Sanningen att säga

08:or är vi allihopa, allihopa!

Kategori: Allmänt

Så var årets största Stockholmsbesök över för den här gången!
4 goa vänner - Maria, Jennifer, Camilla och Christine - kom ner i en hyrd bil med glatt humör och landade utanför min lägenhet någongång runt 18 på fredagskvällen.
En halvtimme senare mötte vi upp Tina och drog till After Worken på Kåren för en riktigt trevlig kväll! Vi mötte upp några fina vänner och andra lustiga typer ;) SAMT att jag fick min favoritbartender Markus att ställa upp och jobba vilket innebar en jäkla massa smaskiga drinkar för min del. :)

Kom hem runt halv tolv, myste och kollade på lite foton innan största delen av sällskapet ville sova så vi bäddade i ordning och sa godnatt kanske två timmar senare.
Hade en fantastisk lördag på Ullared och kom hem med många fynd från Gekås. Som alltid.
På kvällen beställde vi pizza, drack cola och hade årets första glöggprovning med 10 olika sorters glögg! :D
Här snackar vi en expertpanel när det kommer till glögg också, två entusiaster, två njutare och en försiktig tös.

  

Vi recenserade även de olika sorterna, så listan och glöggtipsen kommer längre ner i inlägget. :)
Tänkte passa på och lägga upp några till favoritbilder från helgen som ni får njuta av innan bara;

   
   

Årets Glöggprovning
Blossa Lättvinsglögg - Söt, klassisk. Inget nytt men ett säkert kort! Dracks varm.
Blossa Årgångsglögg 05 Hjortron/Armangac - Annorlunda smak, något stark men ändå söt. Värd att prova men hör inte till favoriterna. Dracks rumstempererad.
Blossa Årgångsglögg 06 Lingon/Enbär - Oenig jury, för vissa en favorit, för andra långt ifrån. En stark glögg med viss charm! Dracks varm.
Dufvenkrooks vaniljlättglögg - Mild och runt i smaken, en snäll glögg som mest smakade saft. Passar de som gillar vanilj och de som har svårt att uppskatta glögg. Dracks varm.
Blossa Årgångsglögg 08 Blåbär - Synd att bästa numret var "sämsta glöggen" men precis som oss Stockholmare växer den i ens hjärta. Dracks varm.
Blossa Årgångsglögg 03 Pomerans - Tråkig smak och ganska stark, inte en poppis glögg runt bordet. Dracks varm.
Blossa Årgångsglögg 07 Havtorn/Kanel - Julig smak med goda och spännande ingredienser. Föredrogs kall. Dracks varm och kall.
Dufvenkrooks Hjortronstarkglögg - God smak! Mycket hjortron och är lagom stark för att bränna lätt i strupen som en god glögg skall! En av de bästa på bordet! Dracks varm.
Dufvenkrooks X-mas Delight - En glögg smaksatt med kakao som snabbt blev en favorit bland de flesta! Den var god, lagom stark och intressant i smaken - lite som en varm choklad. Dracks varm och rekommenderas!
Blossa Årgångsglögg 04 Vinteräpple - Fantastiskt god glögg med stark doft av nyplockade äpplen. Avnjöts kall med isbitar och blev en av topp 5 på bordet för det här året. Lär dyka upp igen nästa år. :)


Hoppas ni alla fått lite tips och idéer inför jul!
Kommer mer smakråd och serveringstips ju längre in på julsäsongen vi kommer.

Tack för helgen tjejer och till er alla andra - ha en fantastisk vecka!

Love, M.

Kommentarer

  • maria lund säger:

    faaaaantastiskt vad kul vi hade!!! :) nu e man tillbaka till skolan å verkligheten.. galet, tenta på fredag, mamma mia, plugga plugga plugga



    pussssssssssss

    2008-11-24 | 21:20:05

Kommentera inlägget här: