Sanningen att säga

happy things

Kategori: Allmänt

Så, efter många om och men kommer här lite bilder på saker från min lägenhet som höjer mitt humör varje dag :)

    
Mina lucky ladies från Dublin, julstrumpor från Topshop (som förövrigt har vääärldens bästa strumpor, nästa gång i London ska jag köpa på mig en hel resväska!), några av mina favoritmagneter och min just nu välfyllda frys - kolla all quorn! Det är bitar, filéer och färs! :D

    

En av mina två nya favorit-koppar från Åhlens, nya stolsöverdragen till barstolarna som mamma så snällt sydde, mitt absoluta favorit diskmedel som räcker för evigt - den här flaskan är från september, för en gångs skull fylld fruktskål och dagens underbara middag med massor av grönsaker - självklart med tända ljus i vackra lyktor för att skapa en kreativ stämning.


Så, vad har ni andra för er idag? :)

Som ett smakprov på saker jag skulle kunna sälja om någon är intresserad är den splitternya Björn Borg-väskan i en störtskön modell och i oslagbart vackert material! Riktigt lila med stansade mönster - om den varit lite större skulle jag aldrig velat bli av med den men i propotion till mig är den lite liten tyvärr.

 

Ha det fint kära vänner, jag ska skriva klart månadens krönika till Motvinden nu. :)

Live, learn, love.

i desperat behov av sömn

Kategori: Allmänt

NU kan jag äntligen lägga mig och sova igen! Jobbat hela natten på Kårpuben och sedan haft tvättstugan sedan 6 i morse vilket gör att det var väääldigt många timmar sedan jag sov.
Snälla ring inte och väck mig! :)

Uppdaterar senare med söta bilder och kanske en glad liten hälsning till er alla!

Godmorgonkramar!

Jeff-fa-fa till Stockholm!

Kategori: Allmänt

Tackar min kära storasyster för den här informationen då hon så snällt mejlade ut att Jeff Dunham kommer till Stockholm den 8 april! :D
Köpte direkt 2 biljetter till första parkett så nu undrar jag om någon vill vara mitt sällskap under vad som kan bli vårens roligaste kväll? Hoppas självklart på en stark uppslutning, fler biljetter kan ju köpas till om ni är fler som vill komma.

Satt för några dagar sedan och tittade på Jeff Dunhams very special Chistmas special och jag skrattade så jag höll på att svimma - han är så grymt duktig och så rolig! Älskar när Achmed the dead terrorist kände sig lite ledsen.. naaaw!
T.o.m. jag vill krama den söta dockan!

Okej - till andra ämnen nu, varför det inte kommit kort på saker till försäljning än är för att mitt kamerabatteri dog tidigare idag så jag har inte hunnit fota och lägga in det på datorn än men det kommer, ta det lugnt! :)

Sen har jag också fått förfrågan om att lägga upp fler recept här så idag åt jag något riktigt gott; Ugnsbakad kyckling med rotfrukter. Skar ner palsternacka, morötter, gul lök (som allt var på extrapris idag på Hemköp) tillsammans med några potatisar - lade allt i en ugnsform, ringlade över olja och kryddade med vitlök, salt, peppar och paprikakrydda och så självklart lite citronjuice!
Sen stekte jag kycklingfile i strimlor ett tag innan jag lade över det på rotfrukterna, in i ugnen på 225 grader - rör om några gånger och voila! Tog kanske 20 minuter och sen serverade jag det med matyoghurt smaksatt med citron, salt, peppar och vitlök. Fantastiskt gott! :)

Det var dagens tips!
Nu ska jag försöka skriva klart stycket i rapporten jag håller på med och sen är det sovdags! (eller ja, försök ett)


Kramar till er alla!

Halmstad

Kategori: Allmänt

Jag kan inte göra annat än att tacka er alla för att ni respekterat min tid i fred, det känns skönt att få berätta för er när jag känner att jag kan och orkar. Vill passa på att säga att jag mår bättre nu - har börjat förlika mig med vad sjukdomen innebär och lever nu vidare under de nya förutsättningarna.

Tänkte göra en lite skön grej till alla er därhemma i Stockholm, nämligen såhär - innan jag säljer loss allt det jag nu ska rensa ur my crib på tradera kommer jag lägga upp foton på allting här så är det bara höra av er om ni är intresserade!
Kommer bli en blandad pott med kläder, accessoarer, böcker och heminredning.
Passa på att fynda Marikas Memorabilia! ;)

Idag fyndade jag istället på Hemmakväll - 10 dvdfilmer för 250 kronor!
Hittade en del finfina fynd och en del inte fullt så bra filmer men som jag ändå tänkte försöka ge en chans.
Bäst var nog Harry Potter och Fenixordern! (när jag får Lucius-abstinens!)

Någon som har något bra förslag på mat idag?
Skulle behöva göra något med delikatesssvamparna och tomaterna innan de blir dåliga.
Kanske bulgur till det? Nej jag vet verkligen inte, inte särskilt hungrig ännu ändå.

Uppdaterar med prylar till försäljning senare! :)

när drömmarna går upp i rök

Kategori: Allmänt

Igår, mindre än en timme efter mitt inlägg, sträckte jag en muskel i ryggen.
Ringde sjukvårdsupplysningen som bad mig ta en värktablett och röra mig i en halvtimme för att se om det släppte men det gjorde det inte, så min kära vän Tina hjälpte mig till sjukhuset där vi fick vänta ett ganska bra tag bland sjuklingar.
Fick i alla fall värktabletter, starka sådana, och han sa att det kunde bli svårt för mig att åka till Åre men att det var mitt val. Jag har tagit mina tabletter regelbundet sedan jag kom hem men har sovit dåligt inatt och idag var det bara konstatera att det inte finns en chans att jag kan åka med till Åre.

Ringde sjukhuset snart och pratade med Fredrik (samma sköterska jag hade på AVA för några månader sedan!) som skulle se vad han kunde göra åt sjukintyg men sa att det kunde bli svårt att få det idag. Väntar på att han ska ringa upp, annars får jag gå till Vårdcentralen och se om de kan hjälpa mig.
Måste till Apoteket snart i alla fall och hämta ut medicinerna, hoppas de hinner ringa igen innan jag går ner på stan så jag vet om jag ska till Vårdcentralen eller inte.

Så, om ni tyckte inlägget igår var jobbigt så har det redan hamnat på en andra plats i mitt sinne.

Älskar er alla.

diagnos

Kategori: Allmänt

Så kom det svart på vitt, jag är sjuk. Det är inte så illa som det kunde varit men för mig är det olidligt plågsamma nyheter.
Ni som känner mig väl vet att min önskan är många barn, och att jag vill börja i en ung ålder - den här sjukdomen gör det svårt att få barn och kan i värsta fall göra det omöjligt.
Det känns som om någon rivit ut mitt hjärta, stampat på det och tvingat mig överge den dröm jag byggt upp för mig själv. Jag är förkrossad och ber er ha överseende med att jag kommer vara svår att nå ett tag framöver, behöver tid för mig själv och ska passa på att få miljöombyte genom den sedan länge planerade resan till Åre på lördag.

Uppdaterar bloggen när jag kommer hem till nästa helg, tills dess önskar jag er alla en helg av njutning och leva i nuet - man vet aldrig när dåliga nyheter slår till.


love is such a funny feeling

Kategori: Allmänt

Har jobbat på Kåren idag igen för första gången den här terminen - kom hem för lite mindre än en timme sen men eftersom min granne sysslar med något som låter som att studsa en tennisboll mot golvet har jag inte somnat än så jag tänkte passa på att skriva ett litet inlägg.

Det är konstigt hur människor förändras på kort tid, tycker ni inte det?
Oavsett hur oälskad jag ibland känner mig, hur utanför, ensam eller gammal och grå finns det alltid något inom mig, ett svagt ljus som skiner, en liten blomma som spirar genom det mörka. Min strimma ljus kommer aldrig att hända, jag vet att jag aldrig någonsin kommer träffa honom igen men det går på något sätt inte in i huvudet, jag kan nog aldrig förstå att jag fann honom och förlorade honom. Undrar ofta vart han är idag, vad han gör, om han har barn, om han fann en annan kärlek i sitt liv - det hoppas jag han gjorde. Jag hoppas han är lycklig och att han klarat av att gå vidare utan att ibland undra vad som hände och vad som skulle kunnat vara.

Hur som helst, det har varit en tuff kväll och det blir en lång dag imorgon också.
Dags att sova sött.

Luv.

garlic bread

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort eget vitlöksbröd som jag avnjutit tillsammans med ett glas iskall mjölk - mums! :)
Det varvade ner mig litegrann.

Har hjälpt Tove-hjärtat idag också eftersom hon råkat ut för den maximala otursdagen.
Håller mina tummar att Johannes lyckades hjälpa henne!
Något som rycker upp en är i alla fall att CSN-pengarna äntligen kommer imorgon! Jag kommer ligga back i 3 månader innan jag kan ta igen julhelgens spenderande.

Min lägenhet börjar sakta arta sig mot något av den vision jag satt upp för den. Dessutom har jag själv börjat må bättre av att vara hemma vilket är störtskönt! Innan kunde jag ibland känna mig lite trängd av att bo ensam i en kvadrat där du ser varje hörn och list men nu trivs jag faktiskt rätt bra :)

Ska försöka få upp taklampan, införskaffa byrån från IKEA, en ram till DV-tavlan, en matta samt slipa och måla om lilla soffbordet från den slitna blå nyansen den nu har mot eventuellt pianosvart eller kanske någon lite gladare färg.. vad tycker du? Lägger upp lite fler bilder på min crib efter Åre, kommer inte orka innan dess.
För JA, jag åker ju till Åre på lördag med MFP och har även lyckan att möta upp Maria där! :D Ska bli grymt kul!
Måste bara hitta ett underställ samt skidbyxor imorgon på stan, sen är det bara börja packa.

Nu ska jag rikta uppmärksamheten mot en välförtjänt paus med Scrubs!

Luv

Kris i paradiset!

Kategori: Allmänt

Skulle verkligen behöva de där CSN-pengarna nu, står att de väntar på att vår skola ska registrera oss (vilket vi själva gjorde innan helgen). Dessutom fick jag sms idag från Generalen som påminde att jag inte satt in pengar för bussresan till Åre på lördag så det ska jag göra idag på vägen till tåget tillbaka till Västkusten. Gah!

Okej, men om jag tar ett djupt andetag och istället tänker att det är roligt att få komma iväg, roligt att de ändrat lite i schemat och ännu roligare att återvända hem så kanske (men bara kanske) pulsen återgår till normal.

Måste dessutom imorgon göra följande;
- lämna in ansökan om nytt id-kort
- ringa Adlibris och fråga vart fasiken avin är till boken jag har liggandes i Stockholm
- betala 2 räkningar som blivit fuckade den här månaden
- returnera en trasig bok till Adlibris
- leta efter skidbyxor på stan (helst ett par billiga)
- köpa loss vin till Åre
- ringa läkaren inför vår telefontid senare i veckan
- gå på föreläsningen
- köpa loss sista 3 böckerna till de här kurserna

Wish me luck!
Dags att dra sig in till banken nu inför tågresan hem - redan utmattad..

Grattis Giraffen! wiieii!

Kategori: Allmänt

Haha, jag vet att jag är värdelös på att uppdatera bloggen när jag är i Stockholm men det är för att dagarna såväl som kvällarna är fyllda av vänner, vin och livets mening! :)
Anyhow, tänkte passa på att skriva en liten rad när jag är lagom onykter på sangria efter en underbart fantastiskt fira-Claes-kväll på Tabac med god tapas (tack syrran för att du stod för notan också! betalar tillbaka när jag tagit examen! ;)).

Så, vad tänkte jag egentligen skriva? Well, kan börja med de tre nya vägledande pelarna i mitt liv det här året;
- Välj de vägar som gör dig lycklig
- Oroa dig inte så mycket för varför, tänk istället på hur du fortsätter framåt utifrån de nya förutsättningarna
- Kärlek är föränderlig

Kanske kommer ni märka av mina stapplande steg mot ett liv i lycka, kanske gör ni det inte förrän året närmar sig sitt slut. Det får vi se vad tiden lider.
Kan även passa på att berätta hur mitt hjärta senaste tiden gråtit och smärtat då jag hela tiden vetat att jag måste tacka nej till de roligaste äventyren det här året kunde erbjudit mig, men i och med att jag väljer en annan väg i år kan jag hålla drömmen om Jorden Runt -11 vid liv och dessutom slippa svälta i höst. Dessutom har jag slutat känna det som en sorg att just jag inte får uppleva dessa äventyr utan glädjer mig för att mina vänner får uppleva det - det är de värda! Ni betyder så otroligt mycket för mig kära vänner! Det ska ni veta. :)

Dags att lägga mig och börja läsa de nya böckerna jag lånade av Karolina idag - får se om även jag faller head over heels för skotten! ;)

sömnig kärlek från en liten storstad

sjukling

Kategori: Allmänt

Självklart. lagom till tentan imorgon bitti har jag börjat känna sjukvibbarna på allvar i min lilla kvadrat.
Vad är tanken att man ska göra åt sådant? Dessutom vet jag inte hur jag ska lära in allt till tentan, har läst i boken, läst och renskrivit anteckningarna och håller fortfarande på med gloslistan nu. Ni får hålla både tummar och tår för att jag ska klara mig! Surt om det blir 3 omtentor. :(

Anyhow. Idag ska jag dessutom förbi skolan och hämta några böcker. Sen måste jag hämta ett paket som sägs ligga och vänta på Ninnis - får se om det ligger kvar efter julhelgen.

Någon som har några bra sista-minuten-studietips? :)
Call me!


Love, M.

så mycket kärlek

Kategori: Allmänt

Jag har så mycket kärlek inom mig som inte har någonstans att riktas längre.
Eftersom jag ännu inte har barn, är pälsdjursallergiker så jag inte kan skaffa valp eller unge, eller ens har någonting i närheten av pojkvän/kk/friend with benefits har kärleken ingenstans att gå - vem ska jag älska villkorslöst nu?

Skulle önska att jag kunde ha någon av dessa små älsklingar;
  
Skulle döpa dem till Scarlet, Rio och Lucifer. :)

Anyhow, det skulle komma att krävas mycket pengar och mediciner för mig att kunna ha pälsiga, ljuvligt sköna husdjur vid min sida att älska, klappa på och ta hand om.

Har suttit och bara läst, läst och om igen läst anteckningarna inför tentan på torsdag. Började nyss skriva rent glosförklaringen så den ska bli mer lättpluggad imorgon. Vet inte hur den kommer gå - känns som om jag tappat greppet lite - någon som kan rädda mig?
Dags att fortsätta plugga och sedan lyckas sova en liten stund.

Jag hoppas ni alla har en bra onsdag framför er!

Love M

två tentor skrivna, en kvar

Kategori: Allmänt

Tänkte bara skriva lite snabbt innan jag ska försöka sova med en knäckt rygg och en öm, utyogad kropp.
För ikväll sover jag för första gången i min utbäddade bäddsoffa sedan tjejerna från Stockholm åkte hem ;)
Ska bli riktigt skönt!

Blir mer skrivet imorgon - dags att sova så jag vaknar innan Tina imorgon och får nöjet att väcka henne! :D

sov sött!

leave out all the rest

Kategori: Allmänt

Okej, var tvungen att skriva igen.
Ni måste lyssna på Twilight-soundtracket (och det här säger jag inte för böckerna eller filmens skull), låtarna där verkligen spelar hela vägen in i min själ, mitt hjärta, mitt självaste inre väsen.

En av topplåtarna är som titeln avslöjar Linkin Park-låten Leave Out All the Rest.
Den är otroligt fin, texten är stark och melodin är nästan som hjärtslag.
Annars är självklart Rob-låtarna starka, speciellt Let me sign, han har en sån där len men lite mulen, whiskyröst.

Det var bara det jag ville ha sagt nu.
Så LYSSNA NU!

kärlek, M.

Strawcity and the evil exams

Kategori: Allmänt

Njae, jag fick vad jag förtjänade - en tenta där jag nog kommer få tigga till mig de sista poängen om jag kommer så nära G.Vi får allt se, orkar inte spekulera just nu.

Tänkte njuta av en god film innan jag sätter i gång med  maten - tack vare min kära storebror har jag mat månaden ut! :D
Noterade även att det var många bra filmer som kommer på tv idag, jag rekommenderar självklart Harry Potter, World Trade Center och Fargo som dagens tre-i-topp :)

Hör gärna av er om ni får det tråkigt, jag gillar era samtal ska ni veta!

luv

feberdrömmar

Kategori: Allmänt

Vaknade i natt med brinnande feber och kunde inte somna om, låg och vred mig för att hitta svala delar av sängen (varför kan inte jag ha en kärleksfull vampyr att kyla mig?) och var tillslut tvungen att dricka 3 stora glas iskallt vatten för att ens orka fortsätta försöka somna om. Great.
Imorse när jag vaknade hade jag däremot haft en riktigt skum (men på något sätt härlig) dröm. Jag hade varit med om en olycka där mina 5 syskon och min pappa dött (tror inte min mamma var närvarande i mitt liv ens, vet inte), jag grät som jag aldrig gråtit förr och kyrkan var överfylld av folk som alla såg på mig med förkrossade blickar.
Hur som helst, alla i familjen hade fått varsin låt som skulle spelas upp efter varann nästan som ett medley och det var så otroligt vackra låtar. I några ställde vänner till mig upp och fick alla att dansa och sjunga med - det var en av de riktigt vackra delarna - någonstans kom även Persbrant och hade varit vän med min pappa som typ varit forskare eller något, tror inte det direkt var viktigt, och han var så snäll och ville ta hand om mig och frågade om jag behövde bo någonstans i några dagar där inte alla minnen fanns - jag tackade nej. Så i slutet av drömmen kommer vi till den del jag flippade helt i, det visade sig att Rob (ja, Edward i Twilight) var en av mina bästa barndomsvänner och han hade några veckor innan olyckan sagt att han älskade mig men jag hade tvekat. Så insåg jag på något sätt och vänster att jag inte kunde leva utan honom, he was the one så jag sprang runt som en galning i kyrkan och letade efter honom men trodde han redan gått när jag såg honom! Så förklarade jag för honom hur jag kände och vi åkte därifrån utan att han egentligen sagt något, när vi kommit en bit sa han att han inte visste, att det var svårt att bara säga ja nu när jag var i en sådan här situation, han visste inte om jag kanske bara var förvirrad och ensam. Så vi kom fram till att i alla fall försöka, så han log sådär underbart som i filmerna - aaaw. :)

Så ja, faktiskt en bra start på dagen för en gångs skull!
Ska sätta mig och plugga nu även om jag helst inte vill.
I eftermiddag kommer min bror förbi så vi hinner ses lite innan jag åker tillbaka till Strawcity. ;)

Ha en FAB dag allesammans,
ring om ni blir ensamma!

Luv, M.

Twilight-feber

Kategori: Allmänt

Så var förtrollelsen bruten, sagan är över - jag har läst slut på böckerna..
Ni som inte har en aning om vad jag pratar om har troligen missat den Twilight-feber jag drabbats av och legat förlamad av i dagar nu. Idag läste jag sista sidan i den sista boken om Edward och Bella.
Det är svårt att beskriva känslan av en nästan tomhet när det tog slut, inte lika överväldigande tomhet som efter sista Potter-boken men fortfarande en bedövad känsla av att var det här allt? Det värsta är nog att sista boken inte ens är så bra, den tappar kontrollen över sagan (något som inträffar redan lite i andra boken men här störtdök den ner för ett stup).

Vet inte vad mer jag kan säga än att nu kommer ni kunna nå mig mycket lättare igen i alla fall!
Har förträngt sms, samtal, träffar, mejl.. men nu kommer jag sakta försöka återvända till omvärlden.

Älskar dock känslan av att vara förlorad i en bok, att glömma tid och rum och leva sida för sida, ord för ord tills man nästan inte kan göra annat än att fortsätta läsa, fortsätta drömma om vad som komma skall.
Kommer när jag återvänt till Halmstad publicera en liten To Read-list här med några få godbitar jag inte tycker ni ska missa att läsa men som ni kanske redan förstått tycker jag man ska passa på att läsa de här böckerna innan man fastnar för djupt i filmerna (New Moon kommer senare i år!) - tro mig det är de värda! :)

Återvänder till skolarbete nu.

Söta drömmar i natt kära vänner! :)

all we can do is keep breathing

Kategori: Allmänt

Jag måste säga att när jag blir såhär - uppslukad - av t.ex. böcker (oftast böcker faktiskt) så kan det vara svårt att få tag i mig, jag inser det så redan nu ber jag om ursäkt för att det bara kommer bli värre närmaste dygnen då bara sista delen återstår! :)

Ville passa på att dela med mig av min favoritlåt just nu till er alla, en låt som dessutom skulle passa fantastiskt bra in i Twilight-filmerna som återstår att komma. Kan tänka ut ett par tre scener redan nu.
Anyhow, det är Ingrid Michaelson som sjunger "Keep Breathing". Den gjorde ett stort intryck när den var med i Grey's Anatomy för vad som känns vara en evighet sedan.

Nu är det dags för mig att rycka upp mig själv för dagen och göra ett gästspel in i världen utanför igen.
Kvällsfika med Katrine inne på Götgatsbacken, tror inte det kan bli mycket mysigare. :)


Ta hand om er ikväll,

luv M.

Da da daa

Kategori: Allmänt

Okej, okej, jag vet att det går långsamt framåt med skolböckerna men de är ju så olidligt tjocka och tramsiga. Föreläsningsanteckningarna är bra dock, men jag kan ju inte uteslutande läsa på dem. Oh well.

Vill passa på att poängtera att jag uppskattar att ni hör av er med glada telefonsamtal och söta sms när ni läser bloggen. Sånt höjer alltid humöret några extra steg. :)
Dessutom, vill ni ha bilderna i större format eller så är det bara höra av sig så kan jag mejla dem!

Idag skiner solen och enligt rykten har jag hört att det är elva minusgrader här i Stockholm, hrm, vad ska jag ha på mig för att inte frysa sönder idag då? Svåra val när 98% av ens garderob befinner sig på västkusten. Kommer nog njuta av UGGsen idag dock, känns som perfekta skor för en kylig promenad mot Aspudden och Maries lägenhet. :)
(hoppas även jag kan pracka på henne sushi idag eftersom jag nog kommer bli galen om jag inte får sushi snart)

Igår njöt jag och Karin faktiskt av Harry Potter och Fenixorden hemma hos henne, vilket alltid är en lycka i sig!
Både Alan och Jason har fantastiska scener som de är så sexiga i att man nästan vill.. ja.. jag vet inte, springa in i tv:n låter rätt bra för min del. :)

  

Ska hoppa in i en lång, varm dusch nu och sedan dricka grönt te medan jag fortsätter läsa Eclipse.

See ya!

Life isn't always what it seem

Kategori: Allmänt

Läser Twilight-böckerna som en galning och kommer idag börja på den tredje i ordningen.
Älskar att jag har fastnat för en ny bokserie efter många långa års väntan att hitta något riktigt läsvärt!
Senast var Otoriklanen och Harry Potter. Har dessutom köpt hem en hel del nya härliga böcker via www.bokshopen.nu (ni bör alla handla era böcker där; bra, billigt, snabbt och en viss del av pengarna går till Halmstad Studentkår!).

Vad jag är dålig på att göra är plugga inför tentorna men jag har en plan där också, do not worry! :)

Idag bär det av in till stan för att möta upp Sanna från Halmstad för en kaffe, ska bli riktigt trevligt faktiskt, känns lustigt att träffa västkustarna ur den verkliga miljön men det kommer bli fantastiskt är jag övertygad om! Får se om Nina dyker upp också och tar en paus från sitt lan.
Ikväll ska jag även till Karin för en rejält mysig kväll med film, cider och Twilight-snack. Hur kan det bli annat än underbart? :D ;)

Avslutar dagens morgonpigga (?) inlägg med några fina bilder jag tog den 29/12 på min, Camillas och Marias promenad!
Enjoy! :)

   

Luv M (som just nu flirtar med det farliga igen)

2009 och det fina vädret fortsätter!

Kategori: Allmänt

Strålande dagar det varit nu senaste veckan - får se hur länge de fortsätter. :)
Finns inget bättre än långa promenader i solskenet med Maria!

Ska springa och träffa henne nu för en tur till IKEA, får se vilka änglar jag träffar där igen - såå länge sen nu att det pirrar i fötterna av längtan! :D

Puss vänner!