Sanningen att säga

Glöggmys&Ullaredsresa

Kategori: Allmänt

Så har helgen kommit och gått och mina kära 08-vänner är hemma igen i vardagslivet. Vi hade en jättemysig helg, handlade som alltid massor på Gekås och närliggande butiker samt hade vår numer årliga glöggprovning!
Tänkte börja med att lägga upp lite bilder och sen publicera resultaten från glöggprovningen och kort sammanfatta vad vi gjort och pratat om och allt sånt. :)

   
De kom körande ner, spänningen var hög i bilen (tar jag för givet ;)) och jag väntade ivrigt i Halmstad. De hann med godisstop för att överleva resan och när de väl kom hit tog vi dem på middag på thai-stället runt hörnan - it was awesome! Sedan även en tur upp i Trade för att se Halmstad by night :)

   
Vissa av oss var gladare än andra i bilen mot Ullared, i kön in till Ullared och troligen även inne på Gekås även om det inte finns bildbevis ;) Som vi försökt förmedla via bilderna var det som sagt kö, en hel del kö.. ungefär 1 timme och 40 minuters kö innan vi fick komma in. Lyckligtvis nog är vi ett glatt gäng med sångkunskaper och lekte därför nynningsleken som gick över förväntan och bjöd på många skratt! :D

   
    
   
  
Så provade vi då glögg, massa glögg men färre än förra året. :) Blev mycket pepparkakor, polkagrisar, godis, vinterchoklad och frukt till det också. Kan inte förklara i ord precis hur mätt jag var när vi gick och lade oss sen ;)
Om ni undrar om snögloben så var det ett av Christines inköp på Ullared som Jennifer ville föreviga på bild ungefär 40 gånger. Sista bilden är förövrigt Christine när alla andra var klara och redo att åka till Eurostop för att köpa flyttkartonger, färdgodis och godmorgon-kaffe.

Har som sagt varit en underbar helg med 5 personer i vår lilla etta! Önskar de kunde komma ner oftare, vi har försökt sätta att de ska komma ner en helg eller en vecka i sommar men vi får alla se hur det blir med jobb och liknande först. Ingen aning om hur sommaren kommer te sig.

----

Glöggprovning 2009
Expertpanel: Jennifer, Maria, Christine, Marika och Håkan

Blossa 08 Blåbär dracks varm och fick betyget 2 av 10. Vi mindes den från förra året och utlåtandet blev liknande; stark, lite besk och saknade den där blåbärssmaken vi önskade oss.
Tindra lättglögg vit choklad och lime dracks kall och sedan varm. Kall fick den betyget 8 och varm betyget 9. Den blev förra årets vaniljglögg på bordet och passar de som inte gillar glöggsmak. Den har en tydlig smak av lime och sedan en söt eftersmak av vit choklad som förhöjdes när den dracks varm. Rekommenderas starkt!
Dufvenkrooks Xmas Delight dracks varm av alla utom Christine som valde den rumstempererad. Betyget blev en 7:a varm och endast en 2:a kall. Den var god men stark i början men blev efter några klunkar godare och mjukar vilket höjde betyget.
Tindra Lättglögg Rosé dracks kall med is och fick betyget 9. Den hade en söt, härlig och frisk smak som ändå lyckades hålla glöggens kryddighet. Fick oss att längta till sommaren!
Glühwein Åkesson dracks varm och fick en 4:a i betyg. Saknade helt glöggkänslan och smakade som ett billigt rödvin. Inte att rekommendera till glöggbordet eller julmyset.
Dufvenkrooks Prestige med cognac. Dracks varm och fick en 4:a av Håkan och Marika men bara en 1:a av de andra. Vissa uppskattade den vuxnare glöggtonen medan andra föll handlöst till golvet av ogillande (läs Jennifer).
Blossa lättglögg dracks som alltid varm och fick som alltid en 10:a! Pålitlig glögg som alltid går hem, skulle fått en 12:a om det bara gick.
Blossa 09 Clementin dracks varm och fick betyget 7. En frisk smak som växer i och med att den svalnar. Mycket bättre än förra årsglöggen men inte oslagbar, vi förväntade oss mer!



Så nu ska jag återgå till att vila min ömmande rygg som utsatts för morgonakupunktur.
All min kärlek (och min enorma saknad av er vänner),


M.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: