag kände så.


Love, M

check

Kategori: Allmänt

- skriva klart uppgift 3.2 - check!
- skicka in båda uppgifterna i kategori 3  - check!
- läsa i varumärkesboken 3 kapitel
- mejla Ulf  - check!
- skicka in CV till 3 jobbmöjligheter
- ut och springa
- långpromenad och handla nya Topphälsa!  - check!

Det här är vad jag hann med idag. Är inte helt klar för kvällen, ska sitta lite drygt en timme till är tanken och tänker fokusera på att uppdatera mitt CV och skriva personliga brev till 3 jobbansökningar och 2 styrelseansökningar.
Imorgon blir det därför att plugga varumärke innan Fakultetsnämndsmötet.

Funderar på sushi till middag imorgon också eftersom Håkan äter på avtackningen.
Någon som har något annat gott förslag?


Love, M

Imorgon

Kategori: Allmänt

Imorgon ska följande göras;

- skriva klart uppgift 3.2
- skicka in båda uppgifterna i kategori 3
- läsa i varumärkesboken 3 kapitel
- mejla Ulf
- skicka in CV till 3 jobbmöjligheter
- ut och springa
- långpromenad och handla nya Topphälsa!

Bara så ni vet! :) Ska försöka lägga upp lite bilder snart, måste bara hitta sladd och hitta energin till det.


Love, M

telefonsamtal och studier

Kategori: Allmänt

Pratat med finfina Jennifer idag, inte långt kvar tills hon kommer ner och vi ska ta långa promenader, dricka hinkvis med te och bara prata om allt och inget igen. Känns som vi hörs så sällan nu för tiden och vi hinner aldrig ses så jag längtar, verkligen längtar tills du kommer ner kära vän! :)

Sitter som fastklistrad vid datorn med hög musik och en hälsodrink för att kunna skicka in första uppgiften idag och den andra imorgon. Sen börjar tentapluggandet på allvar. Tre tentor ska skrivas, förhoppningsvis klarar jag alla. Håll era tummar och skicka all energi ni kan!


Love, M